merhabalar sizede . öncelikle şunu söyliyim bende çok tecrübeli herşeyi bilen bi motor kullanıcısı değilim bilgilerim ve kısıtlı tecrübelerim doğrultusunda bilgi vermeye çalışıyorum . vfr modellerinin hemen hemen hepsini kullandım ducati hiç kullanmadım ama kullansam herhalde multistrada alırdım.kağıt üstünde teknik açıdan çok iyi görünüyor fakat şu unutulmaması gerekir dik oturumu olan bir motor ne kadar güçlü olursa olsun bir spor motosiklet gibi gitmez zaten fizik kurallarına aykırıdır.ama iş şehir içine gelindiğinde de vfr 1200 hantal kalıcaktır multistradaya göre. şehirlerarası multistrada daha rahat olacaktır vfr ye göre. hondanın artıları çok ama türkiyede bunu unutma hem yedek parça hem servis değil istanbulda heryerde mevcut.şaft bakımına gelince ben daha hiç girmedim sanırım 50.000 km de oluyor yada onun gibi bişey. her yağ değişiminde şaft açılmaz,yani ek bir maliyeti yok,pek sorun yaşamadım,klasik honda bakımları nasılsa vfr de öyle yağ,filtreler,genel yağlamar ve ayarlar zincir ve teker kontrolleri... ducatiyi audi aldı ama servislerini şu anda korlas devam ediyor.hatta bi duyduğum habere göre dizel bir multistrada tasarlıyorlar audi ve ducati beraber.bir depoyla 400-500 km yapacağını duymuştum. kulağa biraz komik geliyor biliyorum ama gerçek sanırım. kısacası spor bir motosiklet kullanıcısıyım dersen vfr yok rahatlık çok önemli paşalar gibi dik oturur giderim dersen ducati multistrada .benim nacizade tavsiyem kesinlikle vfr çünkü honda ,çünkü japon. evet italyanlar çok iyi dizayn yapıyor bi ürünü nasıl satıcağını biliyor .sanki ata sporları tasarım ama iş kullanışa geldiğinde japon en iyisi bence. ducatinin spor modellerini kullanan arkadaşlarım devamlı ilgilenilmesi gerektiğini söylüyorlar çocuk gibi diyorlar belkide bazıları böyle seviyordur.... birde iki motosiklet arasında yaklaşık 10000 tl fark var. 33.000 e iyi bir vfr kesinlikle alabilirsin hatta daha daha düşüğe... inşallah yardımcı olabilmişimdir.yine tekrarlıyorum bunlar benim edindiğim bilgi ve tecrübeler farklı düşünenler olabilir. ....herkese kazasız belasız iyi sürüşler ..saygılarımla....
Çok faydalı oldu bu bilgiler teşekkürler. Bu arada çok mütevazisiniz

VFR daha mantıklı karar gibi duruyor. Şimdi mesele artık ikinci el VFR1200 bulmakta. Satış ilanlarındaki VFR1200 ler 37500TL fiyat koymuşlar 2011 model makinalara. Bildiğim kadarıyla VFR1200 lerde (hem F, hem de DTC) 2012 yılında teknik açıdan ciddi sayılabilecek bazı iyileştirmeler yapıldı.
http://www.motorcyclenews.com/mcn/news/newsresults/first-rides-tests/2012/april2/may1712-honda-vfr1200-old-vs-new/honda/vfr1200f/_/R-EPI-136375
http://ultimatemotorcycling.com/2012-honda-vfr-1200-f-peview/
Bu yenlikleri şu başlıklara toplamışlar :
1.Daha büyük yakıt deposu (19 L)
2.Daha fazla tork
3.Çekiş kontrolü (TC)
4.Kozmetik iyileştirmeler
5.Oran/hızlarda iyileştirmeler
6.DTC versiyonunda otomatik vites oranları geliştirilmesi ve M/T de unutma durumunda otomatik olarak O/T ye geçiş vs.
Bu farklılıkların ilk çıkan 2010 modelin hataları olarak tanımlamak doğru olmayabilir çünkü farkı hissedilmeyecek kadar az yorumu yapılmış. Fakat yine de makkajdan daha fazlasının yapıldığı aşikarken Türkiye'de eski modeline istenen fiyat yukarıda belirttiğim gibi. Seçenek çok kısıtlıyken MTS yi de ister istemez opsiyon olarak tutuyorum. Sanırım ya çok az VFR1200 var ya da sahipleri o kadar memnunlar ki satışa koymuyorlar...
Sevgi ve saygılar.