Bugün Şirinevler Honda bayiinde gördüm VTR250'yi. Monster 620i'nin 6000 km yol yapmış haline benziyordu

yani fiyat olarak

alıcısına 12.500 TL...
Topikle alakasız görünse de yakından ilgili olduğunu düşündüğüm bir konuyu aktarmak istiyorum burada:
İlgimi çektiği için BMW F650 GS'ye yabancı bir sitede bakıyordum (BMW Almanya sitesi). Doğrudan fiyat koymak yerine bir konfigürasyon sayfası yapmışlar, istediğiniz özelliklere göre fiyat çıkartıyor.
BMW Türkiye'nin F650 GS'si ile aynı konfigürasyonu seçtiğimde ne kadar fiyat çıktı, tahmini olan var mı? Aklınıza mukayyet olun, vergiler dahil 8.000 (sekiz bin) Avro civarı. Aynı makinenin Türklere özel fiyatı 13.000 Avro (yazıyla, on üç bin).
Arada ki 5.000 avrocuk bizden vergi olarak isteniyor (alınıyor). Makinanın ederi bu kadar değil.
İkinci el alırım diyeceksiniz haliyle... ben öyle demiştim. Siz olsanız o kadar pahalıya satın aldığınız makinayı ÖTV'sini düşürerek mi satarsınız? Tabii ki satmazsınız. Dolayısıyla Türkiye'de 2008 model ikinci el GS iyi tahminle 10.000 Avro'dan başlıyor.
Sözün özü: almak istediğimiz ikinci el makinalara bile "zengin" ve "gelişmiş" ülke vatandaşlarının sıfır için ödediklerinden fazlasını veriyoruz.
Derdimi anlatabildim sanıyorum. Kafasını duvara çarpan smiley yetersiz kalıyor hislerimi ifade etmeye. Zengin değiliz ama daha yüksek bedeller ödemek zorunda bırakılıyoruz.
Orhan abiden herkes için gelsin: Batsın bu dünya!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:06 ----------
Honda VTR250'nin İsviçre'deki tanıtım yazısında fiyat bilgisi de mevcut:
http://www.motosport.ch/artikel_8035.html
6.980 İsviçre Frangı demişler ki buna 130 Frank ulaştırma bedeli de dahil...
TC Merkez Bankası döviz kurunda bugün için 1 İsviçre Frangı = 1,4236 TL olarak geçiyor...
Hesaplamaya eli varmayanlar buradan sonrasını okumasın, ağlayabilirler.
6980 x 1,4236 = 9.936 TL
Hiç bu kadarını..... BEKLİYORDUM!