Arkadaşlar merhaba Honda Forza ile aranızdayım kısaca kendimden bahsedeyim. Daha önce 125 znu, vespa et4, cbf 150, ktm duke 200 gibi aletleri kullandım kıyaslamalarım bu motorlar üzerinden olacaktır.
1. Bagaj hacmi çok güzel ne var ne yok dolduruyorum içine.
2. Boyum 1.75 ayaklarım yere tam basıyor,ayakları öne uzatabiliyorum ama çok ta bir mesafe yok mesela 1.85 boyundaki arkadaş bindi biraz garip durdu altında makine ama sorun çıkmadı açıkçası.
3. Motoru hiçbir şekilde bayırda, yokuşta falan boğamadım, öyle artçı ile falan kafasında soru işaretleri olan varsa rahatlayabilir titremeden kalkıyor.
4. Titreşim yok desek yeridir.
5. %38 lik ötv yi göze almamdaki en büyük etmen rahatlığı ve sessiz oluşuydu, motor gayet sessiz.
6. Yakıt konusunda 110 u geçmez isen gayet ekonomik, 3,1-3,4 gibi bir değer.
7. Amerikan parklar standart geliyor.
8. Abs yi istemeden devreye soktum 80 km ile giderken önüme bir çocuk atladı ve milim sapma olmadı motorda. Abs son anda devreye giriyor yani öyle her şeye açılmıyor. Fren mesafesi 200 kiloluk bir alete göre gayet iyi.
9. Dunlop lastik ile geliyor. Biraz kullanımdan sonra tutuşu fena değil. Soğuk iken lastik yakabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var kanımca.
10. Kol girecek kadar büyük bir torpido var kilitli. Çakmak girişi de var.
11. Dörtlüler, selektör, güzel bir ibre, iyi bir ekran sizi bekliyor. Araba gibi göstergeleri var.
12. Sırt dayaması gerçekten efsane, arkama yaslanıp gidiyorum fıtı fıtı.
Eksilerine gelir isek...
1. Depoda şamandıra sistemi biraz garip. Yani şamandıra yarım depo kullandıktan sonra devreye giriyor. 100 km falan hep full gösteriyor ibre.
2. Yokuş yukarı park ediyorsanız bir daha düşünün

200 kiloyu geçiyor alet benzindi, kasktı falan filan.
3. Farlar kapanmıyor, gece gündüz açık. Anahtarı üzerinde bırakıp çok uzaklaşmamak gerek boşalıyor akü. İşin bitince çıkar yani.
4. Yan ayaklar gerçekten çok hoş değil açık iken sallanıyor ama 100 kilo bir adam bastığında dayanıyor gayet ilginç.
5. Sukuter gibi her araya dereye giremiyor azıcık büyük.
Yardımcı olabileceğim bir konu varsa, sormak istediğiniz sorular falan yardımcı olmaya çalışacağım. İyi forumlar.