Honda dylan hararet ve son hız problemi

Arkadaşlar hepinize selamlar. Motorumun sıkıntıları ile ilgili engin bilgilerinize ihtiyacım var. Motorum 33.000 km de ve kalkışlarda bazen boğulma yapıyor ve son hız 100 km/h. Hararet lambası yanmaya başlamışdı üstüne gitmedim biraz sağıyla soluyla uğraştım karbüratörün su girişini çıkardım yoğun bir hava çıktı. Ardından biraz dolaştım fan açtı (lamba yanarken açmıyordu) Hava filtresini temizledim biraz düzeldi gibi fakat tam değil uzun oldu ama tam sorunu aktarmak istedim burda pek anlayan ustada yok. Nedir acaba problemi ?

motorun çok ısınıyosa ve belli bi hızdan sonra hızlanma sorunu varsa ilk aklıma gelen karburator hava ayarın bozuk, ayarının yapılması lazım. Subap ayarıda bozulmuş olabilir. Subap aralığı normal değerin altındaysa motor fazla karışım alır ve motor hem çok yakar hemde çok ısınır.

fan müşürü arızalı olabilir yada müşür girişleri oksitlenip iletkenliğini kaybetmiş olabilir fanın çalışmamasının sebebi eğer motor sıcakken açtıysan radyatör(karbüratör yazmışsın fakat su soğutmalı ise motorunu tanımıyorum)kapağını hava çıkışı normal suyu eksikse tamamla boğulmasının sebebide filtrede pislik olabilir karbüratörde pislik olabir hava ayarı bozulmuş olabilir buji hava filtresi subap ayarı gibi gbi bi denklem gibi motor bir yerinde bişe olursa tüm sistem çökebiliyor(çökebiliyor dediğim hız düşer ateşleme yetmez)

benim motorun çalışmasını anlatmışın sanki dün düzelttim tam teşhis diyemem ama ben problemi hava ayar vidasında buldum düzeldi çok sıkılmış (1.5tur çıktı ) normalde 2.5 tur olmalı ben 2 tur yapıyorum çok güzel gidiyor

eksoz subap ayarın bozuk olabilir

Motor su soğutmalı Antalyada iken hararet lambası yanmasına rağmen fan açmıyordu Erzincan a getirdim biraz sağını solunu kontrol ettim gezdim hararet yanmadı eve geldiğimde fan açtı. Yalnız sanırım müşürün tepesi kırlmış o yüzden açmıyor. Hava ayarı bozuk olabilir hava filtresine benzin atmış. Sanırım büyük bir sınıktı yok cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Dylan kullanan arkadaşlarım varsa hava ayarı kaç tur olmalı bilgi alabilirmiyim ?

Şu anda hararet olayını hallettim yalnız motor 100 km/h yi geçmiyor o hıza çok çabuk ulaşıyo ama sonra sessizleşiyo motor gitmiyo. Dylancı arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar