Arkadaşlar selam. Bugün 1000 bakımını yaptırdım. 116 lira tuttu yağ ve yağ filtresi değişimi. Bundan sonraki bakım, kitapçığa göre 12000 ama servis 6000'de bir kere daha yağ değişimine gel dedi. Honda TR'nin tavsiyesi buymuş. Türkiye şartlarında 12000 km çok uzun bir aralık dediler. Yani 5000 km sonra 116 lira daha ödeyeceğim. Sonra 12000'e kadar kafam rahat. Bana masrafı 12000 km'de 232 lira olacak ki eski motorum olan CBF 150 den daha az. Malum 2000 de bir bakıma gidiyorduk. 4000 km'de bir buji, hava filtresi değişiyordu. Bunun buji değişmi sordum, 24000'de değişecek dediler. Daha bir mutlu oldum.:queen: Yakıt olarak zaten 4 litreyi geçmedi gazlasam dahi. Dolayısıyla CBF 150 den az bir farkla bu motora biniyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Performans olarak değinmek istiyorum. 0-160 çok seri, 160'tan sonra nefessiz kalmaya başlıyor. Zaten 150'den sonra rüzgar tokatlamaya başlıyor(NC 700 S), onun için daha üst süratlere gerek duymuyorum. Benim ihtiyacım olan 80-140 arası seri bir şekilde çıkması ve sollamalarda acaba geçebilir miyim sorusunu aklıma getirmemekti. Bu da oldu, çok memnunum.
Konfor olarak bahsetmek istiyorum. Sürücü için sele çok rahat ama artçı için aynı şeyi söylemek biraz zor. Tek başıma ve artçılı olarak iki sefer 200 km üzeri tur yaptım. İkisinde de popomda herhangi bir ağrı, sızı ve uyuşma olmadı. Belim gayet dik bir pozisyonda durdu. Ama artçılı gidişimde artçı için 50-60 km'den sonra mola ihtiyacı doğdu. Arka amortisörün sert oluşu artçıyı biraz zorladı. Sele ebadı artçı için sürücüye nazaran daha küçük. X modelinin artçı konforu farklı diye duydum ama denemediğim için yorum yapmayacağım. Bundan önce cbf 150 ile yol yapıyorduk, arkadaşım CBF nin artçı selesinin NC den daha rahat olduğunu söyledi :santa:
Birde motorun diğer özelliklerine bakalım. Öncelikle gidon konumlanması çok iyi. Motora tamamen hakim oluyorsunuz. Honda'nın yeni motorlarında uyguladığı sinyal ve korna yerinin değişmesi beni hiç memnun etmedi. 100 km kadar kullandıktan sonra alışabildim, bence hiç gerek yoktu böyle bir değişikiğe

r: Farı mükemmel aydınlatıyor. Arabadan hiç farkı yok. Selektör düğmesi kaldırılmış onun yerine kısa far hüzmesini aşağı bastırmanız gerekiyor. Bu da benden eksi puan aldı. Fren performansı çok hoşuma gitti, kombine oluşu insana ayrı bir güven veriyor. Üstatlar ABS siz daha iyi durulacağını söylüyorlar. Ama hepimiz Kenan SOFUOĞLU ya da Rossi gibi frenleri kullanamıyoruz ve yollarımızın durumu ortada. Her an toz, ıslaklık, çamur karşımıza çıkabiliyor. Böyle bir durumda acil frenleme gerektiğinde her zaman aynı fren performansını sergileyemeyiz diye düşünüyorum. Bu yüzden bence ABS olmazsa olmazlardan. Fabrika çıkışı METZELLER z8 lastikle geliyor motor ve lastiklerin yol performansı çok iyi. Virajda en ufak bir savrulma, kayma yaşamadım. Motorun ağırlık merkezi çok aşağıda bu sayede şehir içinde çok kıvrak. Eski motorumdan daha kıvrak olduğunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Bagaj olayı beni benden aldı. Artık sırt çantası taşımıyorum. Scorpion kask kullanıyorum ve bu markanın kasklarının kalıpları oldukça büyük. O bile çok rahat sığıyor. Ayrıca eldiven ve belliğimi de koyuyorum. Kaskı koymazsam montumu ve diğer malzemeleri rahat bir şekilde alıyor, sadece kaskla rahat bir şekilde istediğim yere gidiyorum. Böylece seyyar aksesuar satıcısı gibi dolaşmaktan kurtuldum :flower:
Şimdilik aklıma gelen bunlar. Sorularınız varsa gönül rahatlığıyla cevaplarım. Sevgiler..:rendeer: