aldım abı dun teslım aldım..facıa
vıtes olayı bıraz zorladı scooterdan sora ama parkın orda bıraz calısınca halledıcem ısallah
ErdoganAktas' Alıntı:Bunca tecrübeye rağmen motoru yine yatırdım. Bu scooterlerin genel özelliği olsa gerek.. ön teker resmen buz üstünde kayar gibi kaydı ve yan yattık
Gülerek anlatıyorum çünkü olayın gelişimi de biraz komik sayılır.. hafif dik bir yokuştan aşşağıya iniyorduk(iki kişiyiz), yolun bitim noktası tüm gün sıcaktan kavrulmuş bir halde, bende zaten oldukça yavaşım. Elim frende gidiyorum, öndeki araç aniden durunca ben de frenledim tabi.. ancak o ne? ön teker kayıyor..tabi sonuç kaçınılmaz yan yatırdık aleti. Bizde ve motorda birşey yok.. yan plastik çok hafif çizildi ama çok incelemedikten sonra belli bir çizik değil bu.
Daha evvel CBR kullandım ve hiç düşmedim ama bu scooterlerde dikkat etmek gerekiyor sanırım.. Honda beatten sonra bunun öyle kolay kolay kayacağını sanmıyordum ama demekki kayabiliyor..
O halde bu olaydan çıkaracağımız ders şudur ki.. özellikle sıcak havalarda yola dikkat etmek lazım. Minimum hızlarda bile giderken kayıp düşebilirsiniz.. inişlerde ön frene el sürmemek lazım..
Herkese kazasız belasız güvenli sürüşler.
muratd' Alıntı:izel ilk başta üye olduğun için tebrik ediyorum hoşgeldin sitemize..
ama kendini tanışma topiğinde tanıt ilk başta..
2.tebriğimde aramıza bir dylancı daha katıldığı için..
motoru ilk 100km değil ilk 1000km boyunca öyle kullanacaksın..
nasıl yani: spor kullanmayacaksın,hızlı kalkmayacaksın,2 kişi binmeyeceksin..
sen bunları yap bak nasıl canavar oluyor motorun..
konsol altındaki vidalar çok basit bir şey herhangi bir yerde yaptırabilirsin..kafana takma o kadar..
ben şu anda bir depoyla 240 km çok rahat gidebiliyorum bu da benden sana bi bilgi..
eğer bundan önce ki sayfalarda dylanla ilgili yazdığım yazıları okursan ayrıntılar hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olabilirsin..
sevgiler saygılar..
izel' Alıntı:Hoşbulduk, motoru bana aldırdınız ya helal olsun
ucuzundan çin malı alıcaktım döndüm dolaştım yorumlardan sonra aldım ve çok memnunum. İlk bindiğimde roket gibi bişey bu dedim ama şimdi hızı normal gelio yakında da yavaş gidiyo demeye başlayıp bir üst modele geçicez herhalde
Depoyu 24,50ytl ye doldurup 210 km de kırmızının ortalarına geldi yedek depoya pek güvenemedim ve gittim benzin aldım. bu yedek depo, ibrenin kırmızı uyarının en altına geldii zaman mı devreye girer yoksa
kırmızı başlangıcı = 2lt benzin kaldı demek mi?
Ben galiba 1.000km dayanamıyorum ve şuan 255km de ben 80km yi geçmeden kullanıyorum. ama ışıklarda, çin malı ve vespa gördüğümde yada sollama gerekli olduğu zamanlarda seri kullanıyorum.
Birde sormak istediğim başka bişey; arabalarda rodaj olayı yoktur, motorlarda da olmaması gerektiğini düşünüyorum. yanılıyo muyum?
yani ilk 1000km motor aksamı alışsın sen motora alış bakımdan sonra kullan istediğin gibi...
Son sorum ;
sol freni kullanıyorum ve sağ frenle pek alakam yok ama geçen denedim sanki sol freni sıkınca arka ağırlıklı bi fren oluyo, sağ freni sıkınca ön ağırlıklı frenleme yapıyo gibi geldi. Doğrusunu bilen var mı?
Arada Muratd, yazılarını okumaya çalıştım frenlerin güzel olmuş
Bilgi veren bütün arkadaşlar teşçkür ederim.
selamlar...
kanunisultan' Alıntı:yaff bu dylanların 2.eli çıksa popcornu satıp hemen alıcam ama yokişde yok
BİRİ BANA DYLANINI SATSIN!!
zaten duyduğuma göre iyibi motor deyilmiş hani onun için bana satın gitsin![]()
muratd' Alıntı:izel motorda rodaja dikkat et,bunu samimi söylüyorum çok dikkat et bu olaya alt tarafı 1000km'cik ya...sen bu motora daha kaç km bineceksin kim bilir 1000km dediğin nedir ki...
dylanların frenleri kombinedir...
yani ne demek:sen sol freni (arka freni) sıktığın anda %70arka ve %30 ön fren sıkılır zaten... sol arka fren,sağ ön frendir dikkat et..
ama acil durumlarda 2 frenide sıkmaya ve ayarlı sıkmaya özen göster...scooterları ağırlık merkezleri ön tarafta olmadığı için dikkat et ön frene..
kaliperleri beğendiğine sevindim ama sorduğun sorulardan anlıyorum ki yazdığım yazıları tam okumamışsın yada kaçırdığın noktalar var..dikkatlice bir daha oku derim ben sana orda herşey var..
faruk unut olm bu motorun 2. elini bulamazsın![]()
motodevil' Alıntı:aksungur arkadasım bu senın dedıgın olaylar artık scooterlarda pek fazla olmuyor dylanda dahıl sımdı uretılen 150 cc scooterlar(çin mallarını bilmem)yuksek teknolojilerle uretılıyor yok ruzgarda ucarsın yok yagmurda batarsın guneşte erirsin bunlar yok artık bu scooterlarla 6-7 saat yolculuk yapanlar war
ErdoganAktas' Alıntı:Rüzgar bazen ciddi problem olabiliyor ama en güçlü rüzgar heralde zaman zaman boğaz köprüsünde oluyordur. Ben orda yediğim rüzgarı başka bir yerde yemedim. Evet hafif scooterlerde rüzgar problem olur ancak lastik çapı büyük ve ağır bi scooterde sorun olacağını sanmıyorum. ben Dylan ile her sabah ve akşam köprüyü geçiyiyorum daha evvel beat ile geçerken şiddetli rüzgarda zorlanırdım ama Dylan ile bu minumuma indi. Sahil yolunda da bazen ciddi rüzgar oluyor ama köprüdekinin yanında bana bu esinti gibi geliyor. Tem ve E-5 de bahsi gecen rüzgarı pek hissetmiyosunuz desem yeridir.
Yani bu tür durumlar için aerodinamiği önceden hesaplanmış iyi bir alet alırsan böyle sorun yaşayacağını sanmıyorum. Ben sürekli 70-110 arası kullanıyorum 7 lt. ile 240-250 km yaptım. Hesabını yap işte. 1000 bakımından yeni çıktığı için son durum nedir daha bilemiyorum henüz depo boşalmadıBence Dylan çok çok iyi bir seçim olur.. zira motosiklet olduğunu fark ediyorsun :wiinkk: yolda 90 ile giderken önünde birikmiş aracları ve trafiği aşıp geçmek istediğinde diğer motorlarda sen de konvoya katılıp beklemek zorunda kalıyorsun. aletler 80 üstü görmüyor.. ancak bunda 70-90'la giderken bir anda 120-130'a çıkarak öndeki araçları rahatça sollayabiliyorsun. Bu bir motosiklet için çok önemli bir artı. Pek çok 150cc scooterde bu özellik yok.
Tabi yaz kış kullanmak için de motordan hariç kıyafet içinde 700-800 Euroyu gözden çıkarman lazım.. kask eldiven mont vs.
aksungur' Alıntı:Hehe komik olmuş yavAnlaşıldı motodevil...
