olabildiğince vitesi büyütüyorum ve böylece en düşük devire düşürerek boştakine benzer ilerlemesini sağlamaya çalışıyorum
Böyle yapmak hem şanzımanın yağlanmasını devam ettirecek hem de en iyi yakıt tasarruf yöntemi olacaktır.
otomobillerde de fazla hızlanınca ya da yokuş aşağı inince bir ya da iki vites büyütüp inmek lazım, hem en güvenli hem de en tasaruflu yol olacaktır.
Bu arada bugün yağ ve filtremi değiştirdim, yağ filtresi nereden alayım diye araştırırken "lan bu namussuz standart oem bir filtre, acaba başka hangi marka ve modellere uyumludur" diye araştırdım. Niye yaptım bunu çünkü NC 750 filtresi olarak 50 TL'ye satılıyorken aynı filtre başka bir model için daha ucuza satılıyor olabilir. Kawasaki EN 500 ya da Kawasaki veya Mercury Jet ski (evet aynısı) ya da Yamaha Fazer veya nerden baksanız yüzlerce aynı modele de oluyor.
Yabancı NC forumlarında da bakınırken gördüm ki çok kişi Honda Civic fltresinin de aynı olduğunu ve onu kullandığını yazmış, sonra aynı filtreyi kullanan başka modellere de bakındım ve bir çoğunun aynı şekilde otomobil filtresi kullandığını gördüm.
Ben de yağımı boşaltıp filtremi söktüm ve oto sanayide sadece filtre ve yağ işi yapan bir dükkana gittim, Civic filan demeden "motosiklet filtresi bu bunun aynısından var mı?" diye verdim adama numuneyi. Aynısından çıkarıp verdi, "peki hangi modelin filtresi bu?" dedim.
"Abi Civic'lere veriyoruz ama honda jazz modellerine de oluyor"
İnternette Honda NC filtre fiyatları en ucuz 45 TL, piyasa da 40 TL ye kadar varmış. Honda Cİvic filtresi ne kadar peki? Ben membasından aldığım için 10 TL verdim :mrgreen:
Ama normal piyasada 15 TL.