Honda Today 50 Alicam Son Fikirlerinizi Aliym

arkadaşlar ben sıteye yenı üye oldum ben de senye yaz tatılında % 99 alıom ama 2.el buyuk ıhtımal yanı 1.500 a fln 1.400 today cok benzın yakıomu yaa

ya bise sorcam today 50 ehlıyet gerektırıyomu bı yerde okumustum gerekmııo dıe

50cc motor ne yakacak yahu :) ama tabi devamlı dip gaz gidersen fazla yakar.125cc den fazla bile yakabilir. :silent:

ne bileyim birader bende today alacam ama ehliyet konusunu bilmiyorum ama sanırım gerektirmiyo:cat:

Evet tavsiye ederim bende 12.000 km oldu daha en ufak bir sorun çıkarmadı yavaş ama hem dayanıklı hemde güvenli diğer çin malı motorların egzosundan çıkan ses bile güven verimiyo adama bu paraya en iyisi HONDA TODAY derim ben:bounce:

çok KALİTELİ BİR MOTOR BENZİN KOYUP NE ZAMAN BENZİN KOYDUĞUNU HATIRLAMIYACAKSIN ŞEHİR İÇİ İDEAL:cat:

Hacı benimde boy 183 67 kiloyum. Arkamda 55 kiloluk birisi ve önümde 22 kilo bir çocuk ile 30-35 derecelik yokuşu çıktım. Hız yapmam diyorsan al derim, hem de çok az yakıyor.

ehliyet gerekiyor tabii 50 ccaltındakiler vergiden muaf today 49 cc malum 125 lik çin malıysa today tabi satmak istersende alıcısı daha fazla bide

sana gore today cok hemde cok kucuk ya beat alıcaksın yada dylon karar senın .. today seni zorda bırakır unutma ama cok kalıtelı bır mtordur ;)

arkadaşlar ben honda today alacamda ama hız konusunda biraz az gibi onu daha hızlı gitmesi için ne yapabilirim
:cyclopsan

today i hiç almayıp başka bir 125 ya da 150 cc lik bir motor alabilirsin

bıraz daha ekle beat al.50cc cabuk sıkılırsın.onunla yol gıdemezsın.en fazla 3 ay da buyutmeye calısırsın

son nokta

beyler son noktayı koyuyorum honda today 50 motrun üzerine motor tanımıyorum benim ilk honda beat motorum vardı sattım ve bunu aldım bakım istemiyo benim motorum 20000 kmde tık yok benzini kullanıyomu kullanmıyomu belli değil birde ufak motrun herzaman alıcsı cok olur siz kimseye aldırış etmeyin kormadan binin en azından birine çarpsanız bile kendinizi savunursun çünkü motor 50 km yapıyo zaten ben 200 kiloyla 2 kişi 70 derece bir yokuş çıktım yalan değil bu motoru bilen bilir zaten honda servisi bile bu motoru cok tutuyor bana 10 tane ybr içinde bu motoruda arasına koyun gene honda today gene honda today varmı itirazı olan
:D

En iyi 50cc

2007 Ocak ayında aldım Today'i. Şu anda neredeyse 10.000 km oldu. 2008 Mayıs ayında da bir arkadaşım aldı bir tane. Onunki de 6.000'i geçti. Yani az çok tecrübeli sayılırım Today'ler konusunda. Makina 50cc, 3,8 hp. Yani çok birşey beklemek anlamsız olur. Ama 4 zamanlı 50cc lerde dünyanın en iyi makinalarında ilk 5'e girer. Modifiye edilmeden 58 kilometreyi geçemez düz yolda. Yokuş aşağı belki 60'ı görürsün ama ondan sonra da elektronik limitleyici sebebiyle daha fazla hızlanmaz. Dünyanın en dik yokuşunu da denesen fayda etmez. Benzin sarfiyatı da öyle çok çok düşük değil. Şu anki benzin fiyatları ile (yaklaşık 3,3 TL/Litre) 10 TL ile 100 km yol gidersin. 30 kilometre sürati geçmem ve hep düz yolda, hiç dur kalk yapmadan giderim dersen belki Honda'nın söylediği gibi 10 TL ye 160-170 KM gidersin ama ben bunu hiç denemedim. Yani normal kullanımda İstanbulun içinde 100 KM de 3 litre yakıyor. Arkadaşımın motoru da neredeyse birebir aynı rakamlarda. Başka şeyle iddaa edenler rüya görüyorlar, inanma.
Kalitesine gelince, bence Türkiye'de satılan en iyi 50cc motor Today'dir derim. Şimdiye kadar hiç arızalanmadı. Sadece normal bakımlarını yaptırdım. Ama yanlış anlaşılma olmasın, bu konuda da 10 numara denemez. Ben şahsen 10 üzerinden 5-6 verirdim. Yaklaşık ilk 1,000 km den sonra arka fren balatası sertleşip ses yapmaya başlıyor, zaten pek iyi olmayan ön amortisörler iyice bırakıyor kendilerini, çukurlar ve tümsekler fazlaca hissediliyor. Arka amortisör zaten kurşun kalem kadar, bir işe yaradığını hiç sanmıyorum. 1 haftadan daha uzun süre kullanılmadığında motor ilk çalışmada zorluk çekiyor ama sık sık kullanırsan -5 derecede bile ilk basmada çalışır. Gidon titrektir tek elle kullanmak çok tehlikeli. Şimdiye kadar çıkamadığım yokuş olmadı ama dik yokuşlarda oldukça yavaştır. Motor tek kişilik olduğu için 2 kişi binilmemesi gerekir. Zaten yük kapasitesi maksimum 103 kg dır. 30 watt lık far pek iyi aydınlatmaz, ben küçük bir modifiye ile 55 watt H4 taktım çok memnunum.
Sonuç olarak bu klasmanda alabileceğin en iyi motor kesinlikle bu. Son derece güvenilir ve dayanıklı. Mantıksız performans beklentilerin yoksa çok memnun kalırsın.
Bu makinayı modifiye etmekte pek koay değil daha doğrusu parçaları bulmak zor. Ama mümkün. Malossi veya Polini varyatör takarak 3-5 km hız artışı sağlamak mümkün. Kitaco hibrid cdi ateşleme ünitesi ile 8250 devir limiti kaldırılabilir ama daha yükdek devirlerde güç sağlayabilmek için 20 lik Keihin CVK karbüratör bulman gerek. Bunlara birde egzos eklersen düz yolda 85-90 kmh aralığını yakalarsın. Bu da yetmez dersen 88cc Takegawa yada 94cc Kitaco piston+silindir+silindir kapağı ve Kitaco uzun oranlı son dişli takımı alman gerekir. Bunlarla 120 km yi yakalarsın ama hem bulmak çok zor hemde 1500 - 2000 dolar gibi rakamları bulur (işçilik hariç). Yani yeni bir Today parası. Bu arada fren sisteminde yetersiz klacaktır ve henüz bunu için bir çözüm bulamadım.
1cc bile olsa bütün içten yanmalı motorlara ehliyet gerekiyor. 50cc nin altında ve 50 km den yavaş olursa A1 mecburiyeti var. Ama Today 50 km den hızlı olduğu için A2 gerekiyor. Ama bu kuralları trafik polisleri bile bilmiyor.

2007 Ocak ayında aldım Today'i. Şu anda neredeyse 10.000 km oldu. 2008 Mayıs ayında da bir arkadaşım aldı bir tane. Onunki de 6.000'i geçti. Yani az çok tecrübeli sayılırım Today'ler konusunda. Makina 50cc, 3,8 hp. Yani çok birşey beklemek anlamsız olur. Ama 4 zamanlı 50cc lerde dünyanın en iyi makinalarında ilk 5'e girer. Modifiye edilmeden 58 kilometreyi geçemez düz yolda. Yokuş aşağı belki 60'ı görürsün ama ondan sonra da elektronik limitleyici sebebiyle daha fazla hızlanmaz. Dünyanın en dik yokuşunu da denesen fayda etmez. Benzin sarfiyatı da öyle çok çok düşük değil. Şu anki benzin fiyatları ile (yaklaşık 3,3 TL/Litre) 10 TL ile 100 km yol gidersin. 30 kilometre sürati geçmem ve hep düz yolda, hiç dur kalk yapmadan giderim dersen belki Honda'nın söylediği gibi 10 TL ye 160-170 KM gidersin ama ben bunu hiç denemedim. Yani normal kullanımda İstanbulun içinde 100 KM de 3 litre yakıyor. Arkadaşımın motoru da neredeyse birebir aynı rakamlarda. Başka şeyle iddaa edenler rüya görüyorlar, inanma.Kalitesine gelince, bence Türkiye'de satılan en iyi 50cc motor Today'dir derim. Şimdiye kadar hiç arızalanmadı. Sadece normal bakımlarını yaptırdım. Ama yanlış anlaşılma olmasın, bu konuda da 10 numara denemez. Ben şahsen 10 üzerinden 5-6 verirdim. Yaklaşık ilk 1,000 km den sonra arka fren balatası sertleşip ses yapmaya başlıyor, zaten pek iyi olmayan ön amortisörler iyice bırakıyor kendilerini, çukurlar ve tümsekler fazlaca hissediliyor. Arka amortisör zaten kurşun kalem kadar, bir işe yaradığını hiç sanmıyorum. 1 haftadan daha uzun süre kullanılmadığında motor ilk çalışmada zorluk çekiyor ama sık sık kullanırsan -5 derecede bile ilk basmada çalışır. Gidon titrektir tek elle kullanmak çok tehlikeli. Şimdiye kadar çıkamadığım yokuş olmadı ama dik yokuşlarda oldukça yavaştır. Motor tek kişilik olduğu için 2 kişi binilmemesi gerekir. Zaten yük kapasitesi maksimum 103 kg dır. 30 watt lık far pek iyi aydınlatmaz, ben küçük bir modifiye ile 55 watt H4 taktım çok memnunum.Sonuç olarak bu klasmanda alabileceğin en iyi motor kesinlikle bu. Son derece güvenilir ve dayanıklı. Mantıksız performans beklentilerin yoksa çok memnun kalırsın.
Bu makinayı modifiye etmekte pek koay değil daha doğrusu parçaları bulmak zor. Ama mümkün. Malossi veya Polini varyatör takarak 3-5 km hız artışı sağlamak mümkün. Kitaco hibrid cdi ateşleme ünitesi ile 8250 devir limiti kaldırılabilir ama daha yükdek devirlerde güç sağlayabilmek için 20 lik Keihin CVK karbüratör bulman gerek. Bunlara birde egzos eklersen düz yolda 85-90 kmh aralığını yakalarsın. Bu da yetmez dersen 88cc Takegawa yada 94cc Kitaco piston+silindir+silindir kapağı ve Kitaco uzun oranlı son dişli takımı alman gerekir. Bunlarla 120 km yi yakalarsın ama hem bulmak çok zor hemde 1500 - 2000 dolar gibi rakamları bulur (işçilik hariç). Yani yeni bir Today parası. Bu arada fren sisteminde yetersiz klacaktır ve henüz bunu için bir çözüm bulamadım.
1cc bile olsa bütün içten yanmalı motorlara ehliyet gerekiyor. 50cc nin altında ve 50 km den yavaş olursa A1 mecburiyeti var. Ama Today 50 km den hızlı olduğu için A2 gerekiyor. Ama bu kuralları trafik polisleri bile bilmiyor.

