Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
12 May 2006
Mesajlar
757
Arkadaşlar bunu zaman zaman biraraya geldiğimizde hep söylerim. Bu motosiklette çok ihmal ettiğimiz, ama ihmal ettiğimiz için bedelini fazlasıyla ödediğimiz bir sıkıntımız var; Bu motosikletin lastikleri.
Bugüne kadar motoru deviren kaza yapan herkesin ortak sözü var.. "lastikler kaydı.." Lastiklerim iyi, motorum yeni, yaza alayım, biraz daha kullanayım gibi bahanelerle bu işi ihmal etmeyelim. Ben defalarca motoru devirdikten sonra Pirelli taktırdım rahat ettim. Yağmurda kaymayacak kaliteli bir lastikle hemen değiştirim. En az kask takmak gibi ihmale gelmeyecek bir şeydir bu.

Kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun.
 
Katılım
17 Nis 2006
Mesajlar
144
Çünkü ingiltere'de ve pek çok avrupa ülkesinde motosiklet kullanmak bizdeki gibi basit değil. Ehliyetini almak çok zor. A2 ehliyeti alınca 150cc. motoru bile kullanamıyorsunuz, en az 3 yıl 125 cc veya altı bi motor kullanmak gerekiyor. Bu nedenle büyük motorların 125cc. modellerini neredeyse bizdeki büyüğü fiyatına satıyorlar. Hal böyle olunca bizlere de oradaki fiyatları da oldukça yüksek geliyor.

Dylan'ın da üretimi durdurulacak deniyordu. 2008 modellerde de artık rastlayamıyoruz ama bi gün bizim motorun da enjeksiyonlusunu çıkartırlarsa şaşırmam.

Erdoğan, senin uyarın üzerine, egzostumu garanti dolmadan değiştirttim.Gelen egzost'da egzost borusu üzerinde lambda sensörü için bir delik var, oraya körtapa taktılar. Niye bunlar böyle dedim, 2008 Dylan'ın egzostu imişde ondan dediler, 2008'de dylan yine satılacak vede enjeksiyonlu olacak dediler. Tabi görmeden inanmamak lazım belkilimde sh150 veya sh300 çıkar vede egzostları dylan a uyuyordur. ??? Şu an yeni takılan egzostun üzerinde lambda sensörü deliğine kör tapa vidalanık olarak kullanıyorum. Delik dışında egzost birebir aynı.Yalnız sesi biraz farklı gibime geldi.
 
Katılım
24 Kas 2007
Mesajlar
15
Saolsın erdoğan abi senin lastikler ne kadara geldi bu arada su değil yağdı galiba köprüdeki ya direk yalpalama olmadan kendimizi yede bulduk...
 
Katılım
28 Mar 2005
Mesajlar
82
Kaza yapan arkadaşlara çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda toparlanırsınız..Dediğiniz gibi ekipmanlar önemli, ve üşenmeden takmak gerek..

Bu arada egzozu sorun olmadan değiştirmek mümkün mü? Eğer potansiyel bir problem varsa, garanti dolmadan değiştirmek iyi olurdu..

Herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim...
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
28 Eyl 2007
Mesajlar
129
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dİkkatlİ Olmak Lazim Yoksa Cok Buyuk Tehlikeler Olabilir
 
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
652
Uzun süredir giremiyordum foruma sınavlarım yüzünden. şimdi bir baktımda neler neler olmuş. büyük geçmiş olsun. allah beterinden korusun. Lastikler gerçekten çok önemli. Erdoğan abinin motorunda yeni lastiklerini kullanmıştım hissedilir derecede bizimkilerden çok farkı var. özellikle ani frenler yaptım. 20 30 la gidip ön frene asıldım. standart lastiklerde kayma sınırlarında o lastikler hala yere tutunuyordu. motor kendini kasıyordu açıkçası. Lastik değiştirsemmi acaba diye düşünen varsa hiç düşünmesin. Hele ki kışında motoru kullanan arkadaşlar.
Egzos konusuna gelince benimde egsozum değişmişti. Aynı kör tapalı egzostan takılmıştı. Bana da 300 lük modelin egzosu demişlerdi. Enjeksiyonlu olduğundan dolayı oraya sensör takılıyor demişlerdi banada. 1 e 1 aynısı sadece somunlarla arkadaki gri çatala vidalanan yeri daha etli ve sensör yeri farklı.


Bu arada gezi yokmu gezi gezi?? Nerde gezi?? Cuma son sınavım sonra 1 ay serbest. :)
 
Katılım
12 May 2006
Mesajlar
757
Hondanın resmi sitesinde böyle bir haber ya da duyuru yok o yüzden servislerin lafına da pek inanmıyorum ben. Takılan eksoz sh150'nin eksoztudur. Aynı şekilde Serkan ve Servet'in motora da aynı ekzost takıldı. Ben erken mi davrandım nedir bende gene aynı orjinal egzost var.. belki bu değişen egzostlar orjinali gibi çabuk dağılan cinsten değildir ve uzun süre kullanırsınız.. bende garantisi dolmadan tekrar bozsam hiç fena olmazdı :)

Pirellinin GTS 23/30 model lastiklerini 100 Euro'ya taktırmıştım. Yaklaşık 170-180 YTL. (Ön ve Arka takım olarak) Sadece önü veya arkayı taktırmanızı tavsiye etmem, değiştirecekseniz takım olmasına dikkat ediniz.
 
Son düzenleme:
Katılım
16 Kas 2007
Mesajlar
79
Merhaba arkadaşlar Honda Beat kullanıyorum

Geçenlerde Çanakkale'ye Beat ile gittim. İstanbul'dan 270 km Beat ile sadece benzin almak için durdum ve hiç gaz kesmeden gittim.

Motorum bunu kaldırabiliyor ancak biraz belim ağrıdı doğrusu. Dylan ile bu uzun yollar daha çekilir oluyor muş sanırım

Benim size sormak istediğim

CBR 125 mi alayım, Dylan 150 mi ?

Şehir içi de motoru çok kullanıyorum her yere motor ile gidiyorum. Arada uzun yolda yapmam gerekiyor. CBR 125 rahatmı bel ağrıtır mı?

Yani fiyatlar aynı sizce hangisi ?
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
10 Mar 2006
Mesajlar
311
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
DYLAN ALMAYANIN AKLI YOK DERİMCBR 125 DE İYİ MOTOR AMA dylan dylan dylan tek kardeşim istanbul yollarında hem cok seri hem cok yakışıklı km si dolsun yine dylan alırım
 
Katılım
2 Mar 2007
Mesajlar
640
Biraz hariçten gazel okumak gibi olucak ama, çoğunlukla ş.içi kullanan biri bence kesinlikle Dylan almalı. Arada sırada çıkacağın uzun yolları Beat'la gittiysen bununla hayda hayda gidersin.Cbr ile son hızları hemen hemen aynı. Cbr'da sürüş pozisyonu ve rüzgar korumasının az oluşu nedeniyle uzun yol için uygun bir motor değil,o da yorar.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
28 Eyl 2007
Mesajlar
129
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ewt bencede dylann dylan cok guzel bır motor 150 lık vıtes gıbı bı derdıde yok
 
Katılım
12 May 2006
Mesajlar
757
PIRELLI
GTS 23 / GTS 24

img_gts23%2024.jpg


Sport Touring Lastiği
Sport touring motosiklet lastiğinden esinlenen özel konturu sayesinde yüksek süratte dengeli ve mükemmel viraj yeteneği
Sırt deseni sayesinde dayanıklı konforlu, sessiz, sırt hamuru sayesinde optimum ıslak performans

PIRELLI Ön : 110/90-13M/CTL 56L GTS 23 Front, IP Codes: 1622800 (40 EURO KDV. dahil)

PIRELLI Arka : 130/70-13M/CTL 57L GTS 24 1622900, IP Codes: 1622900 (50 EURO KDV. dahil)
 
Katılım
1 Ara 2005
Mesajlar
125
Aynı ebatlardaki michelin Gold standart lastikler için Ankara'ya kargo dahil 165 ytl fiyat verdiler(Buz motor).Bana iyi rakam gibi geldi.Motorda michelin deneyimim yok ama Alpin arabamda hayatımı kurtardı.

Az önce honda bayisi ile görüştüm.Sh 300 kesinlikle gelmiyor çünkü gelirse çok pahalı olur, satamıyoruz dedi.Dylan yerine 2 tane 150 lk scooter geleceğini ekledi.Biri dylan gibiymiş(bilgi vermek istemedi), diğeri de sh150 imiş.Fuara doğru görücüye çıkacaklar.Forsight devam etmeyecek.
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Kas 2007
Mesajlar
15
Peki Erdoğan abi eski lastikle araların hissedilebilir bi fark oldumu , yoksa az da olsa belli ediyomu ?

Bu arada bu bahsttiğin 2 model ne zaman gelecekmiş ?
 
Katılım
1 Ara 2005
Mesajlar
125
Evet ne yazıkki artık 0 dylan satılmayacak.onun yerine gelecek olan 2 model şubat-mart gibi showroomlarda olacak.(aslında türkiyeye geldi ama fuarda tanıtılacak dendi) Honda artık karbüratörü bırakıp enjeksiyona geçtiği için bu şekilde olucakmış.Bence geç bile kaldılar.
Bu iki modelden biri yine dylan gibi nispeten ufak jantlı, diğeri ise sh 150 modeli 16 jantlı olarak geliyormuş.Sh 150 Pgn-F1 isimli enjeksiyon sistemli, 16 jantlı, ön disk arka tambur frenli(!) ve dylan ile aynı motor güç ve torkuna sahip.ancak google da yaptığım resim aramasında kadran 160 olarak görülüyor.Yine de o kadar yapamaz gibime geliyor.
 
Katılım
12 May 2006
Mesajlar
757
Peki Erdoğan abi eski lastikle araların hissedilebilir bi fark oldumu

Elbette hissedilir bir fark var. Diyorum ya bunca zaman eski lastiği kullandığıma bin pişman oldum. Üzerinde bulunan lastikler son derece kötü. Michelin i ben bulamamıştım ve hakkında da fazla yazılıp çizilen birşey yoktu, ıslak zemin performansı için herkes çok iyi dediği için pirelli tercihim oldu. Tabii burada marka kadar lastiğin özellikleri de çok önemli. Alacağınız lastiğin ıslak zemin performansının iyi olduğundan emin olun. Yazın lastik zaten dert değil ama hafif nemli bi yolda motor sağa sola kaymaya başlayınca aldığınız en pahalı en kaliteli lastiğin bi önemi kalmıyor.. amaca yönelik birşey almakta fayda var.
(Bazı asfalt ve performans lastiklerinin ıslak zeminde, hatta yazın sıcak asfaltta hiç tutuşu yoktur. Onlar özel olarak pist motorları için üretilmiştir ve piyasada da pahalı şekilde bolca mevcuttur)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst