Bilgi paylaşımına başlayayım
arkadaşlar bugün balıkesirden istanbula motorumla geldim . Yaklaşık 280 km + topçular eskihisar feribot . Feribot haricinde 1'i benzin almak için 2 defa kontak kapadım. Motor sağlamlığı açısından hiç bir sıkıntı yok ama bel dayanmıyor . Siz dayansanız motor hiç kontak kapamadan o yolu yapar emin olun .
toplamda 4,6 lt + 4,86 lt iki sefer olmak üzere 2 defa benzin aldım . Toplamda yaklaşık 9,5 lt benzinle 280 km yol geldi . Ama 190 km kadarı rodajdaydı , geri kalan 90 km tapa gaz ve 50 kg kadar yüküm vardı .
Benzin hesabı kesin çünkü Balıkesirden çıkarken depoyu fulledim . Arada 1 benzin aldım , eve geldiğimde tekrar fullettim .
Motorumun önünde çin malı bir cam olduğundan hızını biraz kesiyor , belki yakıt tüketiminide etkiliyordur . Ama düz yolda hiç bir etki olmadan 60-70 bandına çok rahat tırmanıyor . 90 - 95 arası son sürat gibi benim için . Frenler bariz ne kadar ekmek o kadar köfte mesajı veriyor . Kampana fren yetersiz galiba, gerçi benim ilk defa bu kadar uzun bir motor tecrübem oldu . Ama yolda giderken diyorsunuz ki " abi bu motor beni yolda bırakmaz öle veya böle gideceğim yere beni götürür" diyorsunuz . Sağlamlık ve trafiği iyice kavramak için bir öğrenme motoru yada bakkala çakkala hemen basım gidiyim istiyorsanız bu motor o motor