Honda Hornet 750

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Hornet'e laf şu; yani aslında seçenek olsa Japon'un yüzüne bakmayız ama elimiz mahkum retoriği. Bu yüzden Hornet çok satıyor, çok da şey etmeyin yanii :) Lütfen kıvırmayalım, bilinçaltı bu Avrupa'cı elitlerin :) Haa bir de sorunsuz ama ucuz, keyif vermeyen şeyler işte canım. Halbuki Ducati, MV, Aprilia öyle mi? Aranızda 0.0001 mikron'luk arka maşa esnemesini hissedebilen elitler vardı yav. Para var, huzur var...
...

Hornet çok mu satıyor gerçekten? Zannetmiyorum. Tipik Honda sorunsuzluğu, kullanım kolaylığı vs. isteyen mülayim kullanıcı için süper bir seçenek olduğu yadsınamaz. Yalnız önceki kasanın kafası CB500F'e çok benziyor diye eleştiri görmüştü, şimdi onu ayırmak için kafayı değiştirmişler, iribaş Hintli motor kafasına döndü. (Maşa işi bayatladı yeni şeyler ekleyelim retoriğe... Bu arada gargara yapıyorum; estetik çok göreceli bir şey, kendi motorum DL650'nin de bence çok çirkin olduğunu her fırsatta dile getiriyorum.)

Seni "Avrupa'cı elit" gibi bir tamlama kurmaya iten kompleks ne acaba? Çok basit yahu "bunu seçtim bitti" deyip geçmek varken neden bir savunma refleksi veya sürekli bir "kendini doğru / haklı kılma" (justification) çabası içindesiniz ki? Ayvalığın suyundan mıdır havasından mıdır nedir bilemedim...

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hornet çok mu satıyor gerçekten? Zannetmiyorum. Tipik Honda sorunsuzluğu, kullanım kolaylığı vs. isteyen mülayim kullanıcı için süper bir seçenek olduğu yadsınamaz. Yalnız önceki kasanın kafası CB500F'e çok benziyor diye eleştiri görmüştü, şimdi onu ayırmak için kafayı değiştirmişler, iribaş Hintli motor kafasına döndü. (Maşa işi bayatladı yeni şeyler ekleyelim retoriğe... Bu arada gargara yapıyorum; estetik çok göreceli bir şey, kendi motorum DL650'nin de bence çok çirkin olduğunu her fırsatta dile getiriyorum.)

Seni "Avrupa'cı elit" gibi bir tamlama kurmaya iten kompleks ne acaba? Çok basit yahu "bunu seçtim bitti" deyip geçmek varken neden bir savunma refleksi veya sürekli bir "kendini doğru / haklı kılma" (justification) çabası içindesiniz ki? Ayvalığın suyundan mıdır havasından mıdır nedir bilemedim...
Valla biz Giritli'ler inatçı oluyoruz azizim, bir de sürekli poyraz bizi deli ediyor. Ayvalık'ın kedisi ile delisi meşhurdur derler :)

Yok yahu, işin makarasındayız tabii ki. Defalarca yazdım, alırken eleştirdim, çirkin kafa dedim, vs. Hornet über bir alet değil ama gerçekten tüketicisine iyi şeyleri, iyi fiyata sunuyor (du). Bu arada siz grubun en aklı başında, iletişim kurulabilir kişiliği olabilirsiniz, bazıları var ki aman, aman...:)

Hornet ne kadar satıyor bilmiyorum ama Avrupa'da bedava dağıtmışlar gibi Kawasaki Z650/900 görüyorum valla. Ben de orada olsam, ben de muhtemelen Z900 alırdım. Hornet'in yüzüne bakmam :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

ya cyan punctum ile uğrasılamayacağını hala öğrenememişin bakıyırum :d

arada ayvalık mayvalık coğul konusarark bana da laf gelmiş. iyi bakalım.

ben de ne zamandır suzuki nin uber çirkin motoru 8s i konuya dahil etmeni bekliyodum. vallahi yanıltmadın.

hornet tum dunyada 8s i ezip gecti yahu.

8s bi bizim forumda populer :d

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Maalesef aslında gönlündeki aleti alabilen sayımız son derece az, ülke dinamikleri bizi aslında binmek istemediğimiz makinelere yönlendiriyor. Varsa binebiliyorsan şu an için şükretmek lazım. %99 'umuz satışı düşünerek alıyoruz.

Ben de orada olsam, ben de muhtemelen Z900 alırdım. Hornet'in yüzüne bakmam :)

ohoo z900 hornet 750 nin rakibi değil.

asıl soru z900es mi hornet1000sp mi

farkındaysan dandik avrupalıları secenek olarak yazmıyorum..

hadi bir bilgi sana,

italya ocak-haziran 2025
z900 1290 adet
hornet 1000 840 adet

tabi bence ilk 4 ay hornet stoklarda olmadığından sonuclar boyle.

not: yine avrupalılar sinek avlıyor.

Motosikleti
...
ben de ne zamandır suzuki nin uber çirkin motoru 8s i konuya dahil etmeni bekliyodum. vallahi yanıltmadın.

hornet tum dunyada 8s i ezip gecti yahu.

8s bi bizim forumda populer :d
Youtube ana sayfada gelince izlemeye başladım sonra bunu görünce dayanamadım lafının üzerine burada paylaşayım dedim:

Yani Schaaf'ın lafının üzerine laf etmeye sanki gerek yok?

İyi satmak bir şey, iyi olmak başka bir şey. Aralarında her zaman bir korelasyon olacak diye bir şart yok.

Bununla birlikte Türkiye şartlarında kimseye "Neden CB750 tercih ettin yea?" gibi bir ukalalık yapmaya da hiç gerek yok yani. Hepsi güzel motosikletler. Gâvurun dediği gibi: Each to their own.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yıllar önce ilk başlığı benim açtığımı fark edince bir fotoğraf paylaşayım dedim. Bugün teslim aldım.

İlk izlenimlerim. Yağmur modundan henüz çıkmadım ama gaz tepkisi iyi. Kalkışta sakin. İlk harekette hafif sarsıyor gibi yorumlar okumuştum. Ben öyle bir şey fark etmedim. Oldukça sakin kalkabiliyor. Ama torklu. 790 böyle değildi, kalkışta hem stop ettirmemeye hem de sarsmamaya dikkat etmem gerekirdi. Düşük CC'den gelen birini korkutmaz. 6bin devirin üzerinde gezmek istediğini hissediyorum. Rodaj olduğu için zorlamadım. Lastikleri beğenmedim gibi geldi bana. Sokakta araba sollarken, azıcık gazı açayım diyince arka saldı. Süspansiyon biraz bütçe. Motor hafif bir tümsekten geçerken inişte arkanın oynadığını hissettim. Belki o da lastiktendir.
Motorunuz hayırlı olsun sayın BeyazHornet.

Tekeriniz düz bassın.

Selamlar.

Youtube ana sayfada gelince izlemeye başladım sonra bunu görünce dayanamadım lafının üzerine burada paylaşayım dedim:

Yani Schaaf'ın lafının üzerine laf etmeye sanki gerek yok?

İyi satmak bir şey, iyi olmak başka bir şey. Aralarında her zaman bir korelasyon olacak diye bir şart yok.

Bununla birlikte Türkiye şartlarında kimseye "Neden CB750 tercih ettin yea?" gibi bir ukalalık yapmaya da hiç gerek yok yani. Hepsi güzel motosikletler. Gâvurun dediği gibi: Each to their own.

niye gerek yok ?

senin de sevdiğin motobob da hornet e daha çok puan vermiş.

ayrıca soyle bir video da cekmiş.

"neden 8s yeterli ilgiyi goremedi diye. "

ben izlemedim.

baktığım incelemeler 8s i daha konforlu buluyor.

ama hornet ciddi hafif ve daha guclu. gerci 8s in de torku az bişey fazla.

belki de en onemlisi honda 7000, suzi 8000 pound olmasıdır.

veya honda nın insanlarda uyandırdığı güven suzi de yoktur.

beni satışlara bakma diye eleştriyosun, hatta tamamen yanlış yollara girip insanların cogunun politik tercihini ornek veriyorsun.

yani ben de bunu biraz elitist bir tavır olarak goruyorum.

yani killing gibi kafanı asfalta surerek viraj almıyorsun.veya binbir cesit motosiklet kullanmış biri de değilsin.neden senin tercihi doğru kabul edelim ki ?

ben ve benim gibi buyuk coğunluk dandik bir tv, camasır makinesi alırken bile kılı kırk yarıyor, yorumları şikayetleri okuyor.

gercek apacık ortada, 8s cok net bir sekilde mt07 ve hornet 750 karsısında basarısız oldu.

artık bunun nedenini herkes kendine göre yorumlasın.

