Kolay gelsin herkese. Bir tane abim kendi NC700X'ini satıyor. Aklıma takılıyor alayım mı almayayım mı die? 2016 model NC750X'i kullandım az biraz hoşuma gitmişti ama NC700X'lerde vites araları çok kısa diyorlar. Zaten bana vites arası kısa gelmişti şimdi hepten mi sıkıntı yaşatır bana? Birde anladığım kadarıyla bu motorlarla virajlara sert dalınmıyor. 2013 NC700X için bilmem gereken az biraz tüyo verebilir misiniz? Sayfa'yı baştan okursam baya bir yıl geriye dönmem gerekiyor. 700'e bulaşma 750'lik alıyorsan al yoksa keza öyle bir hata yapma diyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...
Şimdi günlük işe gidip gelirkende kullanmayı planlıyorum yaz-kış. Sorun şurada bana çok büyük motor geliyor, aralara gireceğiz die adamların aynalarını alıp gitmekte istemiyorum ( her ne kadar hak etselerde ). İllaki temiz bir set lastik alacağım fakat Dominar'a almaktansa direk NC'ye alırım die düşünüyorum. Büyük makine iyi hoşta Dominar bile bazen bana şehir içi için fazla büyük geliyor...
Biraz da bütçe, km, temizlik detayları var.
Bütçeye uygunsa, km makul ise ve motor da temizse hele hele bol aksesuarlı ise NC700 alınır.
Ama bütçe genişleyebiliyorsa, baktığın motorun km yüksekse falan o zaman NC750 daha makul olur.
Eğer NC'ye güç yetiyorsa, ben olsam Dominar ancak 0 olacaksa falan düşünürdüm.
Bu arada NC için aksesuar miktarı gerçekten önemli.
Orta sehpa, arka çamurluk, çanta demiri, ön cam, radyatör koruma, motor koruma vs bunlar "zorunlu" aksesuar denebilir.
Hugger bence bir işe yaramıyor - yukarıda yazdım, amortisör koruması yetersiz.
Ben hugger diye arka çamurluk (yani arka tekerleğin önüne monte edilen) olarak algılamışım, çanta varsa gerçek manada hugger'ın ekstra bir etkisi olmaz, estetik olarak arkayı dolduruyor o ayrı. Arka çamurluğa gelince, pro link sistemi yüzünden oldukça aşağıda konumlanmış arka amortisörü beklediğim gibi korumadığını gördüm ben. Biriken çamur tozda anlamlı bir azalma görememiştim. (Ortak tasarımlı Givi Kappa GP Kompozit parçalar için benim dediğim.) O iş için BMW'lerdeki gibi aşağıya da sarkan perde lazım sanki, internette bidondan keserek kendi yapan birkaç kişi görmüştüm...
Hugger'lar arazi falan yapan motorlar için çamur sıyırıcı görevi yapıyor galiba, NC'de estetik hariç pek fonksiyonu olmaz gibi.
Galiba çok güzel bir çözüm varmış. Ama Türkiye'de yok. İngiltere'de var ama 18 pound. Bizim parayla 150 lira gibi. Çok basit plastik bir parça. Amortisörü koruyor. Ben kendim yapacağım bunu. Youtube linkini ekliyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=qFrD1mnKtYg