Merhabalar,
uzun zamandır siteyi takip etmiyordum. En son 600F satın almadan önce açtığım bu topiği görünce nostalji oldu biraz

600F ile ilgili kendi sorduğum soruyu artık tecrübeyle cevaplayabilirim. Böylelikle 600F ile ilgili soru işaretleri olan arkadaşlara belki bir ışık tutmuş olurum.
Ha bir de bazı arkadaşlar benim için scooter avatarlı acemi kullanıcısın 600F sana gelmez muhabbeti yapmışlar uzun yıllardır motosiklet kullandığımı ve acemi olmadığımı belirtmek isterim.
Eskiden enduro kullanırdım 600F ilk SS deneyimim oldu. (Şimdi hemen akabinde 600F SS midir ST midir tartışmasına girmeyelim lütfen) Motosikletimi fuardan aldım. Şu an 8 bin küsur km de. Az zamanda epey bir deneyimim oldu

Motosikleti ilk aldığım hafta bütün boyun, omuz, sırt bölgemde tutulma oldu geceleri uyuyamadım. Bayaa bir küfür ettim doğrusu bu kadar heveslendik race aldık ne eziyettir bu diye düşünmeden edemiyor insan. Ancak olayın sebebi race motosikleti kullanım pozisyonu itibarıyle hiç çalışmayan kas gruplarına yüklenme sonucunda meydana gelen spazm dan ibaret. Zaten bir haftadan sonra alışıyor insan. Şu anda vücudum çelik gibi hiç bir zorluk çekmediğim gibi başka bir motosiklete bindiğimde kendimi hiç rahat hissetmiyorum.
Başlarda motorun seriliği ve gücü karşısında hayrete düştüm. Aslına bakarsanız hayalimde bir ZX-10R vardı fakat tüm race modellere fuarda bindim ve kendimi en iyi 600F in üzerinde hissettim, diğerleri çok rahatsız geldi bana. Tabi bir de Honda distribütörlüğünün daha iyi olduğunu düşünerek seçimimi yaptım. ZX10 alsaydım heralde kendimi F16 kullanıyor falan zannederdim :cherry:
Motosikletin yakıt tüketimi beklediğimden çok daha az çıktı. Normal kullanımda 100 km de 5.5-6 litre arasında yakıyor. Yüksek süratlerde gazladığınızda da 7-8 litre seviyelerine çıkıyor.
Endurodan sonra süspansiyon acaip kötü geldi yoldaki en ufak çukuru bile hissediyorsunuz, ama zamanla buna da alışıyorsunuz. Bu motor tam bir hız motoru enduroda 150 kmh den sonra rüzgara karşı yelken misali sürüş nasıl güvensiz ve dengesiz bir hal alıyorsa, bu motorda da bir o kadar güvenli ve rahat hızlanıyorsunuz. Hızlanmalar çok çabuk oluyor. Dolayısıyla farketmiyorsunuz, motor sizi sürekli yüksek süratte gitmeye teşvik ediyor. İlk başlarda yüksek süratlerde viraj alma konusunda zorluk çektim fakat bunun da inceliklerini zamanla öğreniyorsunuz.
Motosikletle çıkabildiğim en yüksek hız 273 km/h. Uzun otoban seyahatlerinde 200 üstü hızlarda yorulmadan yol alabiliyorsunuz. Ara hızlanmalarda da fena değil ancak vites düşürmeniz gerekiyor. Özellikle 8000 deviri geçtikten sonra motor gerçek gücünü göstermeye başlıyor.
Sonuç itibarıyla fiyatı ve performansıyla alanı kesinlikle memnun edecek bir motosiklet diye düşünüyorum. Diğer 600 lük race modelleriyle arasında çok fark olduğunu zannetmeyin hızlanmalarda hepsiyle kafa kafaya gidiyor. Ancak bunda sanırım benim motosikletin düzgün rodajı da etkili. 600F ile ilgili merak ettiğiniz bir konu olursa bilgim dahilinde cevaplayabilirim.
Kalın sağlıcakla...