Motosikleti
....
yani killing gibi kafanı asfalta surerek viraj almıyorsun.veya binbir cesit motosiklet kullanmış biri de değilsin.neden senin tercihi doğru kabul edelim ki ?
...
Herkesin tercihi kendini ilgilendirir. Onu söylemeye çalışıyorum esasen. Tercihlerimiz her fırsatta "ben doğru yapmışım, ne güzel yapmışım, İtalyanların çoğunluğu ve Orkun'la aynı şeyi tercih etmişim vs.vs." şeklinde başkaları tarafından doğrulanması, takdir edilmesi veya övünç duyulması lazım gelen şeyler değil. Sen mutlu, memnun ve tatmin olmuş durumda mısın? tek kriter o; gerisinin ne önemi var yahu? Honda çok satmış Suzuki az satmış kimin s2nde allasen? Bize giren çıkan ne?

Motobob da bir nev'i Motoziksel bu arada (birkaç gömlek fark var, hakkını yemeyelim); ekmeğinin peşinde olan güzel prodüksiyon yapan bir arkadaş.

Herkesin tercihi kendini ilgilendirir. Onu söylemeye çalışıyorum esasen. Tercihlerimiz her fırsatta "ben doğru yapmışım, ne güzel yapmışım, İtalyanların çoğunluğu ve Orkun'la aynı şeyi tercih etmişim vs.vs." şeklinde başkaları tarafından doğrulanması, takdir edilmesi veya övünç duyulması lazım gelen şeyler değil. Sen mutlu, memnun ve tatmin olmuş durumda mısın? tek kriter o; gerisinin ne önemi var yahu? Honda çok satmış Suzuki az satmış kimin s2nde allasen? Bize giren çıkan ne?

ya sen bazı seyleri cok ciddiye almaya başladın sanki :)

samimiyetle soruyorum; orkun u ciddiye aldığımı dusunuyo musun ?

bunu ikidir yazıyosun, uzuldum valla.. bence ne yapmaya calıştığım cok bariz :)

killing dostumun eski imzasıyla bitereyim o zaman.

why so seriosssssaa ıyyyy tam ergen işi. :d

Kawasaki Z900 SE

Honda Hornet 1000 SP

Z900 SE , net...

yazık yazık. ben seni motordan anlıyor biliyordum. yanılmışım...

aynı kiloda ve her bakımdan ustun fireblade motorunu nasıl tercih etmiyosun yaaa.

kawasakinin boyası mı etkiliyor seni anlamadım.

gerci avrupada hala z900 best seller ama bayilerde hornetler coğalınca işler değilecek diye umuyorum.

aksi halde almanları da eleştirmeye baslarım.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
yazık yazık. ben seni motordan anlıyor biliyordum. yanılmışım...

aynı kiloda ve her bakımdan ustun fireblade motorunu nasıl tercih etmiyosun yaaa.

kawasakinin boyası mı etkiliyor seni anlamadım.

gerci avrupada hala z900 best seller ama bayilerde hornetler coğalınca işler değilecek diye umuyorum.

aksi halde almanları da eleştirmeye baslarım.
Kawasaki 2024 model koymuş karşısına...

Honda motoru gerçekten tartışılmaz ama Z900 SE'de max güce ve torka çok daha düşük devirde ulaşılıyor (124 PS/9500dd, 97.4 Nm/7700dd). Honda SP'de 155 HP (bu arada PS-HP farkı da var Z900 lehine) ama buna 11000dd ulaşıyor falan.

Tabii bunu tartışmanın manası pek yok. Ben belki de Hornet kullandığımdan farklı bir marka/modele meyil ediyor olabilirim. Hatta canlı görsem dorğudan Hornet'i de alabilirim. Ama Z900 SE gerçekten de dolu dolu bir motor. Avrupa'da da çok tutuluyor.

Neyse, arkadaş yeni Hornet almış, biz neler konuşup hevesini kursağında bıraktık yahu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar