Yeni shadow alan veya alacak olan arkadaşlarıma hayırlı olsun.
Jet-Kit: Karbüratörlerdeki yakıt jetlerini değiştirir. Motosiklette orjinal veya performans egsozlarında farklı back pressure denilen geri basınç değerleri vardır. Bu nedir egsozlar basit gibi görünsede işin içinde baya bir formül açı ve basınç ayarları var. Yani direk soba bacası gibi tak kullan yapılmamalı. Nedeni ise egsoz değiştiğinde hava-yakıt karışımlarıda yeniden ayarlanmalı.
Bu ise devir ayarı ile olmaz. Direk silindirlere yakıt-hava karışımını gönderen Jet-Kitlerdir. Bunlar basitçe içinden delik geçen somunlardır. Egsoz fiyatlarına 15$ ekleyeceksiniz ama kesinlikle almalısınız.
Direk aldığınız egsozu takamazmısınız tabikide takabilirsiniz ama yakıt sarfiyatlarının değişceğide malum. Cüzzi bir miktara alınabilecek şeyler.
Lütfen egsozlarınızı Türkiye'den almayın. Highway Hawk'lar tamam güzel ama kalitede Cobra 1 numara.(bana kızmayın bu böyle)
http://www.ebay.com/itm/COBRA-COMPLETE-EXHAUST-SYSTEM-CLASSIC-SLASH-CUT-HONDA-VT750C-SHADOW-ACE-98-03-/160803157768?hash=item25709d7708&item=160803157768&pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr
Bu egsoz 360$ size hesap yapıyım en son ne ödeyeceksiniz.
Kargo dahil 850 TL tutuyor. Bu egsozu Türkiyeye getirteceğiniz döneme göre fiyat değişir(68 - 150 tl vergi çıkabilir)
Yani 900 ile 1000 Tl arasında Kromuna ömür boyu garanti veren Cobra egsozunuz olcak. Satarken paranızıda geri alabilirsiniz.
Türkiyeye gelirsek yurt dışında 200-250$ arasında satılan Highway Hawk DoubleWall dedikleri ne görüntü ne de ses olarak Cobra SlashCut'lara yaklaşamayan egsozun satış fiyatı
1500 TL Cobra egsozların fanboy'u değilim ama madem alacaksınız kalitelisine sahip olun istiyorum.
***verdiğim linkteki sizin istediğiniz yıl için değil sadece örnek olarak koydum.