DİKKAT!
Hiç bir motor montu makineye atılıp yıkanmaz!
Revitte dahil sakın böyle bir hata yapmayın... Kullanma kılavuzunu iyi okuyun. Elle yıkanır bu montlar İlla makinede yıkamanız gerekiyorsa yastık kılıfı bez cuval gibi ama montun kesinlikle dışarıya çıkamayacağı birşeyin içinde yıkayın.. yoksa montunuzun rüzgar ve yağmur geçirmeme özelliği tamemen gider.. sebebine de gelince.. otomatik makinelerin delikleri montun su gecirmez iplerini kesinlikle yıpratıyor.
Bu montlar korumaları çıkartılarak ve elle yakınabilir sadece.
Bence bu montların hepsinin kalitesi aşağı yukarı aynı sadece özellikleri farklı olabiliyor bence üzerine en yakışan, içinde kendini rahatsız hissetmeyeceğin bir montu almalısın. Ben re'vit aldım, çok memnunum tüm korumaları çıkabiliyor istersen daha iyi korulamalar alıp takabilirsinde ama bence buna gerek yok.
Alpinstar da çok kaliteli bir monttur ve onda da çok güzel modeller var. heryerde yok o ayrı.. bende fuarda denemiştim modellerini çok güzellerdi. Fiyatıda bunlardan biraz pahalı ama çok pahalı değildi.
Bu arada sonradan farkettim murat yazlık mot almış ve ondan bahsediyormuş ama sonuçta yazlık kışlık farketmez makine olayı hepsi için geçerlidir. Ben Revit'in
Liteon modelinden aldım içindeki astarı çıkardıktan sonra su anda kullanıyorum. İçi termostatlı olduğu için sürekli serin tutuyor ve beni hiç rahatsız etmedi su ana kadar.
Yanlız alırken ben dikkat edemedim sonradan öğrendim üretim yerleri önemliymiş sanırım italyan menşeili olmasına rağmen uzakdoğuda dahil üretiliyormuş ve uzakdoğu mallarına pek değer vermiyorlar ama satılırken ikisine de aynı parayı istiyorlar.. onca para veriyorsunuz buna dikkat edin. Çin malı olanını almayın başka modellerini görmedim ama benimkinin dikişleri sanki dandik.. sağında solunda dikiş fazlası ipleri var. birşey olur diye dokunamıyorum.