Honda Honda Fizy 125 (2012 Model) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar bu motorun sigortasını siz kaça yaptırdınız? 12'sinde sigorta bitiyomuş benim.

135 TL axa.
Geçen sene 64 Tl axa.

3-5 yere sorun. 320 den tutunda axa bayisi 190 da dedi 160 da. Konya'da Sigorta Centerda 135 e buldum en uygun ben Axada...

tüp takılıyor mu? hemen taktıralım..atiker..:D..bu arada sigorta soran arkadaşıma ben Antalya Plakalı 1 yıllı aracıma 145 tl sigorta yaptırdım

Eveeet dün gittim sordum. yapılan prototipler ve 3-4 beyin var. Fakat bizimkiler havalı yani su soğutma olduğu için tam randıman alamazsın ve ısınıyor soğutamıyoruz. bunun için uğraşıyoruz. normal su soğutmalı motorlara takılıyor sorunsuz ama havalılara daha deneme aşamasında dedi.
Orada mondial mash'a takmışlar. normal gidiyor ama tüp beyni ısınıyor.
Kısacası hava soğutmalı bir motora daha 3-4 sene sonra tüp diyorlar... çok üzüldüm.

Evet işin bu kısmını hiç düşünmedik su soğutma olmadan tüp beyni ya çok ısınır ya da aşırı soğur ve gaz donar.

Merhaba arkadaşlar ben fizy almayı dusunuyorum sigorta ve plakayı aldıgım yere mı yaptırmalıyım yoksa benmı yaptırmalıyım bır arkadaş aldıgım yer pahalıya yapıyor ben kendım yaptırdım demıştı...

plaka ve sigorta illaki aldığın yere yaptırırsanız babasının hayrına yaptırmaz.
Ben geçen sene aldığımda plaka+sigorta 350-400 gibi tutuyordu aldığım yer direk 550 fiyat çekmişti biz yaptırırsak diye.

vaktiniz varsa siz uğraşın.
250-300 gibi ruhsat masrafları tutar 130-140 gibi de sigorta tutar. önce sigortacınıza gidin o yönlendirir zaten.
ortalama 400-450 gibi tutuyor tüm masraflar.

Dün gece iki kere motorun altını sürttüm :pr: arkamda arkadaş vardı 50 ile çukurda yaylandı sürttü ikincisi ise tümsekte sürttü.Gece gece inip bakamadım da altına inşallah sehpası sürtmüştür çok ses çıktı neden bu meretin altı bu kadar alçak :pr: :pr: :pr:

asfalt arabası --- pardon moturu hacım. Türkiye şartlarına uygun değil :)
ben alıştım :) ölene kadar gitsin motur ne yapayım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorum 14100 km oldu.14 binde yağını kendim değiştim.Ipone 4t 10/40 scooter yağ kullandım 28 tl. Allah'a şükür hiç bir sorun çıkartmadı.

honda fizy 125 bir depo benzin kac tl ye alınıyor bilen söylesin

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

kardeş honda fizy bir depo benzin kac tl ye dolar

28-32 Tl sıfır depo ile... Kırmızı çizgiden sonrası full 22 Tl alıyo. 4,90 benzin.

honda fizy 125 bir depo benzin kac tl ye alınıyor bilen söylesin

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

kardeş honda fizy bir depo benzin kac tl ye dolar
FİZY İn deposu 6 lt. gerisini sen hesapla işte

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:03 ----------

Dün gece iki kere motorun altını sürttüm :pr: arkamda arkadaş vardı 50 ile çukurda yaylandı sürttü ikincisi ise tümsekte sürttü.Gece gece inip bakamadım da altına inşallah sehpası sürtmüştür çok ses çıktı neden bu meretin altı bu kadar alçak :pr: :pr: :pr:

kasislerde orta sehpa sürtüyor ama zamanla alışıyorsun bir daha kolay kolay sürtmüyorsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:14 ----------

siz hala satmadınızmı bu motorları. benzin 5 TL geçti. zararın neresinden dönerseniz kar :)

biz motorlarımızdan çok memnunuz varsın 0.5 litre fazla yaksın.sorun yok arıza yok bu yeter.

cuma sabahı motorum km sayacı 500 dü.Sabahtan çıktım 300 km yol yaptım 35tl para harcadım.Otobanda da bas Allah bas yeri geldi 112 yi gördüm (yokuş aşağı) inşaallah kazasız belasız daha nice yollar gideceğim motorumla.Herkese keyifli sürüşler.

işte bu da benim fizy
sqgvw.jpg
[/url][/IMG]
sqgxj.jpg
[/url][/IMG]
sqgyk.jpg
[/url][/IMG]
sqh0j.jpg
[/url][/IMG]
sqh1r.jpg
[/url][/IMG]][/SIZE][/B]

cuma sabahı motorum km sayacı 500 dü.Sabahtan çıktım 300 km yol yaptım 35tl para harcadım.Otobanda da bas Allah bas yeri geldi 112 yi gördüm (yokuş aşağı) inşaallah kazasız belasız daha nice yollar gideceğim motorumla.Herkese keyifli sürüşler.

yanlış anlamıyoruz değil mi? 35 tl ile 300 km mi? yani hesaba göre 116-117 krş mu? bu fizy için imkansız değil mi? fizy olduğuna emin misiniz??

Eveeet dün gittim sordum. yapılan prototipler ve 3-4 beyin var. Fakat bizimkiler havalı yani su soğutma olduğu için tam randıman alamazsın ve ısınıyor soğutamıyoruz. bunun için uğraşıyoruz. normal su soğutmalı motorlara takılıyor sorunsuz ama havalılara daha deneme aşamasında dedi.
Orada mondial mash'a takmışlar. normal gidiyor ama tüp beyni ısınıyor.
Kısacası hava soğutmalı bir motora daha 3-4 sene sonra tüp diyorlar... çok üzüldüm.

Ustam yanlışlık olmasın beyni soğutmada değil ısıtmada sorun olması lazım,
Lpg sıvı halden gaz hale geçerken aşırı soğur buda kafada aşırı soğumaya neden olur,araçlardaki suda bu kafayı ısıtıp gazın daha verimli yanması içindir

Eski Wolksvagen minübüslerde hava soğutmalı motorlar bulunmaktadır,senelerdirde lpg sistemi bu araçlarda kullanılır

Ustam yanlışlık olmasın beyni soğutmada değil ısıtmada sorun olması lazım,
Lpg sıvı halden gaz hale geçerken aşırı soğur buda kafada aşırı soğumaya neden olur,araçlardaki suda bu kafayı ısıtıp gazın daha verimli yanması içindir

Eski Wolksvagen minübüslerde hava soğutmalı motorlar bulunmaktadır,senelerdirde lpg sistemi bu araçlarda kullanılır

Ben bilmem Atiker bilir :)
bana söylenen bu. Ya oradakiler tam bilmiyor yada daha tam olmadığı için baştan savdılar.
Motor ile ilgilenen asıl kişi Konya'da değilmiş. bir-iki ay sonra tekrar gel demişlerdi taa o zaman. hatta numara vermişlerdi . Sanırım Musa beymiş ilgilenen.. Durum buydu enson...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar