günaydın,
f650gs imi sattıktan sonra ciddi ciddi, ncx düşünür oldum, 13 sayfanın tamamını okuduktan sonra ncx kullanıcısı siz arkadaşlara birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.
1 - bu motorla stabilize yol yapan varmı? var ise deneyimini anlatabilirmi?
2 - honda ağırlık merkezini aşağıya çekmeye çalışmış, başarılımı?
3 - yakıt almak için arka minderi kaldırmak zorluk yaratıyormu?
4 - yan ayak açarken vites pegi kimseye zorluk çıkartmadımı?
5 - sahibinden de 4 tane satılık ilanı var, bu ilan sahipleri aramızdamı? veya tanıyan varmı? düşük kmlerde neden satıyorlar bilen varmı?
6 - son olarak sürücü ve artçı uzun yolda 250-300 km durmadan minderde oturabiliyormu?
1- ciddi stabilize bir yola girmedim ancak, ön amortisörlerde ayar yok, arka amortisörde ön yükleme ayarı var sadece. ön-arka 17 jant. kısaca bunlara bakılırsa ve kullanan olarak asfalta yönelik setup a sahip bir motor. zaten lastikleride touring lastiği, enduro lastik, kullanım kitapçığında tavsiye edilenler arasında yok ancak takılabilir kanaatindeyim. ama bozuk yolda en önemli etken süspansiyon ve oda asfalt için uygun sertlikte, bozuk yollar için ise "sert".
2- cbf150 den geçtim 60-70km sonra kullanımına hemen alıştım, cbf 150den yaklaşık 70kg ağırlık farkı var ancak ben trafikte hiç fark etmiyorum o farkı.
3- ben eşimle çok sık biniyorum ve motora 6-7gün biniyorum haftada (her gün iş ulaşımı + iş dışı ulaşım + gezi). Benzin alırken beni rahatsız eden bir durum yok.
ancak benzin alırken zaten deponuz önde bile olsa motosikletten inmeniz güvenliğiniz için gereklidir olası bir parlama, üzerinize dökülme riskine karşılık.
4- bana çıkarmadı.
5- tanımıyorum
6- biz eşimle sporcu bir çiftiz o yüzden pek yağ tabakamız yok bizi koruyan. cbf150 ile durmadan 80-90km gittiğimizde eşim rahatsız oluyordu,yastık vs. koyuyordu ama oda kaydırıyordu biraz ve yinede yeteri kadar rahat değildi. bende arada ayağa kalkıyordum, dizlerim fazla kırık kalıyordu sanırım.
NCx ile geçen haftasonu 150km neredeyse durmadan gittik diyebilirim; eşim memnun,ben daha giderim böyle, problem yok çok mutluyum diyor. açıkcası almadan önce artçı selesi küçük geliyordu gözüme ama benim için önemli olan artçımın rahat olduğunu söylemesi yeterli.
benim de kemikli yerim biraz uyuşuyor gibi oluyor 1 saat sürüşten sonra ama biraz hareket edip, otur kalk falan yapınca rahatsızlık gçeiyor ancak sanki daha dik oturunca daha az rahatsız oluyormuşum gibi geldi bu ve daha kontrollü ve konforlu kullanmak için 3cm lik gidon yükseltici takmayı düşünüyorum .
Arka çamurluk seçeneği yaratan arkadaşlarımız var mı merak içindeyim.
Kışın kesin ihtiyaç olacak, acaba cbf600 lerin ki uyar yada uydurulabilir mi ? ayrıca ön çamurluğunda aaltına yurtdışında bir uzatma satılıyor ancak bu parçalar TR de daha yok acaba getiren firma yada kendine getirten çıkacak mı merakla bekliyorum.