Bugun 2018 model ile 180 km civari bir surus yaptim. Toplamda 220 falan oldu. 2016 da da NCX almistim ama bu kadar begenmemistim. NCX de cok az bir tecrubem olmasina karsilik bu sefer begendim.
Oncelikle Tork Kontrol denemesi icin kaygan bir zemin buldum. Kapaliyken malum gaza yuklenince arkayi zapetmek zor.
Acikken 2. Kademede ise arka teker sarmaya basladigi anda motor kesiciye girmis gibi gaz kesip arkayi toparliyor.
1.kademede ise kismi sarmaya ve yanlamaya izin veriyor. Acemi arkadaşlar yada elinin ayari olmayanlar icin guzel ama tecrubeli icin gereksiz. Olmasi tabiki iyi birsey. Gun gelir lazim olur. Ozellikle islak ve kaygan zeminlerde.
Gidon yukseltme geregi duymadim. 2016 modelde gidon tykseltme ve ayna uzatma aparati takmistim. Bunda aynalar da gayet yeterli geldi. Gidom yukseltme ise gerek yok.
Sele nedense daha rahat geldi. En fazla 45 dakika-1 saatlik surus yaptim. Herhangibir rahatsizlik hissetirmedi. Acaba bi sene degisiklik yapilmis mi bilmiyorum.
Ön amortisorler Showa ya gelirsek. Ben begendim aga

Frenlemede one yigilma yapmiyor. Dolayisiyla arka kendini erken birakmiyor. Arka amotrisorde bir degisiklik var mi henuz bilmiyorum ama frenlemede combine ABS hissi veriyor.
Lastikler Dunlop Trailmax olarak geldi. 2016 yilinda aldigimda Brigstone Battle Wing vardi. Dunlop sanki bir tik daha iyi gibi. Ama desen yapisi vs. Asfalti hissettiriyor. Uygun bir zamanda Road4 yada 5 dusunulebilir.
Led farlar goruntu olarak da aydinlatma olarak da guzel. Orjinal ayari biraz asagida kalmis ufak bir dokunus lazim
Arka canta HepcoBecker Xplorer. Cok begendim. Langir lungur sallanmiyor. Ileride ne olur gorecegiz.
Cok kisa suruste sonra soyleyebileceklerim bu kadar. 2016-2017 modelds km tecrubesi olan arkadaslarin 2018 modeli kullanip yorum yapmalarini 4 gözle bekliyorum.
Selamlar