Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Teşekkür ederim er6nakeder :)

4 Silindirlilerde genellikle 10ooo km de bir yağ deşimi yapılyor ülkemizde fakat servisler her zaman yazan değerlerin yarısını tavsiye ediyorlar :) ben de o değerlerin de yarısında değişim yapıyorum :mrgreen:

Bak bu olmadı işte; 3ooo-4ooo arasında değiştirelim :) Her değişimde filtrelerimizi de değiştirelim, en uzun ömürlülerden birisi de 600F diyelim :)

Evet arkadaslar,
Bugün Gökhan ile (Namıdeğer ELİNT) Trabzon tarafına bir gezi yapalım dedik :cherry: Özellikle amacımı hava filtresinden sonra yakıtı ölçmekti. Sizin de dediiniz gibi, depoyu fulledik, tam 100 km de şansımıza benzin istasyonu cıktı hemen girip tekrar fulledik, sonuc = 28 TL :wiinkk:
Tünellerde ve bazı düzlüklerde 12ooo devire kadar uzattığımı düşünürsek 100 km de 7 litre hiç de fena bir rakam değil :cat:
Bu duruma göre, kn hava filtresi ile, daha önce 40 TL ile yaptığım 120 km, su durumda 142 km ye cıkmıs bulunmaktadır :) buradan hava filtresinin önemini anlayabiliriz :bounce:

Honda Cbr 600f Buji Bozuyor Acil Yardım

arkadaşlar 1992 model Honda Cbr 600 f var sorun buji bozuyor ve öyle enteresanki 4 bujiyide aynı anda bozuyor baya bi sıkıntı yaşıyorum bu konuda lütfen nayrdımcı olun bana bujileri yeni takıyorum ortalama 100 km yol yaptıktan sonra motoru stop ettiğim anda tekrar çalıştıramıyorum bujileri değiştirmeden çalışmıyor tekrar yeni 4 adet buji takıyorum gene aynı şekilde ortalama 100 km yol yapıyor bu esnada motoru biraz devirli kullanırsam eğer hafif ateşleme kesintisi tekleme patlama gibi sorunlarda cabası oluyor yardımlarınız için şimdiden teşekküederim

bence bujiler yağlanıyor, bunun sebebi de iyi ihtimalle segman kötü ihtimalle piston aşınması.
motorun rektefe görmesi gerekiyor gibi geldi bana

uzun yolda çoooooookkkkkkkkk sabırlı olur da 90-100 km/h süratte gidersen gerçekten ekonomik de inan yola çıkınca o kadar sıkılıyosun ki yemişim benzinini ekonomisini diyip artık yol durumuna göre :))

Benim önceki sene eşimle ege turumda yakaladığım değerler (hem de full eşyalı olarak) 5,5 lt civarıydı sanırım. :)

Dönüşte Yeşim'i otobüsle yollayında 10 lt'ye çıkmıştı ama.:cherry:

olur mu canım 600f hayabusayı tokatlar :p

:bounce::p

arkadaşlar merhabalar

2006 cbr 600 f ime ön arka fren balatası almak istiyorum
uygun fiyatlı iş yapacak balata önerebilirmisiniz

ayrıca gidon amartisörü kullananımız varmıdır
varsa markasını yazarsa sevinirim

teşekkürler TAYLAN

TRW Lucas öneririm.
600F için kodu: MCB634LF (Ön), MCB703SV (Arka)

Gidon amortisörü bulabilirsen almanı tavsiye ederim, 600F için en gerekli parçalardan biri. Ancak piyasada pek yok, ebay'den satın alınabilir.

sabah işe gelirken o küçükyalıda viraj yapmak ne kadan güzel oluyor :mrgreen:
birde hava böyle güneşliyse uff... :queen:

Ahh ulem deşme yaramı, meydan sana kaldı tabi.:)

189854_1301813281497_1715421208_570133_5973794_n.jpg

merhabalar

yeni motoruma a dan z ye bakım yaptık paylaşmak istedim

öncelikle
bandırma CONTİNENTAL BAYİSİ
BORA ERİŞ e

BANDIRMA suzukı&kawasaki bayisi
SERKAN ve ALTAN kardeşlere TEŞEKKÜRLERİMİ sunarım

değişen parçalar

BUJİLER
HAVA VE YAĞ FİLTRELERİ
FREN BALATALARI
ANTİFRİZ
MOTOR YAĞI
ÖN ARKA LASTİKLER
HİDROLİK VE DEBRİYAJ YAĞLARI
ZİNCİR DİŞLİ BAKIMI -
-GENEL BAKIMI TEMİZLİĞİ FALAN FİLAN
SIFIRLADIK MAKİNAYI

ŞİMDİ BEKLİYORUZ HAVALAR ISINSIN :023:

LASTİKLER

METZELLER M3

metzellerm3.jpg

Katana 1 litre motor yağı
Full Power Katana (10W50), 4 zamanlı yol ve off-road performans motosikletleri için geliştirilmiş; günlük kullanıma uygun ester bazlı full sentetik performans motor yağıdır

KATANA.jpg

Hidrolik ve debriyaj için yağ
Yarış fren sistemlerinde kullanılmak üzere IPONE yarış araştırma-geliştirme departmanı tarafından geliştirilmiş %100 sentetik fren ve debriyaj hidrolik sıvısıdır

IPONE_BRAKE300_FREN.jpg

Zincir bakım yağı
DuPont™ Teflon PTFE (PolyTetraFluoroEthylene) bazlı bu yüksek teknoloji ürünü zincir spreyi; çamur ve tozun hakim olduğu ortamlarda, aktarma organlarında (zincir-dişli) yüksek dönüş hızlarının söz konusu olduğu zorlayıcı koşullarda mükemmel yağlama ve koruma sağlar.

SPRAY_CHAIN_BEYAZ.jpg

Hava filtresi
K&N FİLTRE HAVA-6001

25_11_2009_06_07_4348814167.jpg

YAĞ FİLTRESİ
K&N/ KN-204

27_04_2009_01_55_0231314012.jpg

Lucas FREN BALATALARI
MCB634LF (Ön), MCB703SV (Arka)

SNC00068.jpg

SNC00069.jpg

SNC00070.jpg

SNC00071.jpg

SNC00072.jpg

SNC00073.jpg

SNC00074.jpg

p1030045o.jpg

Yağ değişimi kişiden kişiye değişiyor. servisler 6ooo km de bir değişim yapın diyorlar.fakat daha sağlıklı olacağını düşündüğümden 3 ile 4ooo km aralığında değişiyorum.
Yağ ile birlikte filtre değişimi de yapılması cok daha sağlıklıdır.
Fiyat olarak;
Motul 15-50 yağ; 4 litre = 100 TL
Honda orjinal yağ filtresi = 20 TL

Ben aldıgım parcaları fiyatları verim

motul yağ 10-40 4 litre : 100 tl
k&n yag filtresi :30 yada 35 tl unuttum :)
iridium buji : 110 tl
sbs ön arka fren takım : 175tl
sbs danimarka malı ebc de olabilir oda ingiliz malı aralarında kalite olarak fark cok yok arkadaslar ama bakır karısımlı sbs gold da olabılır ama gold cabuk bıttıgını ogrendım ama pilotajla cok fren kullanmadan uzun omurlu olabılır kullanıma baglı tabı
birde işçilik ücreti var
ama daha oncede dedıgım gıbı bu parcaları kendınız takabılırsınız bence

hatta ben oncekı sayfalarda paylasmıstım resımlı olarak ordanda bakabılırsınız kodlarınıda yazdım umarım yardımcı olur

arkadaşlar 1992 model Honda Cbr 600 f var sorun buji bozuyor ve öyle enteresanki 4 bujiyide aynı anda bozuyor baya bi sıkıntı yaşıyorum bu konuda lütfen nayrdımcı olun bana bujileri yeni takıyorum ortalama 100 km yol yaptıktan sonra motoru stop ettiğim anda tekrar çalıştıramıyorum bujileri değiştirmeden çalışmıyor tekrar yeni 4 adet buji takıyorum gene aynı şekilde ortalama 100 km yol yapıyor bu esnada motoru biraz devirli kullanırsam eğer hafif ateşleme kesintisi tekleme patlama gibi sorunlarda cabası oluyor yardımlarınız için şimdiden teşekküederim

Karbüratörlerin değişmesi gerekli ayrıca karbüratör değişiminden sonra senkron ayarı yaptırcaksın sonra sorun düzelicek
F2 diye geçiyor senin modelin eğer karbüratör almayı düşünürsen haber ver bir arkadaşımda yedek komple karbüratörler vardı belki satar..

Arkadaşlar,
Bizim motorların deposu kaç litre yakıt alıyor?
Biz dün geziye giderken fulledim, benzin ısıgı 1. cizgide yanıp sönüyordu, 15 litre yakıt aldı. 18 litreden bahsediliyordu?
Bir de benzin ısıgı çizgileri bitik yanıp söndüğünde ortalama kaç km gidiyor?

Yani en alt çizgide mi rezerve giriyor? 4 cizgi de yanıp sönüyor normalde, benimki 1. cizgideyken almıstım...

@uniqe
Kadir İnanır ne iş yahu, şaşırdım vallahi 600F'in üzerinde görünce? :)

@WindRider
Hayırlı olsun dostum, gayet ksliteli seçimler yapmışsın; güle güle eskit. :)

Arkadaşlar,
Bizim motorların deposu kaç litre yakıt alıyor?
Biz dün geziye giderken fulledim, benzin ısıgı 1. cizgide yanıp sönüyordu, 15 litre yakıt aldı. 18 litreden bahsediliyordu?
Bir de benzin ısıgı çizgileri bitik yanıp söndüğünde ortalama kaç km gidiyor?

Çako bildiğim kadarıyla depo 3 lt. rezerv dahil toplam 18 lt. ve tüm çizgiler bitip hepsi yanıp sönmeye başladığında rezerve geçiyor; bu da kullanıma bağlı olarak ortalama 35-50 km. kadar götürüyor.

@WindRider
Hayırlı olsun dostum, gayet ksliteli seçimler yapmışsın; güle güle eskit. :)

Teşekkür ederim seni bir konuda rahatsız edicem
artçı olayı için sisi bar olayını çok beğendim bende yapmak istiyorum da
özelden cep numaranı verirsen aramak isterim teşekkürler :cat:

evet beyler. 3. kez 600f almış bulunuyorum. yine 2006 model. bu kez gümüş renkli. 19bin km.de. hatasız boyasız ve aksesuarsız bi makine :))
ankarada kar dursun :) foto da çekip paylaşıcam inşallah..

hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız :cat: umarım uzun süre sorunsuzca kullanırsın bu sefer, hasret dayanılmaz oluyor sende anladığım kadarıyla:mrgreen:

hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız :cat: umarım uzun süre sorunsuzca kullanırsın bu sefer, hasret dayanılmaz oluyor sende anladığım kadarıyla:mrgreen:

saol arkadaşım. 600f'i gerçekten seviyorum o ayrı konu ama tabi asıl sorun maddiyat :mrgreen: gerçekten bu fiyat skalasında daha mantıklı bi makine yok. olsa gider onu alırdım emin ol sırf değişiklik olsun diye :p
zzr1400 alana kadar 600f'e devam :cat:

saol arkadaşım. 600f'i gerçekten seviyorum o ayrı konu ama tabi asıl sorun maddiyat :mrgreen: gerçekten bu fiyat skalasında daha mantıklı bi makine yok. olsa gider onu alırdım emin ol sırf değişiklik olsun diye :p
zzr1400 alana kadar 600f'e devam :cat:

hani al satlarda zarar ediyor musun bilmiyorum, ama öyle bir durum varsa, oraya para kaptırmamak için biraz sabret, zaten sevdiğin makineyi kullanıyorsun, zamanı gelince turnayı gözünden vurursun :cat::mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar