Ben tembelim, ben aptalım, ben beceriksizim, bende iş ahlakı yok, ben 3 günde bana dönecek paranın peşindeyim demek yerine devleti suçlamak, imkan yok demek psikolojinizi rahatlıyor olabilir. Cebinde para yoksa cebine parayı devlet koyacak değil. Bilakis devlet seni savunmak, eğitmek, yönetmek, iyileştirmek için çok yüklü miktarda paraya ihtiyacı olan bir kurum. Senin vatandaş olarak üretici değil tüketici isen, topraklarının altında fışkıran petrollerin yoksa vergi yükünün altında ezilmeye de muhtaçsın. Artan ihtiyaçlarla ithalatın da artacağı için her geçen gün de daha fazla ezileceksin. Hükümet devlet bütçesini götünden karşılayacak değil. Marka olduğun, insanların tercih ettiği ülkeye para kaynağı olan tek bir ürün, hatta internet sitesi bile üretmemişsin ve üretmiyorsun toplum olarak. Hala kendini 30.000 birim paraya H2 aldığın ülkelerle kıyaslıyorsan kafana bir huni geçirip otur. Ben hakikatleri yazdım. Lakin gelen cevaplar, üretilen bahaneler zaten yazdıklarımın kanıtı olmuş.
Hocam kusura bakma da biraz içi boş söylem seninkisi. Devlet var olan ürettiği işletmeleri bile elinden çıkarıp yok pahasına satmış. Üstelik kendi yaptığı lüks tüketimin haddi hesabı yok ben suçluyum öyle mi? Bundan çok değil 10-15 sene önce ürettiğimiz onlarca tarım ürününü bile ithal eder olmuşuz sen neden bahsediyorsun? İnsanlar üretmek mi istemiyor yoksa üretebilecek bir ortam mı bulamıyor? Eğitim seviyen yerlerde ve eğitim kurumu yap boz tahtasına dönmüş. Gündemdeki herşeye ülkenin cumhurbaşkanı cevap verme ve yapma gayretinde. Bir işletmede müdür altındaki yönetime talimat verir ve onları kontrol eder. Talimatı işçiye müdür vermez, altındaki yönetim kadrosu verir. Yani ülke yönetimi zaten baştan yanlış, balık baştan kokar. Sen kuyruğuna bakıyorsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
Hocam kusura bakma da biraz içi boş söylem seninkisi. Devlet var olan ürettiği işletmeleri bile elinden çıkarıp yok pahasına satmış. Üstelik kendi yaptığı lüks tüketimin haddi hesabı yok ben suçluyum öyle mi? Bundan çok değil 10-15 sene önce ürettiğimiz onlarca tarım ürününü bile ithal eder olmuşuz sen neden bahsediyorsun? İnsanlar üretmek mi istemiyor yoksa üretebilecek bir ortam mı bulamıyor? Eğitim seviyen yerlerde ve eğitim kurumu yap boz tahtasına dönmüş. Gündemdeki herşeye ülkenin cumhurbaşkanı cevap verme ve yapma gayretinde. Bir işletmede müdür altındaki yönetime talimat verir ve onları kontrol eder. Talimatı işçiye müdür vermez, altındaki yönetim kadrosu verir. Yani ülke yönetimi zaten baştan yanlış, balık baştan kokar. Sen kuyruğuna bakıyorsun.