Hondanın V motor olan cruiser modellerinin zaten hepsi V twindir.
Ama eğer twin derken bu single pin anlamında ise single pin in teknik olarak hiçbir artısı olmadığı gibi motor veriminden dual pine e göre ateşleme açılarından doğan bir miktar kayıp dahi yapar aynı zamanda dengesiz çalışmaya neden olan ilkel bir sistemdir single pin in üretimdeki tek amacı olsa olsa sesi harleye benzetmektir.
Buna Rağmen Honda sırf bu beklentiyi karşılamak amacıyla 1996 yılında bile Shadow un ACE modelinde single pin uygulamıştır. Ama standart modellerinde verimli ve dengeli bir çalışmaya engel olmaması ve vuruntuyu azaltması ve single pin dezavantajını ortadan kaldırması için motorda karşılıklı balans ağırlıkları dahi kullanmaktadır. Kısacası eğer öğünülecek bir durum ise shadow single pin dir.
Karbüratörü de en son shadow ve dragstar terk etti 2007 modelleri bile karbüratörlüyken 2008 lerin bir kısmında hala karbüratör var buna karşılık vulcan ve intruder 2006 da bile enjektörlüydü. Vulcan 2005 ve öncesinde şaftlı iken daha öncesinde zincirliydi şimdi de kayışlı oldu.
Bana sorarsanız cruiser illede harley kopyası olacak diye bir şey yok cruiser mantığına göre hareket etmek bence daha doğrudur.
Mesela kimse cruiser bir motorda zincir zırıltısı dinlemek istemeyecektir çünkü cruiser için gücü zincir gibi en ideal ve kayıpsız biçimde tekerlere aktaran
bir sisteme gerek yoktur cruiser adı üstünde aynı zamanda da keyif motorudur ve keyifli gitmesi ön plandadır dolayısıyla zincir gibi ses çıkaran bir donanımın olmaması daha mantıklıdır bu iş için kayış veya diferansiyelin daha uygun olduğu ortadadır.
Şehir içinde trafikte motorun şişmesi de iyi bir şey değil bu sürekli olduğunda motorun segmanları haşlanır pistonları şekil bozukluğuna uğrar ve normalden daha kısa süre içerisinde motorun yağ yakmaya başlamasına neden olur bu nedenle su soğutma aslında havalı olupta scooter gibi fanla soğumayan motorlar haricinde gayet mantıklı ve teknik yönden gerekli bir uygulamadır ama maalesef motorda radyatör görünümü bir cruiser ı epeyce bozuyor bu nedenle aslında yinede olup olmaması gerçektende arada kalınan bir durum bence ama honda nın motorları today gibi 50 cc de bile 100.000 km yi sorunsuz devirebildiği ve bu konuda haklı bir üne sahip olduğu için sanırım honda cebri olmayan tipte hava soğutma taraftarı değil.
Bana kalırsa Shadow un tek eksisi şaftlı değilde kayışlı olmalıydı onun haricinde mükemmel bir cruiser ben onu diğerleriyle kıyaslamıyorum bile