Motoru alalı bir ay oldu, zaman binmekten çok kurcalamak, aksesuar takmakla geçti
Sezon açılmadan tüm aksesuar ve gerekli ekipmanlar tam olsun istiyorum, yavaş yavaş aldığım her şeyi taktım.
Yeni alan, alacak olan, ve ilgili aksesuarları henüz takmamış olanlar için hepsini resimledim.
Sırayla gidelim;
bu motorun bayiden çıkmış hali
önce motor koruma demirini taktım.
Sonra elcik korumaları,
elcik korumalar acerbisin birebir kopyası, sadece gidon ucundan bağlantılı olan iç taraftaki ucu açık olan model.
takarken denge topuzlarını sökmek zorunda kaldım, fakat sonradan kendime "denge topuzlarını da geri takayım gidondaki titreşimi alıyor" dedim ve önce denge topuzunu sonra elcik korumayı taktım.
fakat denge topuzlarımız monte edildiğinde sabit durmuyor, kendi ekseninde gidon içinde dönüyor. topuz tek başına değil, gidon içindeki bağlandığı mil ile birlikte dönüyor.
buna çözüm bulmak için de kesip biçip eğip büküp iki tane demir ürettim ve elcik korumalarının boşta kalan kısmı ile kütüklükleri sıkan civatalar arasında bağlantı yaptım.
demir bu;
montajdaki hali de bu;
sonra arka çanta demiri ve tablayı taktım, GİVİ
sonra da GİVİ TRK 46 litre çantayı;
orta sehpa;
radyatör koruma;
gidon yükseltici;
ön çamurluk uzatma;
Hugger, Arka çamurluk;
yan ayak genişletici;
Kornanın sesi cılız kalıyor, daha güçlü bir korna takayım diye oto parçacıdan seger marka kaliteli bir korna aldım. ses güçlü ama kalın tonda, sonra dedim ki ikisini birden neden takmıyorum
Çakmak girişi yolda şarj cihazları için büyük eksiklik, artık bütün motor üreticilerii ya çakmak soketini standart hale getirmeli yada usb çıkışı koymalı 5 volt
ben kendimce oto parçacıdan aldığım standart bir çakmak girişini ön bagaja monte ettim;
bu da arka kısım grenajların içinden görünüşü;
zaten aküye yakın, doğrudan aküden çıkış aldım. hemen çıkışa bir sigorta koydum, servis tamir bakım anında bagajı sökmek gerekirse diye de bağlantıyı fişli yaptım.
kontağa bağımlı yapmadım, üzerinde bir şey unutup gitme ihtimalim yok gibi. telefonu unutup gittikten sonra akünün zayıflamasının ne önemi var

Ayrıca motor stop halinde iken de şarjda cihaz takılı kalmasını isteyebiliriz.
Ön cam, Kappa modeli, sanırım Givi de aynı model. Fakat bu aldığım cam yerli üretim, 2 cm daha uzun.
Yandan görünüşü;
Camı almaya giderken bütün rüzgarı göğsümde hissediyordum, dönerken ise kafamda
Gövdeyi rüzgardan kurtardık ama rüzgar artık kaskta patlıyor, ek olarak bir rüzgar deflektörü alıp takmayı ve kaska gelen rüzgarı da böyle kırmayı planlıyorum.
Ön camı değiştirip tur camı yaptıktan sonra göğsüme gelen rüzgarı kestim, ama bu sefer de rüzgar kafamda patlamaya başladı.
Bunun içinde bir deflektör, spoiler ihtiyacı oldu.
İnternette gezinirken denizli'den birini buldum satan, sanırım kendi üretiyor. Fakat arkadaştan zorla da olsa alışveriş yapmayı beceremedim.
telefonlara bakmaz, mail atarım geri dönmez, tekrar atarım dört sorunun ikisini cevaplar, kısa ve umursamaz cevaplar verir derken en son "kalmadı başka yerden al" dedi beni başından savdı
ben de sahibinden.com'da birini buldum, istanbul güngören'de. aynı paraya (120 TL) montaj dahil aldım, diğerine 120 + kargo verip bir de montaj ile uğraşacaktım.
alakadar ve hatırşinas bir insan, bağlantı ayaklarının kendi kendine kırılmadığını, genelde dışarıda bırakılan motorların başına geldiğini söyledi.
bir şikayetim olursa hemen geri gelmemi, değiştireceğini de ekledi.
Resimler burada;
sis farlarına gelelim;
ürünü ebay den aldım ama alana kadar akla karayı seçtim, ben aliexpres'in kolay alışverişine alışmışım. yok paypal yok bilmem ne kasıldım.
aynı ürün aliexpres'de de var, benim gibi 5 tl için kasmayın
üç konumu var, uzun/kısa/fasılalı olarak yanıyor. bunlar için ayrı bir kumanda paneli kutusu filan yok, sadece açıp kapattığınızda değişiyor fonksiyonlar.
Oldukca kuvvetli bir ışığı var, gündüz uzunları gece kısaları kullanıyorum, yoğun trafikte emniyet şeridine filan girerken de fasılalı açıyorum
inşaallah ömrü de uzun olur, dışardan gördüğüm kadarıyla malzeme kalitesi iyi.
100 TL verdim ama ömrünün uzun olacağını bilsem 200 de verilir.
600 ila 900 tl arasında satılan ürünlerden ne gibi farkları var şimdilik bilmiyorum, karşılaştırma fırsatı m olmadı.