Arkadaşlar merhaba,
VFR'ye alarm taktıran oldu mu acaba, ya da VFR'sinde aramı olan var mı?..
Merhaba benim motorumda alarm var.
Alarmın neyini merak ediyorsunuz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
Abartıyoruz, aksini iddaa ediyorsanız beni bilgilendirin merak ettim nasıl olduğunu.
Merhaba abartmıyoruz çünkü ABD'de kendi gözümle gördüm eski VFR 750'nin 210.000 km'den fazla olduğunu ve hiç tamir görmediğini.
Zaten şöyle de bir durum var,Honda'nın sport touring modellerinde ki motorların dayanıklılığı ile zaten biliniyor. Bunun için özel bir şey yapmaya gerek yok. VFR aslen çok yüksek devir çevirmek için yapılmış bir motor mekaniği yok üzerinde yani piston kolları(piston kolları honda modelleri içinde en uzunlardan bir tanesidir)ve krank mili açıları ve aktarma sistemleri bir SS sınıfı gibi değildir.
V motor düşük devirlerde biraz sarsıntılıdır ama devirini aldıktan sonra da yüksek tork eğrisi çizer zaten motoru dayanıklı kılanda bu. Mercedes motoru gibi düşünün alt devirlerde hantal ama devirini yakaldıktan sonra oldukça rahat devirlenir. Hızlanma konusunda ki açığını da VTECH ile kapatır. Her ne kadar bazıları SS'lere kafa tutabilirsin dese de belli bir süre arkasından gidersin sonra onlar uzayıp gider. Bu arada silindirlerinde ki 0.01 mm kalınlığındaki plazmayı unuttum söylemeyi. Normal olarak plazma granül halinde bulunan metal alaşımıdır seramiktan sağlam olmasının sebebi ise pistonların üzerine plasma tabancasındaki sıcaklığı 2200 derecede püskürtülmesi ile oluşur ama metalin üzerine kaç derecede yapışıyor bilemiyorum ve plasma kaplama değildir metalin yüzeyine nitrasyon dediğimiz benzer bir işlem ile sertlik ölçüm cihazları ile ölçülebilecek bir aşınma dayanımı gerçekleştirir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:14 ----------
Arkadaşlar bu hafta çok istememe rağmen kısmet olmadı malesef.Üzgünüm ve özür dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------
CoyoteVFR hoşgeldin.
Ben arkadaşların aksine lacivert rengide yakıştırıyorum.