ErdoganAktas kardeş sağol verdiğin bilgiler için. Uzun yolda sorun çıkarmıyor Dylan ok. Yakıt sarfiyatı hesabını da yaptım 2,8 ile 2,91 lt arası yakmışsın.Ayda 2500km nin üstünde kullanacağım için tüketim biraz fazla geldi. Bir de ilk motorum olduğu düşünülürse sanırım daha ekonomik modellerden başlayacağım. Belki ilerde Dylan'a terfi ederim...
Hepinize kazasız belasız günler...
Merhaba izel,izel' Alıntı:Hoşbulduk, motoru bana aldırdınız ya helal olsun
ucuzundan çin malı alıcaktım döndüm dolaştım yorumlardan sonra aldım ve çok memnunum. İlk bindiğimde roket gibi bişey bu dedim ama şimdi hızı normal gelio yakında da yavaş gidiyo demeye başlayıp bir üst modele geçicez herhalde
Depoyu 24,50ytl ye doldurup 210 km de kırmızının ortalarına geldi yedek depoya pek güvenemedim ve gittim benzin aldım. bu yedek depo, ibrenin kırmızı uyarının en altına geldii zaman mı devreye girer yoksa
kırmızı başlangıcı = 2lt benzin kaldı demek mi?
Ben galiba 1.000km dayanamıyorum ve şuan 255km de ben 80km yi geçmeden kullanıyorum. ama ışıklarda, çin malı ve vespa gördüğümde yada sollama gerekli olduğu zamanlarda seri kullanıyorum.
Birde sormak istediğim başka bişey; arabalarda rodaj olayı yoktur, motorlarda da olmaması gerektiğini düşünüyorum. yanılıyo muyum?
yani ilk 1000km motor aksamı alışsın sen motora alış bakımdan sonra kullan istediğin gibi...
Son sorum ;
sol freni kullanıyorum ve sağ frenle pek alakam yok ama geçen denedim sanki sol freni sıkınca arka ağırlıklı bi fren oluyo, sağ freni sıkınca ön ağırlıklı frenleme yapıyo gibi geldi. Doğrusunu bilen var mı?
Arada Muratd, yazılarını okumaya çalıştım frenlerin güzel olmuş
Bilgi veren bütün arkadaşlar teşçkür ederim.
selamlar...
muratd' Alıntı:abi biraz kiloluyum filan demiştin galiba,eğer başka scooter almayı düşünüyorsan ki daha kucuk cc li olması lazım az yakması için,diğer scooterla sana gitmez..
ama vitessli 125lik alacağım dersen eywallah![]()
mkmemory' Alıntı:Merhaba izel,
sorularına cevap veriym bildiğim kadarıyla, gerçi bu topiğin tamamını okursan sorularına cevap göreceksin.
1-rodaj diye bişey var, motorda üretici normal maotor yağıyla teslim etmiyor bize, ilk yağa rodaj yağı deniyor ve 1000km de değişmek zorundasın (fazla tavsiye edilmemekle birlikte zorda kalırsan 1250ye kadar maksimum süren var) rodaj yağı daha ince bir yağ, rodaj için özel bir yağ, piston ve silindirin alışma süresinde kullanılıyor, bu yağ ile motoru zorlaman tavsiye edilmiyor.
2-Yedek dahil toplam 9lt, depo var, kırmızı bölgeye girince 2 litre kalmış olsa 50-60km civarı gidersin, sen emniyet tedbiri olarak kırmızıya girince 30-40km içinde yakıt al, bir kaç depodan sonra ne zaman alacağını daha iyi ayarlarsın.
3-Fren olayını muratd arkadaşımız anlatmış zaten.
son bir hatırlatma, kasksız,eldivensiz motor kullanma lütfen.
Bu arada motorunda hayırlı olsun. İyi ettiğini zamanla anlayacaksın, hele bide çin motoru olan arkadaşlarının motorlarını denersen, motoruna aşık bile olursun, bizim gibi.