Honda PCX DX vs Yamaha NMAX Tech Max (125cc)

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Peki siz Yamaha ve Honda arasında kalsanız, hangisini tercih ederdiniz?
Dünyadaki son 125cc scooterlar olsaydı nmax125 i seçerdim.
  • Pcx eskisi kadar konforlu değil bel ağrısı yaşayanları tanıyorum (dx versiyonunu bilmiyorum) tek artısı 0.3litre daha az yakması eski açık gidonu bile artık nmax gidonu gibi yapılmış.
  • Nmax gittiğinden çok çok daha iyi durabiliyor daha sportif, torkunu daha düşük devirde veriyor kalkışları daha iyi yeni kasası da özellik olarak daha dolu yapılmış.

İkisi arasında ben Nmax derim, yamahayı tasarım olarak seviyorum kurye motoru olarak çok kullanılan PCX den farklı duruyor bence, teknoloji olarak zaten daha iyi, ben de bir ara kısa süreli Nmax 155 sürmüştüm dengesi falan gayet iyiydi bence. PCX sürmedim onun sürüşüne yorumum yok. Ek bir bilgi daha verirsem PCX önümüzdeki yıllarda ülkemizde üretilmeye başlanacak deniyor, eğer yapılırsa sıfır fiyatında ciddi bir düşüş olabilir. Birkaç sene kullanıp 2. elde satarım düşüncesi varsa büyük bir eksi olabilir.

Ama son olarak şunu da ekleyim bence ikisi de bu fiyatları hak etmiyor. Ehliyette sorun yoksa şu fiyatlara Kymco DTX 250 gibi 250CC Maxi Scooter modeller 12 taksitle alınıyor, veya çok daha uygun fiyatlara bu iki 125cc motordan çok aşağı kalmayacak farklı modeller de alınabilir.
Teşekkür ederim. Oyumu NMAX tarafında kullanmaya çalışacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben 155 ten bahsediyorum 125 cc hakkında bilgim yok
Anladım hocam, yine de teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dünyadaki son 125cc scooterlar olsaydı nmax125 i seçerdim.
  • Pcx eskisi kadar konforlu değil bel ağrısı yaşayanları tanıyorum (dx versiyonunu bilmiyorum) tek artısı 0.3litre daha az yakması eski açık gidonu bile artık nmax gidonu gibi yapılmış.
  • Nmax gittiğinden çok çok daha iyi durabiliyor daha sportif, torkunu daha düşük devirde veriyor kalkışları daha iyi yeni kasası da özellik olarak daha dolu yapılmış.
İlginiz için teşekkür ederim.

İkisi de çok pahalı. İkinci el 2023-24 modelleri çok daha iyi fiyatlara bulunabilir. Tabi sıfır olsun sadece derseniz nmax daha keyifli alet bence.

bu iki motoru almak da müthiş derecede mantıksız bence. o paraları ikisi de haketmiyor. bunları alacağınıza aynı paraya iki tane çinli alternatifini alın. performans olarak da teknoloji olarak da konfor olarak da daha iyi iki tane motorunuz olur. biri arıza yaparsa yapılana kadar diğerini kullanırsınız.

bu iki motoru almak da müthiş derecede mantıksız bence. o paraları ikisi de haketmiyor. bunları alacağınıza aynı paraya iki tane çinli alternatifini alın. performans olarak da teknoloji olarak da konfor olarak da daha iyi iki tane motorunuz olur. biri arıza yaparsa yapılana kadar diğerini kullanırsınız.
Çinlilere düşmeye de gerek yok ki, Kymco var SYM var hem belirli bir kaliteye sahip motorlar hem yine daha teknolojik ve ucuzlar.

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Elbette sizin paranız ama japonların şu 125cc motorlara istedikleri paralar artık akıl karı gelmiyor bana. Ben olsaydım sym veya kymco bakardım. Bunun dışında bu ikisinden birini tercih edecek olsam nmax tercih ederdim sanırım. Nmax hiç kullanmadım ama pcx bir süre kullandım. Pcx çok hantal gelmişti bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar