ben dylanda hiç öle bir sorun yaşamadım dostum büyük ihtimal enjeksiyon sisteminden kaynaklanıyo olabilir..son hız konusu ne oldu sende yokuş aşağı yada düz yolda kaç kilometreyi yakalayabildin??
Bizde motorların çok üzerine düşüyoruz, çok ince şeylere kafa yoruyoruz derdik. Meğersek bizimkiler hiçbirşeymiş.Havanın etkisi vardır şöyleki. Soğuk hava daha yoğun olduğu için motorun içerisine soğuk havada alınan hava daha yoğun olur. Daha yoğun havada birim zamanda motora giren oksijen daha çok olur. Bu nedenle motor kısmen daha performanslı çalışır. Ama bunu nasıl bilmeden hissettin valla helal olsun.
2100 kmdeki bir motoruda akşam daha iyi hızlanabiliyorum, sabah hızlanamıyorum diye götürüp servisin kafasına atmayın.
Motorun hızını rüzgarın şiddetinden, deponuzun dolu boş olmasına kadar birçok şey etkiler. Asfaltın pürüzlülük derecesi bile. Kaymak gibi düz bir yolda, yeni, ziftin üstüne çakıl taşı serilerek yapılan tarzdaki düz bir yolda gittiğinizden daha hızlı gidersiniz. Bu 3km olur 5km olur. Dylan Ps gibi otobanlarda çoğunlukla dip gaz giden motorlarda son sürati aynı yolda, farklı zamanlarda 5 az 5 fazla görmek sorun göstergesi değildir bence. Önemli olan yakıt sarfiyatlarınızın ortalama hep aynı değerde olması.
2100km deyim duz yol max son hız yatmadan 120km yatınca 125km, meilli yolda yatmadan 135km, yatarak 148km hızlarını netleştirdim. ama bu hızlar şak diye cıkmıyor gunduz cok yavaş ulaşabiliyorum akşam hava serinken daha cabuk ulaşıyorum bu hızlara. eger sicak-soguk farkları bir problem ise? servise goturup kafasına atıcagım...
Vayy Serkancığım sen tatilde değil miydin ya?Kulaklarını çınlattım bir baktım ki gelmişsin
dostum son hız konusuna takılıyodun oda çözülmüş gördüğüm kadarıyla 148km çok iyi bir sürat bence 150cc hacmindeki bir scooter için..250ccler dahi o süratlerde zorlanıyo..benimde dylanda gördüğüm hızlar bu şekilde ki ben 55-60kg civarıyım..son hız 140ta takılıyo nedense hiçbir zaman ibreyi aşağıya doğru indiremedim..
82 kilo agırlık arka 33 on 28 hava basıncı, gece saatleri hava serinken bayagı meilli yola 110 ile girdim yatarak 148km ulaşmam bayagı zaman aldı.
dylan 140 kadran degilmi? ibre 140 i gecmemesi buyuk ihtimal tam orda ufak bir pin vardır(dışta veya icte) ibre 140a gelince pine carpıyor bence. onu cıkarabilirsen daha fazla yız yaptıgını 140 i gecince gorursun...
Arkadaşlar bilginiz olsu diye söylüyorum.Kızıltoprakta Suzuki servisinden bir arkadaşımızda Dylan 150 nin ibresini nerdeyse sinyale dayadığını iddia etmişti.Bu arkadaş 57 kg ağırlığında.Acaba güç ağırlık oranı son süratte bu kadar fark yaratır mı ?.Ben 74 kg luk bir sürücü olarak rüzgarsız düz yolda max 135 gördüm.Hafif rampa aşağı zaten rahatlıkla görüyorum ama hiç bir zaman daha fazlası olmadı.Bu arada ps150i 148 km gördüyse biraz daha hoşuma gitti bu itiraf etmeliyim:cherry:
Ben sinyal lambasının alt kısmına kadar getirdim. Otobandan kartal köprüsüne inen dik ve uzun rampada yaptım. Yarında geçicem, hepinizi görmeyeyim orada.![]()
motorda ciddi bir guc duşuşu başladı arkadaşlar...
motorumla her zaman cıktıgım yokuşu cıkamıyorum arkadaşlar yokuşta duruyorum kalkamıyor kaplumbag gibi hareket ediyor ayagımla ite ite hızlanıyor. nedir bu sorun?
debriyaj kısmında (honda yazısının orasında) gaza basınca cakıl taşları demire vurur gibi ses geliyor ve bu 1800km den beri sesi artmaya başladı. birşeymi var yoksa normalmi?
honda kusura bakmasın ama 11 beygirlik cin malı motorum 3 sene hicbir yokuşta bırakmadı, şimdi 16 beygirlik HONDA motor *ic gibi ortada bırakmaya başladı ve canımı sıkıltıale: 2250km kilometrede daha 4000km de ne olur 8000km de ne olur merak ediyorum???
normal olamaz servise götür halletsinler afedersin tsk kadar beat beni 26000 km getirdi bu daha uzun gitmesi gerekir servisten haberdar edersen sevinirim n olmus bilmek isterim