Honda Safety Türkiye GS2 Eğitimi

Motosikleti
Dominar D250
GS2 eğitimini almış biri olarak hazırlık kısmının pek de bir işe yaramadığını söyleyebilirim. Aynı parkurun biraz daha genişletilmiş hali diyelim. Ben de 3000km tecrübem varken direkt GS2 eğitimi aldım.

Bunu her yerde anlatırım ama ben GS1200'le oraya gittim burdan geldimler mi dersin, Hayabusayla başlayıp 300le kazalar mı dersin. Her kafadan vardı, ama günün sonunda onlar hala hocadan fırça yerken ben ve daha önce doğru dürüst motora binmemiş genç bir arkadaşla kendi kendimize süre kasıyorduk. Yani olay çok sürmek değil de yanlış bilgiyle yoğurulmamış olmak. Taze bir sürücü olduğunuzu varsayarsak doğru sürüş mekaniklerini kavrayıp zihninize entegre etmeniz daha kolay olacaktır. Bu yüzden GS2 hazırlığı tavsiye etmiyorum.

Ama GS3 pek öyle değil. Zaten hazırlık almadan sanırım GS3 alamıyorsunuz. Hatta hoca sizi beğenmezse GS3'e dahil etmeme ya da GS3 sırasında dersi bıraktırma gibi şeyler yapabiliyor diye duydum. GS4'e de seçilme usulüyle katılıyorsunuz. Hoca uygun görmezse baybay. 😄
teşekkürler bilgiler için, gayet açıklayıcı oldu.
sitede GS4'ü de gördüm ama hiç detay yazmadığından merak ediyordum, ben sormadan onu bile anlattınız :D

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Selamlar, yeni konu açmamak için eski konu buldum

Safety Türkiye'den sürüş eğitimi alacağım, aslında günleri peşpeşe olsa GS2 Hazırlık ve GS2 birlikte alacaktım ama şehirdışından katılacağımdan aradaki boş günlerin otel vs masrafına girmemek için direkt GS2 düşünüyorum,

Bu eğitimlerin Hazırlık sınıflarına katılan oldu mu, sizce gerekli mi? motosiklet tecrübem henüz 8-9 ay ve 1200km sürüş
İki kez GS2, bir kez GS3 alan biri olarak yazayım, bu deneyimle GS2 parkuru size oldukça zor gelebilir.

Ancak bazı durumlarda sürücünün yetenekleri ve dikkati sayesinde eğitimi sorunsuz da tamamlayabilirsiniz. Bu gözler, eğitim başlangıcında "şöyle motorlara bindim, şöyle kilometreler yaptım, şöyle yerlere gittim, vb." diye hava atıp da, parkurda yerlerden topladığımız onlarca deneyimli! motosikletçi de gördü. Bu yüzden buradan ne yazsak nafile...

Bu arada zaten eğitim başlangıcında eğitmenler sizin o programa uygun olmadığınızı tespit ederlerse, doğrudan para iadesi yapılarak kursa katılımınıza onay vermeyebiliyorlar.

GS2 hazırlık ve GS2 CBF125 (benim zamanımda CBF 150), GS3 ise 4 silindirli CB650F ile veriliyor.

Gymkhana benzeri, teknik ve pek de kolay olmayan bir parkurla tanışacaksnız. İlk başlarda "ben buradan nasıl döneceğim" diyecek ama biraz da düşe kalka (belki hiç düşmeden tabii) 2. günün sonunda parkuru tamamlayabiliyor olacaksınız. Eğitmenler son derece yetkin, deneyimli ve Japonya'da dahi dereceler almış sürücülerden oluşuyor. Hepsi çok iyidir. Fiyat olarak da, verdikleri hizmete karşılık inanılmaz makuldur.

GS3 için zaten GS2 sertifikası koşulu var. Onu hiç düşünmeyin. GS4 bir süredir verilmiyor diye biliyorum. Ancak çok spesifik bir grup oluşursa açılıyordu.

Ben size GS2 hazırlık ve sonrasında mümkünse belli bir süre öğrendiklerinizi hazmettikten sonra GS2 öneririm. Hatta GS2 aldıktan sonra belli bir süre motosikletinizi kullanıp, -GS3 hazırlık veya GS3 almadan- yeniden bir GS2 tazelemenizi salık veririm. İnanın çok fark edecek.

Kurslar sonrasında sertifika alacaksınız ve bu sertifika örneğin bazı şirketlerde kasko yaptırırken size indirim dahi sağlayacak.

Şimdiden kolay gelsin...

Motosikleti
Dominar D250
İki kez GS2, bir kez GS3 alan biri olarak yazayım, bu deneyimle GS2 parkuru size oldukça zor gelebilir.

Ancak bazı durumlarda sürücünün yetenekleri ve dikkati sayesinde eğitimi sorunsuz da tamamlayabilirsiniz. Bu gözler, eğitim başlangıcında "şöyle motorlara bindim, şöyle kilometreler yaptım, şöyle yerlere gittim, vb." diye hava atıp da, parkurda yerlerden topladığımız onlarca deneyimli! motosikletçi de gördü. Bu yüzden buradan ne yazsak nafile...

Bu arada zaten eğitim başlangıcında eğitmenler sizin o programa uygun olmadığınızı tespit ederlerse, doğrudan para iadesi yapılarak kursa katılımınıza onay vermeyebiliyorlar.

GS2 hazırlık ve GS2 CBF125 (benim zamanımda CBF 150), GS3 ise 4 silindirli CB650F ile veriliyor.

Gymkhana benzeri, teknik ve pek de kolay olmayan bir parkurla tanışacaksnız. İlk başlarda "ben buradan nasıl döneceğim" diyecek ama biraz da düşe kalka (belki hiç düşmeden tabii) 2. günün sonunda parkuru tamamlayabiliyor olacaksınız. Eğitmenler son derece yetkin, deneyimli ve Japonya'da dahi dereceler almış sürücülerden oluşuyor. Hepsi çok iyidir. Fiyat olarak da, verdikleri hizmete karşılık inanılmaz makuldur.

GS3 için zaten GS2 sertifikası koşulu var. Onu hiç düşünmeyin. GS4 bir süredir verilmiyor diye biliyorum. Ancak çok spesifik bir grup oluşursa açılıyordu.

Ben size GS2 hazırlık ve sonrasında mümkünse belli bir süre öğrendiklerinizi hazmettikten sonra GS2 öneririm. Hatta GS2 aldıktan sonra belli bir süre motosikletinizi kullanıp, -GS3 hazırlık veya GS3 almadan- yeniden bir GS2 tazelemenizi salık veririm. İnanın çok fark edecek.

Kurslar sonrasında sertifika alacaksınız ve bu sertifika örneğin bazı şirketlerde kasko yaptırırken size indirim dahi sağlayacak.

Şimdiden kolay gelsin...
Açıklamalar için çok teşekkürler, buraya yazmadım ama ilk mesajlardan sonra GS2’ye kayıt yaptım, inşallah nisan sonundaki eğitime katılıyorum.
İstanbul’da olsam kesinlikle GS2 hazırlığa katılırdım hatta keyfi olarak offroad vs katılırdım ama hazırlık ile gs2 arası tarihler arası boşluktan gitgel yapmam ve otel masrafları vs nedeniyle 2.seviyenin hazırlığını es geçtim.
GS2’yi hayırlısıyla temiz ve keyifli atlatırsam mutlaka GS3 de istiyorum hatta bu gittiğimde GS4’ü de sormayı düşünüyordum.

Eğitmenlerle detaylı görüşme imkanı oluyorsa ben zaten özellikle düşmeyi istediğimi ve ne kadar düşmenin serbest olduğunu sormayı düşünüyorum :) sınır yoksa düşmeyi bile öğrenmek istiyorum :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Eğitmenlerle detaylı görüşme imkanı oluyorsa ben zaten özellikle düşmeyi istediğimi ve ne kadar düşmenin serbest olduğunu sormayı düşünüyorum :) sınır yoksa düşmeyi bile öğrenmek istiyorum :)

Egitimin normal akisi icerisinde düsersen ve fiziksel acidan devam etmende sorun yok ise devam edersin. Düsmek icin özellikle birseyler yapmaya calisirsan kibarca kapiyi gösterirler.

Düsmeyi ögrenmek diye birsey yoktur , aksini söyleyen en hafif deyim ile hayal kuruyordur.

Motosikleti
Dominar D250
Egitimin normal akisi icerisinde düsersen ve fiziksel acidan devam etmende sorun yok ise devam edersin. Düsmek icin özellikle birseyler yapmaya calisirsan kibarca kapiyi gösterirler.

Düsmeyi ögrenmek diye birsey yoktur , aksini söyleyen en hafif deyim ile hayal kuruyordur.
Bile bile düşme değil, korumasız motosikletimde düşmemeye çalıştığım için kendimi kısıtlayıp tedirgin kullanıyorum, ama burada motosikletler zaten korumalı, sürüş dinamiğini öğrenmek için korkmamak lazım, misal 3 sefer düşersen eğitimin sonlanır vs gibi birşey var mı onu merak ediyorum.

