Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
30 Mar 2006
Mesajlar
71
takozları beğendiğinize sevindim arkadaşlar :)

xxx_21; anladığım kadarıyla ön maşanda ve ön jantında eğrilme olmuş ve düzeltilmiş, bu da motorunun önden bi darbe aldığının göstergesi.
ama bu tek başına motoru değiştirme sebebin olmamalı. eğer düzgün şekilde elden geçirilmişse sıkıntı yaratmaz. jantını değiştiremezsen bile balansını kontrol ettirirsin lastiğin de hava kaybetmiyor ise sorun yaratmaz.


bu arada akşam saatlerinde ben de yan soft çanta işine girdim. biterse yarın akşama fotoğrafları eklerim. f600 nasıl bi touring olacak bakalım :) e ne yapalım başka türlü 10 günlük güney turu yapılamaz dimi ? :)

evet maşada bi sorun yok sadece jantta biraz egiklik var onuda halletcez.
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
3,199
evet arkadaşlar bugün motoruma soft yan ve kuyruk çantası imalatını bitirdim. marka yan çantaların 140 euro ve kuyruk çantasının da aşağı yukarı aynı rakam olduğu düşünülürse oldukça iyi oldu benim için.
ayrıca gayet şık, pratik ve kullanışlı oldu. iki adet çakma nike spor malzemesi çantası ve 1 adet sırt çantası aldık. spor çantaların dışta kalan saplarını iptal edip içte kalan saplarını birbirine terzi de diktirdik. koltuğu kaldırıp çantları yanlara koyup seleyi kapadık. tabi çantlaların bu şekilde durması mümkün olmadığı için çantaların yine iptal ettiğimiz omuz askılarını çantalara dikip araya da basarak açılan tokalardan diktik. böylece her iki çantayı arka altından gelen kuşaklarla plakanın arkasında kalan bir noktada birbirine sabitledik. çantaların önünden gelen kuşaklara da cırt cırt diktirip onları da yolcu peglerinin bağlı olduğu çataldan geçirip cırt cırtla sabitliyoruz. böylece yan çantalar 4 tarafından stabil bişekilde duruyor.bu arada çantalaırın iç zeminine de kontraplak kesildi böylece çantaların boşken de derli toplu durması sağlandı.

kuyruk çantasına gelince de sırt çantasının askılarını arka yolca tutamağından geçirdik çantayı yolcu koltuğuna yatay olarak koyduk sonra askıları çantanın altındaki yuvalardan geçirip yine yolcu pegini tutan çatala küçük kilitli tokalarla kilitleyip sabitledik. o da gayet stabil durdu.

hiç bi şekilde ahtapotla lastikle vs. ile gerdirip sıkmalık bişey istemiyordum nitekim istediğim gibi yapma durmayan bi tasarım oldu. gayet de pratik. 2-3 dakika içerisinde motora 3 çanta takıp sökmek mümkün oldu. zaten bi de depo üstü çantam var onu da sayınca 4 adet hacim taşıma kapasitem oldu.
fotoğraf da çektim foruma koyucam ama dalgınlık fotoğraf makinesinin sd kartını takmamışım fotolar makinenin hafızasında kabloyu da bulamadığım için aktaramıyorum bilgisayara. kablo bulursam fotoları da yapıştırıcam foruma.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:31 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:55 PM ----------

evet fotoğraf makinesi benden akıllışmış menüsünün bi yerinde copy to card diye bi seçenek varmış :)
neyse fotoları yükleyeyim. bu arada çantalar boş durduğu için görüntü pek hoş olmayabilir ama dolu olunca gayet şık olur.

terzimiz işlemlere başladı:


yandan bi görünüm:


kuyruk çantasını da taktık sabitledik:


bu da arkadan nasıl göründüğü: dediğim gibi çantalar sönük vaziyette


bu çantaları doldurup bi de depo üstü mıknatıslı çantamı depoya takınca herhalde bi 10 günlük malzemeyi taşırım.

bu arada çanta seçimi ve uygulamada yardımcı olan motorcu dostlar Bülent'e ,kontraplağı kesip getiren Tufan'a, sıkılmadan uğraşıp işi ciddiye alan terzi arkadaşa ve de Japon Moto'dan Nevzat Ustaya teşekkürler:)
 
Son düzenleme:
Katılım
21 Haz 2006
Mesajlar
3,364
f600 nasıl bi touring olacak bakalım :) e ne yapalım başka türlü 10 günlük güney turu yapılamaz dimi ? :)

Aman tanrım kendimi görüyorum sanki:queen:
Biz de kısmetse Haziran başında çıkıyoruz 10 günlük turumuza :)

evet arkadaşlar bugün motoruma soft yan ve kuyruk çantası imalatını bitirdim. marka yan çantaların 140 euro ve kuyruk çantasının da aşağı yukarı aynı rakam olduğu düşünülürse oldukça iyi oldu benim için. Ayrıca gayet şık, pratik ve kullanışlı oldu. iki adet çakma nike spor malzemesi çantası ve 1 adet sırt çantası aldık. spor çantaların dışta kalan saplarını iptal edip içte kalan saplarını birbirine terzi de diktirdik. koltuğu kaldırıp çantları yanlara koyup seleyi kapadık. tabi çantlaların bu şekilde durması mümkün olmadığı için çantaların yine iptal ettiğimiz omuz askılarını çantalara dikip araya da basarak açılan tokalardan diktik. böylece her iki çantayı arka altından gelen kuşaklarla plakanın arkasında kalan bir noktada birbirine sabitledik. çantaların önünden gelen kuşaklara da cırt cırt diktirip onları da yolcu peglerinin bağlı olduğu çataldan geçirip cırt cırtla sabitliyoruz. böylece yan çantalar 4 tarafından stabil bişekilde duruyor.bu arada çantalaırın iç zeminine de kontraplak kesildi böylece çantaların boşken de derli toplu durması sağlandı.
Kuyruk çantasına gelince de sırt çantasının askılarını arka yolca tutamağından geçirdik çantayı yolcu koltuğuna yatay olarak koyduk sonra askıları çantanın altındaki yuvalardan geçirip yine yolcu pegini tutan çatala küçük kilitli tokalarla kilitleyip sabitledik. o da gayet stabil durdu.
Hiç bi şekilde ahtapotla lastikle vs. ile gerdirip sıkmalık bişey istemiyordum nitekim istediğim gibi yapma durmayan bi tasarım oldu. gayet de pratik. 2-3 dakika içerisinde motora 3 çanta takıp sökmek mümkün oldu. zaten bi de depo üstü çantam var onu da sayınca 4 adet hacim taşıma kapasitem oldu.
Bu arada çantalar boş durduğu için görüntü pek hoş olmayabilir ama dolu olunca gayet şık olur.
Bu çantaları doldurup bi de depo üstü mıknatıslı çantamı depoya takınca herhalde bi 10 günlük malzemeyi taşırım.

Gayet başarılı ve kullanışlı bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık.:cat:

Ben de aşağıdaki linkdeki çantaları aldım motora:
http://www.motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=262&sub_cat_ID=0&cat_ID=83

Çok fonksiyonel ve kullanışlı bir ürün, bizim bütün eşyalarımızı rahat rahat alacak kapasitede. Araştırmalarım sonucunda fiyatın da makul olduğu kanaatine vardım.

Ancak eşim oturduğu zaman ayaklıkları kapatmasın diye çantaları biraz geriye kaydırmak gerekiyor, o zaman da sinyalleri sıkıştırıyor. Çantaları yana doğru açmak için bir çözüm bulmam lazım; sanırım soft çanta demiri yaptıracağım sanayide.
Sisy barı da takıp fotoğrafları koyacağım ben de en kısa zamanda bakalım. :)
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
3,199
Aman tanrım kendimi görüyorum sanki:queen:
Biz de kısmetse Haziran başında çıkıyoruz 10 günlük turumuza :)



Gayet başarılı ve kullanışlı bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık.:cat:

Ben de aşağıdaki linkdeki çantaları aldım motora:
http://www.motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=262&sub_cat_ID=0&cat_ID=83

Çok fonksiyonel ve kullanışlı bir ürün, bizim bütün eşyalarımızı rahat rahat alacak kapasitede. Araştırmalarım sonucunda fiyatın da makul olduğu kanaatine vardım.

Ancak eşim oturduğu zaman ayaklıkları kapatmasın diye çantaları biraz geriye kaydırmak gerekiyor, o zaman da sinyalleri sıkıştırıyor. Çantaları yana doğru açmak için bir çözüm bulmam lazım; sanırım soft çanta demiri yaptıracağım sanayide.
Sisy barı da takıp fotoğrafları koyacağım ben de en kısa zamanda bakalım. :)


çantalar gayet şık gözüküor fiyatı da iyiymiş benim baktıklarım 140 euro seviyesindeydi hiç düşünmedim bile, sadece yılda bir belki 2 kez kullanacağım bi aparat için. ama senin aldığının fiyatı makulmuş. güle güle kullan.
ama şu sisynarı çok ama çok merak ettim olur olmaz fotoğraflarsan sevinirim.selamlar.
 
Katılım
21 Haz 2006
Mesajlar
3,364
Teşekkür ederim, Pazartesi günü alacağım boyadan parçayı kısmetse, ilk fırsatta ekleyeceğim fotoğrafları. Yılan hikayesine döndü, ekleyemedim bir türlü.:pale:
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
3,199
hafta sonu olunca herkes gezme tozma peşinde forum uğrayan yok :)
biz de obruk barajındaydık bugün. 600f ile su geçişi yaptım :) üşenmezsem gezi yazısı topiği hazırları koyarım fotoları.
 
Katılım
21 Haz 2006
Mesajlar
3,364
Arkadaşlar sonunda motorun sisiy barlı ve çantalı halini tamamlayıp fotoğrafları ekleyerek başlığı açtım; bakın bakalım beğenecek misiniz?:cherry:

http://www.motosiklet.net/forum/mot...urkiyede-ilk-sisy-barli-600f.html#post1578871

İçeriği buraya da ekliyorum:

Evet arkadaşlar,

Uzun bir süredir Honda CBR600F marka motorumuzun uzun yol konforunu artçım ve canım eşim Yeşim için elverişli hale getirmek üzerine uğraşıyorduk.

Sonunda çalışmalarımız sonuç verdi ve 600F'i tam bir sport touring yaptık.:cat:

Önce bir çift yan (heybe) çanta aldık.

Sonrasındaysa el yapımı sisy bar yapma çalışmalarına giriştik:

- İlk olarak 1 adet otomobil koltuk kafalığı aldık.
- Arkasından motorun arkasındaki artçı tutamak parçasını söktük ve sanayideki birkaç tornacıyı turlayarak, söktüğümüz parçanın yerine koltuk kafalığını geçirebileceğimiz sağlam bir düzenek yapılmasını istedik. Ustayla uğraşa uğraşa, ölçüp biçip kaynatıp, paslanmaması açısından krom malzemeden parçamızı yaptık. Gayet de sağlam oldu.
- Son olarak estetik olarak göze hoş görünmesi açısından boyacıya gidip macun-boya-vernik işlemlerini de tamamladıktan sonra işlemi bitmiş oldu.

İşin güzel yanı istediğiniz anda 2 dk içinde motoru tamamen eski haline getirebiliyorsunuz. :)


Yaratıcılık sınır tanımıyor bunu anladık ve işte size Türkiye'nin ilk el yapımı SİSY BAR'lı 600F'i !!!:thumleft:




wmat5c.jpg




709jys.jpg


a2828y.jpg




t5g4g4.jpg









YOLLAR BİZİ TUTAMAZ ARTIK!:queen:
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
3,199
oo meraklı bekleyişimiz sona erdi. çok güzel olmuş, uzun yola gidileceği zaman takılır şehir içinde sökülür. ayrıca işçilik çok iyi uydurma bi görünüm vermemiş. uzun uzun yollarda güle oynaya kullanın.

ps: ilgili topiğe yazdığımın aynısını kopyaladım :)
 
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
5,242
Emeğinize sağlık, çok orjinal olmuş ama ben pek beğenmedim, eğer kullanışlıysa görünüşü pek önemli değil. Güle güle kullanın :rendeer:
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
3,199
benim çantalar öyle dreamdarkınki gibi markalı zengin işi değil yapma ya ilgilenmedi kimse hor gördünüz beni:pale: bi gün çok çalışıp ben de kappa alıcam işte:queen::queen:
 
Katılım
13 Ocak 2009
Mesajlar
371
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
artçı olacak kişinin sıkı tutunması gerek ama yinede mukavemeti zayıf gibi duruyor...Yinede güzel günlerde kullanmanızı dilerim...
 
Katılım
21 Şub 2008
Mesajlar
1,789
evet sonunda benide polis durdurdu :) ve egsoz dan dolayı 128 tl ceza birde o yetmez gibi
motorumu bağladılar orjinal egsozu takmadan tekrar bırakmıcaklarmış :( ve beş gün zaman verdiler.
 
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
5,242
evet sonunda benide polis durdurdu :) ve egsoz dan dolayı 128 tl ceza birde o yetmez gibi
motorumu bağladılar orjinal egsozu takmadan tekrar bırakmıcaklarmış :( ve beş gün zaman verdiler.

nasıl becerdin bunu yusuf :cyclopsan ben o kadar motorumle geziyorum ama egsoza kimse birşey demiyor :pr: tabiki bağırtmadan geziyorum :mrgreen:

Nerde durdurdu ???
 
Katılım
21 Şub 2008
Mesajlar
1,789
ilk başka mavi bul. durdurdular ordan yırttım sevinci ile evren sitelerinin oraya doğru geliyordum 2. bir ekip çevirdi onlardan kurtulamadım :( cezayı yedikten sonra motoru kesiciye sokana kadar çöktüm :) ama sonuç olarak cezayı yedim onu geç şimdi bana orjinal egsoz lazım yoka motor gidici :)
 
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
1,771
ilk başka mavi bul. durdurdular ordan yırttım sevinci ile evren sitelerinin oraya doğru geliyordum 2. bir ekip çevirdi onlardan kurtulamadım :( cezayı yedikten sonra motoru kesiciye sokana kadar çöktüm :) ama sonuç olarak cezayı yedim onu geç şimdi bana orjinal egsoz lazım yoka motor gidici :)

ah iyi olmamış bu polislerle işimiz var devamlı tepeme biniyorlar bıktım artık.
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
3,199
egzos için geçmiş olsun :(
bu arad sizin çantalarla ilgileneceği yok bari dünkü samsun yolculuğumdan (gezi denmez çnkü gittim bi dondurma yedim çay içtim şehirde turladım ve geri geldim) bi kare paylaşayım. atakum sahili. deniz havası almak için 400 km yol yaptım ama deydi hem de 19 Mayısta tabi :







bu arada pirelli diablo supercorsalarım geldi bugün takıyo ustam motora. bakalım pist lastikleriyle nasıl olacak yol tutuşumuz.
 
Son düzenleme:
Katılım
21 Şub 2008
Mesajlar
1,789
ah iyi olmamış bu polislerle işimiz var devamlı tepeme biniyorlar bıktım artık.

valla doğru diyon. bende morun orj. egsozunu takasam işte radar haric bana bundan sonra ceza yazamıcaklar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:38 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:37 PM ----------

http://www.sahibinden.com/temiz_orj...598890WQQpXQQdisplayitem&keyword=orjinal 600f

bunu buldum şanstan ve aldım :) arkadaş kargoya verdi bile

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:38 PM ----------

egzos için geçmiş olsun :(
bu arad sizin çantalarla ilgileneceği yok bari dünkü samsun yolculuğumdan (gezi denmez çnkü gittim bi dondurma yedim çay içtim şehirde turladım ve geri geldim) bi kare paylaşayım. atakum sahili. deniz havası almak için 400 km yol yaptım ama deydi hem de 19 Mayısta tabi :







bu arada pirelli diablo supercorsalarım geldi bugün takıyo ustam motora. bakalım pist lastikleriyle nasıl olacak yol tutuşumuz.

bu lastiklerden benim makinada aldığımda takılı idi lastiklerin ölüsü bile iş görüyor :) güzel yani :cat:
 
Katılım
30 Nis 2008
Mesajlar
93
ben kullanıyorum çok memnunum,sakız gibi yapışıyor yere ama yine de fizik kurallarını fazla zorlamamak lazım.güle güle kullan...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst