Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Evet dün motoru antepten aldım, aksaraya kadar sürdüm.
Şimdi de ankaraya devam ediyorum yoldayım.
Makine bu. Honda topcase, koruma demiri ve zeus galiba ön cam vardı aldığımda.

Aksarayda ön cami söküp orjinal küçük cami taktik. Tur cami bana iyi gelmedi ç. Boy 1.82
Rüzgarı direk omuzlarıma ve kaskın yüz bölgesine veriyor, uğultu türbülans o biçim.
Şimdi ankaraya orjinal camla sürüyorum daha iyi his verdi. Ya daha uzun bir cam olacak ya hiç takmam.
Bu arada motor müthiş hoşuma gitti, fiyatına göre çok makul bir seçenek. Gidişi tatminkar şehir içinde kıvrak ve hafif bisiklet gibi. Otobanda 150 üstünde yan rüzgar alıyor ama gayet stabil. Orta siklet bir motor olarak uzun yolu rahat ve keyifli.
Ve yakıt tüketimi en büyük artısı hakkaten. Dün Max süratle seyrettim hep 160 ve üstü gittim yaktığı 5.3 litre. Şimdi daha kontrollü gidiyorum 4.2 lere indi. Bedavaya yol yapıyoruz :)

AHZ

[url]https://i.hizliresim.com/9d2qJr.jpg[/url]

Aksarayda ön cami söküp orjinal küçük cami taktik. Tur cami bana iyi gelmedi ç. Boy 1.82
Rüzgarı direk omuzlarıma ve kaskın yüz bölgesine veriyor, uğultu türbülans o biçim.
Şimdi ankaraya orjinal camla sürüyorum daha iyi his verdi. Ya daha uzun bir cam olacak ya hiç takmam.
Bu arada motor müthiş hoşuma gitti, fiyatına göre çok makul bir seçenek. Gidişi tatminkar şehir içinde kıvrak ve hafif bisiklet gibi. Otobanda 150 üstünde yan rüzgar alıyor ama gayet stabil. Orta siklet bir motor olarak uzun yolu rahat ve keyifli.
Ve yakıt tüketimi en büyük artısı hakkaten. Dün Max süratle seyrettim hep 160 ve üstü gittim yaktığı 5.3 litre. Şimdi daha kontrollü gidiyorum 4.2 lere indi. Bedavaya yol yapıyoruz :)

Hayırlı olsun. Sorması ayıp ne kadara aldınız?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------

Egsoz orjinal mi? Yeni kasalarda soba borusu yok mu?

:)) evet yeni kasada egzos değişti zaten sırf o Soba borusu yüzünden 2016 altına bakamadım.
26 ya mâl ettim motoru.

[url]https://i.hizliresim.com/9d2qJr.jpg[/url]

Hadi bakalım hayırlı olsun,

Bu arada soba borusu diye benzettiğiniz egzoz 2015 ve daha evvelki modellerde kullanılıyor ama bu modelleri de kullanan bir çok arkadaşımız var,Bu tip bir benzetmenin olduğu yorumu doğru bulmuyorum,
Şimdi ben desem ki mt7 çakması nc750 s desem hoş olur mu? Olmaz...

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Egzos benzetmesine de takılmamak lazım zira böyle bir benzetmeden ancak Hondanın tasarımında görevli mühendisler alınabilir :)
Sonuçta biz üretmedik bu makineleri, sadece kullanıyoruz. İyi tarafları gibi kötü taraflarını da açıkça konuşup tartışabiliriz.

Mesela yeri gelmişken belirteyim. Frenler pek de hoşuma gitmedi yeterince keskin bir duruş hissi vermedi. Tek Disk olması mıdır buna etken bilemiyorum.
Bir de gösterge panelini küçük buldum. Hız ve rpm okunaklı ama tripmetre ve yakıt tüketimi verileri fontu küçük, eğilip bakmam gerekiyor, bir de ısı göstergesi olmaması eksiklik.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Egzos benzetmesine de takılmamak lazım zira böyle bir benzetmeden ancak Hondanın tasarımında görevli mühendisler alınabilir :)
Sonuçta biz üretmedik bu makineleri, sadece kullanıyoruz. İyi tarafları gibi kötü taraflarını da açıkça konuşup tartışabiliriz.

Mesela yeri gelmişken belirteyim. Frenler pek de hoşuma gitmedi yeterince keskin bir duruş hissi vermedi. Tek Disk olması mıdır buna etken bilemiyorum.
Bir de gösterge panelini küçük buldum. Hız ve rpm okunaklı ama tripmetre ve yakıt tüketimi verileri fontu küçük, eğilip bakmam gerekiyor, bir de ısı göstergesi olmaması eksiklik.

100 Bg e kadar önde tek disk yeterlidir,Ama bizim motorlarda arka frenleri çok çabuk abs devreye girmesi büyük bir eksiklik tabi burada lastiğinde önemi büyük.
Gösterge paneline yolda seyir halindeyken bakmak zaten büyük hata,motorun sesi size hangi viteste veya devirde olduğunuzu söyler zaten.Buna zamanla alışırsınız,

Bu motorlarda hararet göstergesi yok ama bugüne kadar hararetten kimsenin şikayet ettiğini duymadım.Zaten yeterli ısıya ulaştığında fan otomatik açılıyor

Isı göstergesi derken eksik ifade etmişim. Dış sıcaklık göstergesi demek istemiştim. Çok önemli değil tabi ama o kadar dolu bir gösterge panelinde olsa iyiydi.
Motorun üstünde Bridgestone battlax lastik var. Daha önce kullanmadığım bir lastik. Nasıl sizce bu lastik? Daha 2.500 km de lastiği değiştirmek lüzumsuz olabilir ama bu ebatlarda şöyle zamk gibi yol tutan bir lastik varsa değerlendirebilirim.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Isı göstergesi derken eksik ifade etmişim. Dış sıcaklık göstergesi demek istemiştim. Çok önemli değil tabi ama o kadar dolu bir gösterge panelinde olsa iyiydi.
Motorun üstünde Bridgestone battlax lastik var. Daha önce kullanmadığım bir lastik. Nasıl sizce bu lastik? Daha 2.500 km de lastiği değiştirmek lüzumsuz olabilir ama bu ebatlarda şöyle zamk gibi yol tutan bir lastik varsa değerlendirebilirim.

Yaz bitene kadar kullan bence, havalar soğumadan daha yumuşak bir lastik alırsın. Hayırlı olsun

arkadaşlar selam. 2014xmax kullanıcısıyım. nc ailesine transfer düşünüyorum. x ve s model kullanıcı deneyimi olan arkadaşlardan yorum alabilir miyim? internetten nitelikli bilgiye ulaşamadım. 5bin tl gibi fiyat farkı sadece görselliğe ödemek istemiyorum. özellikle x modeldeki grenajlar gerçekten rüzgarı önlüyormu? teşekkürler

Son düzenleme:
Arkadaşlar Honda aksesuar katalogunda yer alan 12v çıkışını taktırmayı düşünüyorum, sitede fiyat bilgisi yok var mıdır güncel rakamı bilen montajla birlikte ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-garantili-2015-sehrin-efendisi-405229892/detay/
gençler canavarı satıyorum

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-garantili-2015-sehrin-efendisi-405229892/detay/
gençler canavarı satıyorum

Hayırlı olsun, telefon tutucu olarak ne kullanıyordunuz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Arkadaşlar Honda aksesuar katalogunda yer alan 12v çıkışını taktırmayı düşünüyorum, sitede fiyat bilgisi yok var mıdır güncel rakamı bilen montajla birlikte ?

Sizden hayır yok :D denk geldi gittim sordum 250 TL imiş fiyatı.
Sanırım bunu alırsam herhangi bir kablo kesme vs. yapılmadan direk sigorta tablosundan röle ile güç alınıp montaj yapılıyor.
Universal çözümler vardır elbette ama kontaktan kablo sıyırıp güç almak istemiyorum o yüzden tercih edebilirim sanırım.
Bir de bu güç çıkışı önde bagaj içine konumlandırılıyormuş, buradan usb kablosu çıkarıp bagaj kapağına sıkıştırıp aynadaki navigasyonu besleyebilir miyim ? Bagaj kapağı kapanır mı deneyen var mıdır ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-emekliden-tertemiz-full-aksesuarli-448960663/detay/

Fiyatı ilk ve son kez düşürdüm. Alıcı arkadaşlar bu motoru kaçırmayın derim.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hayırlı olsun, telefon tutucu olarak ne kullanıyordunuz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Sizden hayır yok :D denk geldi gittim sordum 250 TL imiş fiyatı.
Sanırım bunu alırsam herhangi bir kablo kesme vs. yapılmadan direk sigorta tablosundan röle ile güç alınıp montaj yapılıyor.
Universal çözümler vardır elbette ama kontaktan kablo sıyırıp güç almak istemiyorum o yüzden tercih edebilirim sanırım.
Bir de bu güç çıkışı önde bagaj içine konumlandırılıyormuş, buradan usb kablosu çıkarıp bagaj kapağına sıkıştırıp aynadaki navigasyonu besleyebilir miyim ? Bagaj kapağı kapanır mı deneyen var mıdır ?

Bagajda çakmakla şarj takıp kablosunu dışarı çıkarıp kapağı kapatabiliyorum. Kapatalim conta kablo için yeterli boşluğu sağlıyor.

cok tesekkurler
benim de boyum 1.80 ve standart cam ile 80km nin ustune cıkınca butun ruzgar gogsum ve omzumda. bu normalmi ?

cok tesekkurler
benim de boyum 1.80 ve standart cam ile 80km nin ustune cıkınca butun ruzgar gogsum ve omzumda. bu normalmi ?

Motor X mi S mi ?

Bir de arkadaşlar 750S için yan pad almak istiyorum, sitelerde hep X için var. Forumda üretim yapan bir arkadaş vardır ama S için de çalışma yapıldı mı acaba ? Motorda halen bir tank pad var ama yanlarla birlikte takım bir ürün olursa set olarak almak isterim.

2017 model olan ncmde ilk aldığımda dunlop lastikler ile geldi. Lastikler aslında iyi görünmesine rağmen hem çok tecrübeli olmadığım hemde yağmur çamur taş toprak gitme isteğimden dolayı pirelli mt60 rs corsalar ile aldığım gün değiştirdim. Açıkçası ben çok memnunum sağnak yağmurda uzun yolda dahi kullandım gayet başarılı milim kayma yapmadı normal havada gidiyormuş gibi kullandım. Lastik almayı düşünürseniz tavsiye ederim.

Motorun bir fotosunuda ekliyorum.
lW39pJ.jpg

Motor X mi S mi ?

Bir de arkadaşlar 750S için yan pad almak istiyorum, sitelerde hep X için var. Forumda üretim yapan bir arkadaş vardır ama S için de çalışma yapıldı mı acaba ? Motorda halen bir tank pad var ama yanlarla birlikte takım bir ürün olursa set olarak almak isterim.

motor X

birde trexes cantalarla ilgili bilgisi olan varmı ?
givi trekker benzeri cantalar yarı fiyatına satıyor. sanırım yerli üretim

2017 model olan ncmde ilk aldığımda dunlop lastikler ile geldi. Lastikler aslında iyi görünmesine rağmen hem çok tecrübeli olmadığım hemde yağmur çamur taş toprak gitme isteğimden dolayı pirelli mt60 rs corsalar ile aldığım gün değiştirdim. Açıkçası ben çok memnunum sağnak yağmurda uzun yolda dahi kullandım gayet başarılı milim kayma yapmadı normal havada gidiyormuş gibi kullandım. Lastik almayı düşünürseniz tavsiye ederim.

Motorun bir fotosunuda ekliyorum.
https://i.hizliresim.com/lW39pJ.jpg

Teşekkür ederim, mevcut battlax ları yeterince ıdıtttıktan sonra aslında tatminkar olduğuna karar verdim. Sanırım yıpramana kadar bu takımı bitiricem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar