Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Dört kişiydik ,
Murat , Serhat, Barbaros, Özkan .

Rotamız şuydu ;

Şaşkınbakkal Caffe Nero
Caddebostan Beyrut ;)
Kadıköy Rıhtım bi Büfe
Tuzla bi Cafe

Çok ilginç arkadaş ,
4 'den gece 12'ye kadar ne konuştuk da ,
vakit nasıl geçti yaw ..!

Aklımda kalanlar ;
Bana , cadde de çay mı içilir denilip ,
Tuzla'da hesabın "çok tuzla" gelişi :)
(çay 5tl)

Bir de 70cm yiyemeden , yandan yiyişimiz ...
Bir dahaki sefere kısmetse.
Ama hakkını yemeyelim doyurdu sahiden ...

Bu arada ,
sohbete wa'dan Ahmet abi de ara ara katıldı.
Paylaştığı fotoğraflar harikaydı .

Herkese teşekkürler.

iyi günler. kamerası olan arkadaşlar kameraları nereye monte ediyor en iyi konum neresidir? motor ön cam depo üstü kask tepesi kask yanı gözde yerler. hangisi tercih ediyoruz. hero 3 kameram var uzun süredir kullanmıyordum nihayet işe yaracak sanırım. elimde vantuz bağlantısı gidon bağlantısı kask için yapıştırmalı bağlantı var

iyi günler. kamerası olan arkadaşlar kameraları nereye monte ediyor en iyi konum neresidir? motor ön cam depo üstü kask tepesi kask yanı gözde yerler. hangisi tercih ediyoruz. hero 3 kameram var uzun süredir kullanmıyordum nihayet işe yaracak sanırım. elimde vantuz bağlantısı gidon bağlantısı kask için yapıştırmalı bağlantı var

ben uzun yolda gidonda, şehir içinde kask üstünde kullanıyorum. Örnek görüntüleri aşağıya koydum, hangisi hoşunuza giderse öyle kullanabilirsiniz :)

GİDON:

KASK:

Ben motordan inince veya kaskımı çıkarttığımda da kayda devam edebileyim diyerek, Hero 4 Black'i göğsüme bağlı kullanıyorum. Motorun ekranını da göstermesi açısından da faydalı bir yer.

Bu saate kadar , yetiştirmemiz gereken bi makinanın montajındaydım.
Yorgunluktan gözüme uyku girmiyor inanın ...

Bir soruyu pas geçmişiz ..,
Cevaplamaya çalışayım .

Selamlar, zincir gerginliği ile alakalı görüşlerinizi almak istiyorum. Kitapcıkta belirtildiği gibi 30-40 mm olacak şekilde zincir boşluğunu ayarladığımda, motorun üzerine oturunca boşluğun tamamen kaybolduğunu ve zincirin gerildiğini gördüm. Acaba motorun üzerinde biri varken mi bu boşluğu vermemiz lazım? Bir de boşluğun zincirin heryerinde aynı olmadığını farkettim (zincir yeni değişti did), bu normal midir? Teşekkürler

Her marka ve model motosiklette aynı olmamakla birlikte ;

Bizim NC'lerde zincir bolluk/boşluk ölçümü ,
kullanım kitabında da yazdığı gibi
Düz bir zeminde , motor üzerinde kimse olmadan vites boşta iken
''yan ayağa'' alınarak yapılır.

Nc750 S 'lerde 25 ila 35 mm arası
dXWbbQ.jpg

Nc750 X 'lerde 30 ila 40 mm arası
nE5rEa.jpg

bir değerde olmalı.
Ve üzerine oturduğumuzda o kadar boşluk kalmaması da normaldir.

Bir de boşluğun zincirin heryerinde aynı olmadığını farkettim (zincir yeni değişti did), bu normal midir?

Çetrefilli bir konu ...

Bu ifade ile kastınız ;
arka dişliye yakın ölçtüğünüzde farklı ,
ön dişliye yakın ölçtüğünüzde farklı ,
iki dişlinin tam ortasından/merkezden ölçtüğünüzde farklı ise .
Bu gayet normal.

Aşağıdaki fotoda ortada küçük olan ön dişlimiz ,
dışdaki büyük olan arka dişlimiz .
1N2dEp.jpg

Bu da, kullanım kitabındaki merkezden ölçüm görseli
LQY3lG.jpg

Tabiidir ki , bizim değerlendireceğimiz ölçüm noktası merkez olacaktır .

Yatayım artık ::sluu::

Motosiklet kullananların en önemli sorunlarından birisi, sıkıştırarak, üstüne araç kırarak dokunmadan motosiklet sürücülerinin kaza yapmasına sebep olan magandalar...
Bu konuda çıkan yeni kanunla, kaza yapılmasına neden olan, fakat teması olmayan magandalara da cezalar geliyor...
Haber detayı...

Temassız kaza dönemi başlıyor

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hiç lan, N'oldu NC'cilere? Kamp var beyler :p

Bir de boşluğun zincirin heryerinde aynı olmadığını farkettim (zincir yeni değişti did), bu normal midir?

Zincirin boşluğunun her noktada aynı olmamasının sebebi büyük dişlideki merkezden kaçık montaj veya eğer dişliyi yeni değiştirmemişseniz dişlideki aşınma farklılığı gibi sebebplerden olabilir. Çok az fark normaldir. Aşırı boşluk farkı varsa sebebini araştırsanız iyi olur.

selam ağalar.2015 model cb500f aldım ,1 hafta önce.abs ışığı fasılalı olarak yanıp sönüyor.bu esnada normal fren gibi kızaklıyor.bazen lamba sönüyor ve normale dönüyor.servise gittim balata spreyi sıktı sensörleri sildi,serviste düzeldi ama ertesi gün yine yanmaya başladı.servisi aradım randevü verdiler önümüzdeki hafta için.sorun ne olabilir ?saygılar

Parolakan ve Arenli verdiğiniz cevaplar ve detaylı anlatım için teşekkür ederim.
Zincir boşluğunu ölçtüğüm yer kullanım kılavuzunda gösterildiği gibi iki dişlinin ortası, ve her ölçümde burayı esas aldım. Arka dişlimde herhangi bir aşınma yok, önde de olmadığını söylediler zinciri değiştirirken bakın demiştim. Maksimum 15-20mm sapma var tahmini, olağan kabul edilebilir bir değer midir emin değilim.

herkese merhaba;
ixil egzoz takan, sesi hakkında yorumda bulunacak veya 5 dk görüp duyup dinleyebileceğim birileri var mıdır? birde aldıkları yeri ve fiyatı yazarsanız çok sevinirim.

Konaklamalı olacağına göre, Bira kasaların sayısından haber verirsen, katılım sayısının artacağı garantisini verebilirim :) En azından ben katılırım... Bu sıcakta gittik diyelim akşam su mu içeceğiz :queen:

Kampta alkol yok bildiğim kadarıyla, başka zaman sözüm olsun :) Tanışmadık hem sizle, vesile olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar