Şimdi arkadaşlar,
Aslında teknik bilgi olarak motosikletimizde kullanmakta olduğumuz motorlardan çok büük farkları yok.
Silindir çapı& Strok,Motor hacmi,Motor açıları ve soğutması,ateşlemesi bir çok şeyi aynı.
Ama sıkıştırma oranları farklı yeni kasanın sıkıştırma oranları bizimkine göre bi tık yukarıda.
Bizim Kasa Yeni Kasa
Sıkıştırma Oranı 11,6:1 11,8:1
Max. güç(ps@dev/dk) 109/10500 104.5/10250
Max.tork(nm@dev/dk) 58/8000 75/8500
Motora ait benim görebildiğim en büyük değişiklik yada farklar bunlar. Bunun haricinde önemli bir olay olan TC mevcut ki viraj içinde çıkışa doğru gazlamada en azndan yusuf'u çağırmamız gerekmeyebilir.
VTECH olayı ise halen var

. Vtech geçişini biraz daha yumuşatmışlar.
Diğer yandan ben şaşırdım ama bu motor bizim kasadan büyük. u*g*y
Bizim kasa; 2120*735*1195 iken yeni kasa 2134*748*1203 mm olarak bizim kasadan az da olsa büyük.
Tekerlerk arası mesafe aynı; 1460 mm
Sele yüksekliği bizimkinde 805mm yeni kasa da ise 789-809 mm arasında.
Yerden yükseklikte hemen hemen aynı,125 ve 126 mm.
Egzos tasarımı değiştirmeleri ile birlikte 6 kg civarı tasarruf edilmiş ve toplamda 10 kg kadar hafif.
Ön çatal geometrisi değiştirilmiş.
Frenler güncellenmiş bizim kasa da ön frenler 3 kaliperli yeni kasa da 4 kaliperli.
Lastik ebatları aynı,yol bilgisayarı ve elcik ısıtmalar standart. Vites göstergesi
Okuduğum makalelerde ki en tuhafıma giden şey egzost ile ilgili olan kısmı.
Honda bu modeli yapmadan önce, avrupa'da ki müşteri istekleri doğrultusunda dizayn ediyor ve müşterilerin büyük kısmı yandan egzoslu model olan ve benimde dün resimlerini koyduğum 3. ve 4. jenerasyon VFR talep ediliyor ki. Ben ilk başta inanmamıştmm ama son bir kaç zamandır vfrworld sitesine bakıyorum orada da beğnenlerin büyük kısmı eski jenerayonu andırmasına seviniyorlar egzost'u ise bazıları çok beğenmiş ve bizim egzostları beğenmeyende çok.
Zaten Ergin'in koyduğu videoda da avrupa çapında 75.000 adet kullanıcı var ki avrupada eski bir modele ait en büyük kullanıcı ve hayran kitlesi diyerek ne kadar ciddiye aldıklarını gösteriyor Honda'nın.
Resimlerde gördüğümüz ve tanıtımı yapılan model ABD'de satılmayacak, VFR world'de 2015 senesinde satışa çıkabileceği söyleniyor ki kasa ve renklerde değişiklikler olabilir deniyor. Beğenenelerde var beğenmeyenler de,beğenmeyenler bizim gibi motorun tasarımı insan da heyecan uyandırmıyor diye eleştiriyorlar.
Ben kendi adıma alında beğendim ve resimlerden fark edemediğimiz bir sürü detayı canlı olarak görürsek çok daha iyi olucak.
Ama ne olursa olsun o egzosta bir çözüm bulmak gerekecek. custom ile yine sele altına alınamaz mı acep yada daha küçük susturucu olmaz mı?
Kısaca ben çok beğendim aslında.