Merhaba Arkadaşlar,
İsmim Akif, İstanbul Kadıköyde yaşıyorum. yaklaşık bir senedir 2005 model bordro renkli bir Honda shadow sahibiyim. Kendileri ilk motorum olur. İlk motor olarak alma niyetinde olanlar için belirteyim; boyum 1,84 ,90 kiloyum. Motoru geçen kış aldım yaklaşık 3 ay trafiğe çıkmadan her haftasonu Tuzla'da tenha yollarda motorla çalışma yaptım. Ayrıca Murat Denizhan hocadan eğitim aldım. Uzun yıllardır da istanbul trafiğinde otomobil kullanıyorum. Motorun düşük süratlerde manevra kabiliyetinin çok düşük olması, motorunağır olması (motor duruken yatma eğilimine girdiğinde kas gücü ile ayakta tutmanın imkanı yok belki Arnold yapar bilmem) sebebiyle fiziksel gücünüzün bu motoru kullanırken önemli olduğunu düşünüyoum. İlk motoru olacak arakadaşların belirttiğim hususlara dikkat etmesi bence iyi olur.
Motoruma yaklaşık 1 ay önce Highway Hawk double wall egzos taktırdım. Açıkçası ses şiddetinden memnun değilim, forumu incelediğimde bu egzosa gene aynı marka susturucu takan arkadaşlar olduğunu gördüm. İstanbul Anadolu yakasında bu işi yapabilecek egzost ustası bildiğiniz biri varsa bildirirseniz sevinirim. Özen motordan susturucuyu bugün - yarın alacağım ancak elyaf kaplanması, susturucunun yerine sabitlenmesi .. gerekecek bu yüzden ustaya ihtiyacım var. İnanın bu ses yüzünden motor kullanmak istemez hale geldim. Otoparka girerken marşı kapatıp sürüye sürüye giriyorum. Hele az bi yokuşta mahalle arasında yavaş gitmek imkansız ,gaz verince yeri göğü yırtıyor. Trafikte farkedilmek güzel ama benim için şu aşamada eksileri daha fazla.Orjinal egzostu ise hem aşırı ağır olması hem de sesinin hiç olmaması nedeniyle kullanmak istemiyorum. Yakında motorumun resimlerini de paylaşacağım.
Bir defa orta mesafe olarak İstanbuldan Armutlu'ya (yalova) gittim. Bozuk yollarda konforu yetersiz geldi. Çok seri bir motor olmadığından ara hızlanmaları beni pek tatmin etmiyor. Son hız olarak zaten 120 km hızı pek geçmiyorum, 150'den yukarıya çıkmadım. 100 km'den sonra rüzgar direnci aşırı fazla , bunda ön camı çıkartmış olmamın da payı büyük ama ön cam bu motora bence hiç yakışmıyor.
Görüntü olarak emsalleri içinde Honda Shadowdan daha güzel bir cruiser bence yok . Yakıt tüketiminden çok çok memnunun ortalama 100km/4-4,5 litre diye tahmin ediyorum.
Herkese iyi forumlar,