Görüşlerinizin birçoğuna katılıyorum. Ben de kendi deneyimlerimi yazayım;

Motor tek kişi ile otomobil ile 1. viteste zorlandığım yokuşları bile tek kişi çıkabiliyor. Altı yıldır sürüyorum 55 km/s üzerinde sürati hiç görmedim. GPS ile yaptığım çok hassas ölçümde sürati 54,2 km/s olarak tespit etti. Motorda modifiye yapılmasına karşıyım. Zaten yasal da değil. Ayrıca 30 watt'lık orjinal ampul mükemmel aydınlatma sağladığından 55 watt'lık ampule de gerek yok. Bu da yasal olmayabilir.

Yakıtı tüketimine gelince;

Honda'nın kendi verilerine göre 1 litre ile 65 km. yol katedebiliyor. Bu da 100 km.de 1.54 lt. tüketim demek. Ancak bu doğru değil. Bu veriyi hangi ortamda ve şartlarda elde etmişler anlamak zor.

Deniz seviyesinde tek kişi ve yüksüz 30 km/s sabit hızda 100 km de 2 litrelik bir değer elde edebildim. Bunun altında yaktığını söyleyene inanmak zor. Her türlü motorda irtifa yükseldikçe yakıt tüketimi artar ve verim düşer. Turbo motorlar bunu kısmen önlerler.

Motorun yaktığı maksimum yakıt 100 km de 2,8 litre. Bunun üzerinde hiç ölçmedim. Ortalamada 2,3 ila 2,4 litre yaktığını söyleyebilirim. (Benim kullanımımla)

Motorun A1 ile mi yoksa A2 ile mi kullanılacağı konusunda biz hukukçular bile tartışma içerisindeyiz. 2918 sayılı kanundaki tanıma göre motorlu bisiklet mi yoksa motosiklet sınıfında mı olduğuna tam bir karar veremedik.

Hızına bakarsanız 50 km/s hızın üzerine çıkabiliyor ancak mopedlerde de durum aynı.

Motorun teknik belgesine bakarsanız hızı konusunda bir gösterge yok. Kanundaki tanıma göre 50 cc altında olduğundan moped sınıfına girdiği iddia olunabilir. Teknik belgesinde motosiklet yazıyor. Bazı görüşlere göre pedalı olmadığından moped sınıfına girmesi ve A1 ile kullanılabilmesi mümkün değil.

Ancak yasa pedal şartı aramıyor. 50 cc nin altında olması ve imal hızının 50 km/s aşmaması yeterli. Teknik belgede 50 km/s yi aştığına dair bir veri yok. Bununla birlikte daha önce de söylediğim gibi bir moped de 50 km/s yi aşıyor.

Sonuç olarak biz bunun moped sınıfında mı yoksa motosiklet sınıfında mı sayılacağına dair net bir karar veremedik.

Bunu A1 ile kullanıp hakkında yetersiz sürücü belgesinden işlem yapılan biri rahatlıkla idare mahkemesine başvurup yapılan işlemin iptalini isteyebilir. Danıştay'lık bir konu yani.

Tüm bunlara rağmen benim ağırlıklı olarak görüşüm Today 50 bir motosiklettir ve A2 ile kullanılması gerekir. Moped sayılıp A1 ile kullanılabileceğni iddia eden arkadaşların görüşüne de saygım vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar