- Motosikleti
- Harley Davidson Softail 107
Motor bloğunu korumayan demir bana biraz saçma geliyor.
resimdeki koruma demirde motor bloğu ile alakası yok sanki?
benim kullandığım givi model demir de aynı şekilde, sanki motoru yatırsak bloğu korumayacak gibi.
sırf bunun için bir iki kişi motoru yavaşca yatırıp denemek istiyorum :mrgreen:
koruma demiri motoru korumalı, grenajları değil. grenaj nasılsa ya değişir ya boyanır, blok hasar alırsa çok kötü.
denemeye gerek kalmadı, düştüm :mrgreen:
geçen cumartesi kadıköyde bir ara sokakta bu yeni tip parlak ve kaygan su kanalları varya, arnavut kaldırımı sokakların kenarındaki. ona denk geldi ön teker ve nasıl oldu anlamadan devrildim, hangi ara teker o kanala girdi farkında bile değilim?
yavaş ama agresif bir kullanım tarzıydı, trafikten sıyrılıp ara sokaklara dalmıştım, neyse düştük işte bir şekilde
ve motor koruma demiri görevini yaptı, motorun gövdesi hiç bir yerden yere temas etmedi. elcik korumaların da faydasını gördüm, aynalar da yere değmedi.
yere temas eden üç nokta oldu, eksozun alt köşesi, motor korumanın alt kısmı, ve elcik korumalar. elcik koruma olmasaydı denge topuzları hasar alırdı, hatta ayna da yere değip kırılabilirdi.
Yalnız şöyle bir durum oldu, yavaş devrildiğim için motor benden uzaklaşmadı. yere devrilince ayağımın sıkıştığını hissettim, motoru kaldırmaya zorlayıp ayağımı kurtarmayı planlarken birileri gelip kaldırdılar sağolsunlar.
arka fren pedalı yumuşak bir malzeme hafif ezildi, sonradan elimle esnetip tekrar düzelttim. yumuşak malzeme olması çok iyi, kırılmasındansa yamulması avantaj, hemen düzeliyor zaten. hasar yok.
e peki bu ayak neden sıkıştı? sürücü pegleri mi küçük acaba? yoksa düşünce peglerde yaylı kısmından katlandı da ondan mı?
galiba koruma takozu da takmak lazım alt kısımlara bir yere, ki böyle devrilmelerde motor bizden bira daha yüksekte dursun.
Enduronun gözünü seveyim düştüm kalktım basım gaza devam ettim