Kanka hani ya; daha cekmedin mi fotoğrafları... :silent:
yüklüyorum şu an bekle az :mrgreen: az dolandımda geldim dışarlardan yeni sinyallerimle (= bahsedildiği kadar kötü değil sinyalizasyon aydınlatması.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:48 ----------
sırf sabah girdiğinde oku diye uyumadım erkenden kalkacak olsamda...
sana 3 fotoğrafta sinyalleri nasıl monte edebileceğini göstericem kısaca işi bir an önce bitirmek istediğimdem ayrıntılı fotoğraf çekemedim.
sinyali kabloları birbirine monte etmeden vidalamanı öneriririm. şahsen arkayı bitirdikten sonra ön kısımda acele edince kabloları birleştirmiş sonrada nasıl vidalayacam diye düşünmüştüm birden :mrgreen:
By
ilkyy at 2011-04-15
neyse yukarıdaki gibi yerine vidaladıktan sonra sinyal kabloları için boşluk bırakmışlar dip köşelerde ufak boşluklardan bagajın içerisine bağlanıyorsun. burada o dışardan içeri giren kabloyu aşağı inen kablo olarak işaretledim. bagajın içinde arka dipte böyle kablolar geçer bir yerlerden.
By
ilkyy at 2011-04-15
burada işaretlediğim kablo sağ sinyal için ama sol taraftada aynı şekilde kablonun dipten dışarı çıktığı bir boşluk bulunmakta. sana tavsiyem tüm sinyalleri bir anda söküp takmak yerine adım adım önce sol arka sök yenisini tak sonra diğerleride aynı şekilde. bu sayede uçlarınnı boşa çıkartmış olduğun kabloları karıştırmamış olursun. arka kısımdaki montaj kolay aslında.
esas gelelim ön kısıma. burada aşağıdaki fotoğrafta görünen panzotu kafa grenajına bağlayan vidayı çıkartıyoruz.
By
ilkyy at 2011-04-15
bu fotoğraf çm çamurluk ile kafa grenajı arasındaki alandan çekilmiş yer hava girişlerinin hemen iç kısımları.bunu sök gerekirse aşağıra doğru hemen bir vida daha var ( benimkinde bu vidalar düşmüş veya yok ) görünen siyah parça yani alt panzotu önce geri doğru çek ve sonrasında içeri doğru aç süspansiyon borusunun arkasına ittirebilirsin dikkat edersen kırmadan esnetebilirsin sakince ben böyle yaptım şahsen rahat çalışabilmek için.
ön kısımdada aynı şekilde önce sinyali yerine geçirip vidalama işlemini yaptıktan sonra kablolama işlemini yaptım. ve bu arada o ön sinyallerin vidalarını sökmek için yan grenajı alttaki vida hariç söktüm tüm vidalarını kafa grenajı ile birlikte tutan. panzotuda söktüm buradaki fakat buradan hiç bir şekilde o taraftaki sinyalin vidasına ulaşılamıyor çünkü orada motora giden hava kanalları geçiyor ve çok dar hareket kısıtlayıcı bir alan var. vidaları söküp takmaya çalışırken göreceksin sende ama küfür etmek yok :cherry: . senin ustanın dediği gibi kafa grenajını sökmen gerekecek veya kasıp uğraşıp vidayı bir şekilde sökeceksin. sendeki sinyallerin bağlantılarını tam olarak bilmediğim için yorum yapamayacağım.
fakat bende sinyaller yoktu elimle sıkabildiğim yere kadar sıktım ve sonrasında somun yerine sinyali çevirdim olduğu yerde. işe yaradı ve daha çok sıkıldı. belki eski sinyallerini de bu şekilde sökebilirsin fakat sinyallerin bağlandığı bir soket var onu ayırman gerekecektir.önce kabloyu takip ederek onu bul benim arkada herhangi bir soket göremedim ama sende arka kısımda da olabilir belki.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:24 ----------
sonra oluşan görüntü hakkında fikir edici bir kaç fotoğraf ve kısa bir video da ekliyim bare
By
ilkyy at 2011-04-15
By
ilkyy at 2011-04-15
By
ilkyy at 2011-04-15
By
ilkyy at 2011-04-15
[YT]WIcVBI1cYak[/YT]
motorum nasılda pislik içimde ıyyy...
yarın bi güzel temizliyim paklıyım bare gerçi grenajın görünen alanlarını temizlemiştim bu fotoğrafları çektikten sonra ama şu görünmeyen alanlarıda elden geçirelim bi