sh150 ile ilgili
arkadaşlar selam,
bu motoru bir süre önce incelemiştim bazı yabancı sitelerde ancak şimdi aynı sitelerden honda ingilterede artık satılmıyor görünüyor. onun yerine ebat olarak aynı olan kardeşi sh 125i var ve o da pgm-f1 enjeksiyon sistemli. ayrıca erdoğan aktaş arkadaşımızın verdiği honda italyan sitesinde de karbüratörlü olan sh150 modeli karşısında 2004 model olduğu yazıyor. sh300 ise yine pgm-f1yakıt enjeksiyon sistemli görünüyor. yani dylan ile aynı motor değil. daha doğrusu artık karbüratörlü motor satmıyorlar yeni model olarak. buna paralel bir bilgi de geçen hafta ankarada honda bayisinden aldım artık fes 250 foresight gelmeyecekmiş. ben bunu artık yaşlanmış bir model olmasının yanında karbüratörlü olmasına da bağlıyorum ve yerine gelecek model de enjeksiyonlu olacak çok kuvvetli bir ihtimalle.
bir de arkadaşlar biliyorsunuz ehliyetimi alır almaz bir honda alacağım ilk scooter um olarak ve bir süre önce fikrinizi de almıştım bununla ilgili. o dönemlerde yamaha x-max i de aklımdan geçirmiştim enjeksiyonlu olması ve lastik ebadının daha büyük olmasından dolayı ancak bizim sitenin x-max forumunu okuyunca çok üzüldüm acayip sıkıntı yaratmış x-max lar ve beldeyama arkalarında durmuyormuş sözde dylan ın neredeyse iki katı fiyatı olan bir motor ve hem de yamaha!
neyse arkadaşlar daha sonra görüşmek üzere kendinize iyi bakın
saygılar
haluk
bu da ingiltere honda sitesi:
http://www.honda.co.uk/motorcycles/
bu bilgiyi de kopyala yapıştır yaptım sh 125i için.
Engine
Engine Type Liquid-cooled 4-stroke SOHC single
Engine Displacement 125cc
Bore & Stroke 52.4 x 57.8mm
Compression Ratio 11 : 1
Carburation PGM-FI electronic fuel injection
Max. Power Output 13 bhp at 9,000 rpm
Max. Torque 11.5Nm at 7,000 rpm
Ignition Digital transistorised with electronic advance
Starter Electric
Transmission
Gearbox V-Matic
Final Drive Belt drive
Dimensions and Weight
Length x Width x Height 2,020 x 700 x 1,140mm
Wheelbase 1,335mm
Seat Height 790mm
Ground Clearance 149mm
Fuel Capacity 7.5 litres
Dry Weight 120 kg
Wheels, Suspension and Brakes
Wheels Front U-section 5-spoke cast aluminium
Wheels Rear U-section 5-spoke cast aluminium
Tyres Front 100/80-16 50P
Tyres Rear 120/80-16 60P
Suspension Front 33mm telescopic fork, 90mm axle travel
Suspension Rear Dual damper unit swingarm, 82mm axle travel
Brakes Front 220mm hydraulic disc with dual-piston calliper and sintered metal pads
Brakes Rear 130 mm leading/trailing drum