Mehmet Bey,
bilgi ile geri dönüşünüz için teşekkür ederim.Yanlış anlamadı isem;tasın içindeki yayları ve mıknatısları elden geçirmenin çözüm olmayacağını anlıyorum.Diğer bir konu şehir içi trafikte debrajım beni adeta yoruyor.telimi değiştirmem gerek.
Telinizi değiştirmeden önce ilk önce şırınga vasıtasıyla alttan ve üsten yağlayalım ,eğer bu da işe yaramazsa Fatih klıçlıda tel 60₺ olması lazım diye hatırlıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------
Güzel bir çalışma, teşekkürler.
Benim merak ettiğim üç konu oldu :
1. Amortisör nasıl ve neden patlar, bu bir üretim ya da dizayn hatası mıdır, normal bir durum mudur.
2. Amortisörün patladığı ya da patlamak üzere olduğu nasıl anlaşılır, nasıl kontrol edilir.
3. Amortisörün uzun ömürlü olması için kullanıcı neler yapabilir.
Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa öğrenmiş oluruz.
Teşekkürler.
Amortisörün eli kulağında olduğunu motorun yerden yüksekliğinden anlayabilirsiniz.
Bunun haricinde ise amortisörümüz patladığında gözle muayene yapmanız yeterli olacaktır yukarıdaki resimlerde göründüğü üzere alt tarafta yağ kaçakları ve Amortisör lastiğinin parçalandığını göreceksiniz.
Eğer bunları tespit edemiyorsanız en ufak bir çukur veya tümsekte alttan vurma yapar ve çanta demirinizi kırar.
Amortisörün uzun ömürlü olması için ayarının sertleştirmeniz gerekiyor.
Artı Orjinal amortsiör standart Amortisörlere göre daha zayıf,
Eğer binici ideal kilodaysa veya motora çok yüklenmiyorsa arazide kullanımında fazla yormuyorsa Amortisör daha uzun dayanacaktır.
Ama şu bir gerçek ki bu motor benim 6. Motorum bu motora kadar ne Amortisörüm patladı ne de debriyaj Balatam değişti.Bu motorun avantajlı yönleri(yakıt,parça bolluğu,kullanım kolaylığı) yanında bu tip dezavantajları da olduğunu söyleyebilirim.
Normalde Amortisör ömrü motorun ömrü kadardır.
Artı şunu da belirteyim Honda 2016 kasa da ön ve arka Amortisörü öhlinsin kaliteli versiyonu ile değiştirdi fakat TR de satılanlarda halen daha eski tip Amortisör kullanılmaktadır.
Bu ayıpta Honda Türkiyenin ayıbıdır.