Ppf yi nerede yaptirdiniz acaba ? Ben sordum 13.000 tl dedi nasil uzaklastigimi hatirlamiyorum :queen:
valla şöyle bir önceki motorum mt09 için 1000 tl falan ödemiştim normal bir fiyat idi.bu dediğim olay 2 sene önce ama o zaman tankpad seti 250 tl idi yani 4te1.2 sene sonra yani şimdi aynı yeri aradım beni tanımalarına rağmen 6000 tl dediler.tabiki 6000 tl egzotik bir rakam geldi nerdeyse tankı söktürüp boyatsam zaten buna yaklaşık tutar heralde vazgeçtim.sonra benim arabayı işleme götürdüğüm yerede gittim sordum ona ön kaput kaplatmıştım.abi dedi 1000 tl yaparım sana tamam dedim

ya zaten max böyle olur çünkü elde kalan artan malzemeler ile yapılacak bir iş bu.bir araba kaplanmıştır malzeme artmıştır anca bu işleri yaparsınız motorlara.10 bin tl diyende gidip 0 folyo açıp ..ç etmez koskoca folyoyu.motor kaplama işinde tamamen atmasyon fiyatlar var doğru.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:17 ----------
Ppf dediğiniz ince bi film tabakası mı oluyor, böyle jelatin gibi çekip sökülebilen tarzda?
yani en çok bildiğiniz bu arabaların kaputları kaplanıyor o maddeden.espirisi mikron incelği var markaya kaliteye göre değişiyor ppf var nylon tipi var böyle 3 4 tane sanırım kalite kalite olanından var.ppf olan dediğim hava alan bir madden olan yani sararma vs olmaz.yani olmaz diyorum ama tutup 8 10 sene üzerinde bırakamazsınız hepsinin yenilenme süresi var.benim bildiğim en kralı bile 5 ile 7 sene arasında kullanım ömrü var sonrasında çıkartılıp değiştirilmesi gerekiyor.bendekide rahat bir şekilde 4 sene gidicektir.kendini yenileme özelliği var güneşe çıkınca ısı görünce yani üzerindeki oluşabilicek çizik vsler kendi kendine düzeliyor.extra olarakta bariz bir parlaklık sağlıyor kaplanan yer güzel duruyor.evet sökebiliriz ama bunu biz değil adamların yapması lazım ısıtarak buhar tutarak yaptıkları bir durum.takılırkende bebe şampuanıyla yıkanıyor bir yandanda bu madde ısıtıcı buhar ile genişletilip yapıştırılıyor.sonra içinde kalan şampuan üzerinden sıyırılarak yapışması sağlanıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:23 ----------
PPF çizilmiyor mu? Ayrıca zamanla, güneş ışığı vs. solmuyor mu? Hadi çizildi diyelim, onu sökerken boyaya zarar vermiyor mu?
Bir de Hornet deposu çokça kontür içerdiğinden, ppf kaplamada sonradan atmalar olmaz mı?
hayır çizilmiyor çizilsede kendini güneş altında onarıyor.solma vs malzemenin kalitesine markasına göre değişir.eğer zamanını geçirirsen boyaya zarar verir ama atıyorum 4 sene bir yenilersen güzelce sökülüyor zorluk yaşatmıyor.valla renk boya fark etmez alayına uygulanıyor.atma olabiliyor götürüp hemen yaptırabiliyorsun ama olursa zaten yeniyken olucak.tutup 3 5 ay sonra bu olay olmicak tam yapışma sağlanıcak o zamana.işlemden sonra güneş altına bıraktım içinde kalan su zerrecikleri kurusun arada hava olmasın diye şu an kalkan bir yeri görmedim.bide sıcak havada yapılırsa tabi daha iyi oluyor daha çabuk buharşalıyor su damlacıklarnda yaptırdım.zaten mal eskidikçe o parlaklığı artık sağlayamicak silsende bir matlık oluşmaya başlıcak.işte o zaman ömrünün dolduğı.aynı marka kaplama arabamın ön kaputundada var.onuda eylül ayıunu göstericek.ama dediğim gibi şu an hem araba hem motor için 4 senem var.eski arabamda mesela nylon tip bir ürün vardı o çok tehlikeli bir şey bayi hediye etmişti.baya üzerinde stiker varmış gibi duruyordu ön kaput ve arabanın renginden bağımsızdı.en adisinden olmasına rağmen dolu dolu tam 3 sene gitti antalya sıcağında.3.yılda matlaşma ve çizikler bariz vardı yani değişim diye ağlıyordu.genel olarak herşeye uygulanıyor bu ppf olayı.adam kol saatine yapmış sıkıntıdan

ama güzel tabi hiç bir şey yok ekranda ve çizilmicek

ben sadece depo için uygulattım plastik kısımlara istemedim pek gerek yok.ama yok kedi çıktı çizdi,benzin alırken pompacı çarptrı,depoya mont yada deponun üzerinde taşıdığın çanta vs hiç bir şekilde zarar veremicek.alıştım artık kafam rahat her motoruma bunu uyguluyorum.gönül komple arabayıda kaplatmak ister ama ona verdikleri fiyat 40 bin tl + şeklinde gidiyor