Bu arada Dylan'ın maşallah'ı var km ilerledikçe yakıt düşüyor son rekor 30 lira ile 390km
asla inanmam ortalama 60 km geçmezsen ancak olur bu yakıt ybr bile bu kadar az yakmıyor ortalama ybr 100km 3,5 km gider
Dostum yalan borcum mu var ?
Hergün 100km motor kullanıyorum. Motoru ilk aldığım günden beri sürekli benzini test ederim ilk zamanlarda 3.5, 3.7 litre gibi yakıyordu zaman geçtikçe düşmeye başladı. Mesela geçen ay 20bin bakımında 30 liraya 340km kadar gidiyordu.
Bir ara 2 kişi Ful yükle ve Tam gaz ile otobandan gaz açtığımda 4.5 litre benzin yakmıştım

Basarsan zorlarsan yakıyor usta.
Buji, hava filtresi, yağ, lastik ve dayko marka kayış değişimleri ile birlikte tamı tamına
30 lira ile 390 km gittim. ( ayrıca motora tek biniyorum )
Benzin ltsi 2.87 den hesaplarsak
10.45 lt = 30 lira
1km de = 0,0769 tl
100 km de = 2,67 lt yakmışım.
e-5ten pendik-mecidiyeköy gidiyorum yol çoğunlukla dolu oluyor motoru sakin kullanıyorum haliyle sürekli basmadığım için az yakıyor. km'lerce 30km/h ile de gittiğim oluyor. Hız aralıkları 30-80 arası tam anlamıyla ifade eder. Ancak yol açıldığında ibreyi sona kısa sürelide olsa dayıyorum. kalkışlarda ani gaz vermem ve ışıklarda durup kalkarken dikkat ederim. Motordaki benzin 2-3 günde bir bittiği için bekleme/uçma vs gibi kayıplar da olmuyor.
Motordaki iyileştirmeler, yolun durumu, motosikletin kullanım şekli işte size yukarıdaki değerleri veriyor. Üstad daha inanmıyorsan ne diyim al benim motoru aynı şartlarda kullan sonucu kendin gör.
Hoşça-Dostça.