Öncelikle hayırlı olsun allah kaza bela vermesin...tecrübelerime dayanarak yardımcı olmaya çalışıcam uyup uymamak sana kalmış ama bu motorlarda şanzıman yağı değişmez normal şartlarda kapalı kutu gibi düşün ömürlüktür yani.birde motorunun yağını 1500 km de bi deiştirmenin çok faydası var uzun ömürlülük açısından biniciysen 1500 km de deiştiri,kalkışta titreme yapmasının bir diğer sebebi bagalar olabilir orjinal bagaları 30 lira ben değiştirmiştim bence bi değiştir yine titreme yapıyosa debriyaj balatası sertleşmiş olabiliri,yağ gitmiş olabilir,yada zımpara yapıldıysa dengesiz zımparalanmış olabilir bunların hepsini değerlendirmek lazım tüm bunları yaparsan çözüm üreteceğini zannediyorum biliyosun bu motorlar 200 bin km ye kadar rektefe görmemiş motor biliyorm bakımlı binersen kesinlikle sorun açmıycak bi motor bnm motorum 150 görüyo sinyal altına iniyodu düzde 130 çıkıyo 2 gün önce sattım daha büyük bi motora geçicem fakat dylanın yerini bu kategorideki hiçbir motor tutamaz!...
teşekkür ederim amin. şanzıman yağı konusunda ben de ne gerek var diye düşünüyordum demek yanılmamışım. motor yağı gerçekten çok önemli. kaliteli yağ koyduğum zaman motorun sesi bile değişti. motor soğuk olduğu zamanlarda bile daha rahat işliyor sanki. eski beatimde normal yağ kullanınca motor hava soğutmalı olduğu için uzun yolda aşırı ısınıyordu. kaliteli yağ koyunca ısınma, performans ve seste çok büyük fark gördüm. ilk defa o zaman yağın önemini anladım. yağı değiştirdiğim zamandan beri bazen egzostan pat pat ses geliyor nedenini bilmiyorum ama bunun normal olduğunu düşünüyorum. ilginç bişey bir gün hiç yapmıyor ertesi gün gazı kesince patırdamaya başlıyor.
balata yeni temizlendi ama zımparalanmadı. iş başa düştü galiba. zımparalamada en ince zımparayımı kullanıyoruz, herhangi bir yöntemi var mı?
baga nedir bilmiyorum ama araştırıcam. sağlam olduğunu düşünüyorum yine de bakmakta fayda var. haftaya kesin sökerim. aslında şöyle baştan aşağı bi check-up olsa içim rahat edicek ama iyi bir tamirci bulmam lazım. istanbula gittiğimde bi bakıcam.
geçenlerde arkadaşın kymco 250 sine bindim. çok hantal geldi bana, şehir içi için hiç uygun değil. max hızı da o kadar fazla değilmiş. dylan ise ufak motor kadar kıvrak, büyük motor kadar hızlı bir motor. tabiki bir sürü iyi scooter var ama benim için dylandan sonrası racing.
kusura bakmayın uzun uzun yazıyorum forumu okudukça yazcak bişeyler geliyor aklıma. herkese teşekkür ederim çok faydalı bilgiler var