Düşmeyi öğrenme konusu da düşerken kollarını bacaklarını nasıl konumlamalı yada denge kaybı, kayma gibi durumlarda düşmemek için ne yapmalı vs gibi sırf bu konuya bir gün ayrı eğitim programı bile yapılabilir bence

Motosikleti
Ns200 15"
Açıklamalar için çok teşekkürler, buraya yazmadım ama ilk mesajlardan sonra GS2’ye kayıt yaptım, inşallah nisan sonundaki eğitime katılıyorum.
İstanbul’da olsam kesinlikle GS2 hazırlığa katılırdım hatta keyfi olarak offroad vs katılırdım ama hazırlık ile gs2 arası tarihler arası boşluktan gitgel yapmam ve otel masrafları vs nedeniyle 2.seviyenin hazırlığını es geçtim.
GS2’yi hayırlısıyla temiz ve keyifli atlatırsam mutlaka GS3 de istiyorum hatta bu gittiğimde GS4’ü de sormayı düşünüyordum.

Eğitimden sonra yaşadığınız farkları mutlaka burada paylaşın, ben 5 senedir motosiklet kullanmama rağmen eğitimden önceki motosiklet tecrübemi saymıyorum. 7-8 Marttan öncesini o günlerden sonra sildim attım.

Eğitimde zaten düşme koşullarını ortadan kaldırmak için alıyorsunuz. Eğitim, en risksiz ve en güvenli şekilde motosiklet kullanmayı hedefler.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Düşmeyi ögrenmek diye bir şey yoktur , aksini söyleyen en hafif deyim ile hayal kuruyordur.
tek tek yazmaya üşendim, ekşi sözlükten kopyaladım.
--- spoiler ---

nasrettin hoca’nın parası tükendikçe tükenmiş. ne yapacağını şaşırmış. sonunda çareyi masrafı kısmakta, aza katlanmakta bulmuş. bu arada, eşeğinin yemini kıstıkça kısmış nasrettin hoca.
azaltmış…
azaltmış…
her gün biraz daha azaltmış…
hayvancağız, yavaş yavaş gücünü yitirmeye başlamış. yemini azaltmasına karşın, eşeğin yaşadığını gördükçe seviniyormuş nasrettin hoca. ve günbegün, yemi azaltmayı sürdürmüş. ama bir sabah ahıra gittiğinde ne görsün, hayvan ölmüş.

nasrettin hoca: derinden bir ahh çekmiş ve söylenmiş:
- tam açlığa alışırken öldü zavallıcık…

--- spoiler ---

Motosikleti

Şimdiden kolay gelsin o halde...

Eğitmenler son derece ilgili ve her türlü sorunuza ve endişenize yanıt verecek donanımda. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir düşme sınırlaması da yok :) Eğitim alanında herhangi bir aksiliğe veya yaralanmaya karşı her türlü tıbbi tedbir de alınmış olacak. Gerçekten de insan kendi motoruyla düşme endişesi yaşayarak normalde kapasitesinin çok altında sürüş yaptığını algılıyor eğitim alanında. Eğitim bu anlamda da size büyük cesaret katacak.

Umarım eğitimden keyif alırsınız...

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Düşme konusuna çok takılmayın. Sizi 8 ve 0 çizerken unuttukları zaman patır patır dökülüyorsunuz.

Ben gittiğimde güneşli bir yaz günüydü baktım herkes 0 çizerken düşmeye başladı, son sıradaydım ve en son ben de düştüm. Ayça hoca bana dönüp "Parkuru değiştirmenin vakti geldi galiba." demişti. Ayça hoca ben gittiğimde henüz hoca değildi ama başımızda çoğunlukla o duruyordu. Acemiliğine denk geldik sanırım. 😁

Hocaların direktiflerine uyduğunuz zaman kolay kolay düşmüyorsunuz. Eğer sıklıkla düşerseniz veya düşen biri olursa o kişi yüzünden parkurdaki ilerleyişiniz çok yavaş olacaktır. Bu da tepki çekmenize neden olur. Her ne kadar kimse bir şey demese de davranışlar ve bakışlar değişir rahatsız olursunuz. Siz ne gerekiyorsa onu yapın.

Motosikleti
burada motosikletler zaten korumalı, sürüş dinamiğini öğrenmek için korkmamak lazım, misal 3 sefer düşersen eğitimin sonlanır vs gibi birşey var mı onu merak ediyorum.
Düşme ile ilgili tabii ki böyle bir yaptırım yok ancak şu aşağıdaki tespit son derece olası...
Hocaların direktiflerine uyduğunuz zaman kolay kolay düşmüyorsunuz. Eğer sıklıkla düşerseniz veya düşen biri olursa o kişi yüzünden parkurdaki ilerleyişiniz çok yavaş olacaktır. Bu da tepki çekmenize neden olur. Her ne kadar kimse bir şey demese de davranışlar ve bakışlar değişir rahatsız olursunuz. Siz ne gerekiyorsa onu yapın.

Gerçekten de eğitim grubunda belli bir ortak seviye yakalanamadığı durumlarda, eğitimden alınan performans son derece düşük kalabiliyor. Bu durumda da, -örneğine pek sık rastlanmasa da- adapte olamayan kursiyer ile yollar ayrılabiliyor. Bu yüzden eğitim başlangıcında gözlemleniyor ve kursa uygunluğunuz sorgulanabiliyor.

İşte bu yüzden diyorum ki, sizin kendinizi hazır hissettiğiniz değil, orada karşılaşacağınız seviyeye uygun bir kur seçmeniz son derece önemli oluyor. Aksi durumda hem siz hem de grup sorun yaşayabiliyor.

Motosikleti
Dominar D250
Eğitimimizi tamamladık çok keyifliydi, herkese öneririm.
kapalı alan ve üst seviye tutunan asfaltta, korumalı motosikletler ile öğrendiklerimiz kendi motorumda bana neler katmış biraz sürüş yaptıktan sonra ayrı bir başlıkta kendi deneyimlerimi aktarırım.

@Punctum 2 kez gs2 katıldığınızı okuyunca şaşırmıştım ama İstanbul'da yaşıyor olsam şuan bende 2-3 hatta 5 kez bile katılmayı düşünürüm bu eğitime :D

Motosikleti
@Punctum 2 kez gs2 katıldığınızı okuyunca şaşırmıştım ama İstanbul'da yaşıyor olsam şuan bende 2-3 hatta 5 kez bile katılmayı düşünürüm bu eğitime :D
Güzeldi değil mi?

Zaman, mekan ve para sorunu olmayanlara bu eğitimlere periyodik olarak (yılda en az 2 kez) katılmalarını öneririm...

Motosikleti
Dominar D250
Güzeldi değil mi?

Zaman, mekan ve para sorunu olmayanlara bu eğitimlere periyodik olarak (yılda en az 2 kez) katılmalarını öneririm...
başlarda teorik dersler ve çok basit sürüşlerle acaba çok bir olayı yokmuymuş bu eğitimin derken sürüşlerin detaylanması, parkurun değişmesi, elimizin ısınıp daha bilinçli ve doğru sürüşe geçmemizle daha fazla keyif alarak sürmek zevki maksimuma çıkardı. bir yerden sonra hoca öyle yap dediği için değil o hareketin fiziğini çözdüğün için yapmaya başlıyorsun, inanılmaz zevkliydi ya.
eğitim sonunda keşke 3.gün de olsa dedim. şimdi havalar düzelsin de sürüşe çıkayım pratik yapayım diye kanım kaynıyor

Motosikleti
başlarda teorik dersler ve çok basit sürüşlerle acaba çok bir olayı yokmuymuş bu eğitimin derken sürüşlerin detaylanması, parkurun değişmesi, elimizin ısınıp daha bilinçli ve doğru sürüşe geçmemizle daha fazla keyif alarak sürmek zevki maksimuma çıkardı. bir yerden sonra hoca öyle yap dediği için değil o hareketin fiziğini çözdüğün için yapmaya başlıyorsun, inanılmaz zevkliydi ya.
eğitim sonunda keşke 3.gün de olsa dedim. şimdi havalar düzelsin de sürüşe çıkayım pratik yapayım diye kanım kaynıyor
Eğitmen kimdi? Selim ve Ayça mı ilgilendi sizinle?

Motosikleti
evet ikisi
Ayça hocanın molalarına bile engel olduk, onu sor bunu sor bayağı darladık :D sağolsun çok yardımcı oldu
2 yıl önceki ekip epey değişti. Eskilerden bir Selim kalmış. Bu arada Ayça oraya kursiyer olarak gelip sonradan hoca kadrosuna alınan çok yetenekli bir kız. İnanılmaz kabiliyeti var. Burada esip gürleyen, benim diyen adamları donunda sallar :)

Neyse, memnun kalmanıza sevindim. Belki bir gün aynı kursta karşılaşırız :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar