Yakit azligi ve guc olarak cbr650 ondedir fakat konfor heleki titresim hususunda xj6 nin eline su dokemez, insanlari yaniltmayin, xj cok daha konforlu bir oturus, suspansiyon ve ruzgar korumasi sunar , zerre titremez yag gibi akar yolda, bunu zamaninda 650f sahibi olmus birisi olarak soyluyorum. parca ve iscilik kalitesinde 650f cok dusuk kaliyot xj6 yaninda,4 silindirbolmasina ragmen titrer grenajlar ziril ziril oter, ziriltiyi kesemezsin, gaz kelebekleride sikirdayip durur.
Japin uretimi ule tailand uretimi cok farkediyor. 650f in blok contaları bile sivi conta, herseyden maliyet odakli kisinti yapilmis. Xj6 cok daha iyi bir motosiklettir benim gozumde.
Ben xj6 nin kötü bir motor olduğunu söylemedim 2 motorun da başarılı olduğunu belirttim ancak...
650f de nissin marka fren kaliperlerinin olduğunu,
SHOWA marka amortisör lerinin olduğunu(SHOWA yi bilen bilir amortisör kalitesini tartışmaya bile girmeyelim.),
Alman mali philips marka far kullandığını,
E4 kalite onaylı stop ve aynalar kullandığını belirtmek isterim,
Motorun fabrika çıkışlı lastikleri ne kadar sert hamurlu olsa da dunlop japon malıdır.
Motorun üzerindeki her parça(akü hariç.) Alman veya japon menşeylidir.
Motor bloğunun üzerine conta hariç birde sıvı contalama mevcuttur..baskı balata değimisini bizzat ben yaptım...saten sadece sıvı conta 4 silindirin basıncına dayanamaz.
Motor Tayland mali değil honda Thailand C.O. montajlıdır,motor blogunun üzerinde kocaman japan yazar...
650f serisinin gerek şase gerek maşa kalınlığı xj6 nin yaklaşık 2 katı büyüklüğünde dir.
2 motor arasındaki parça kalite farkını anlamak için öyle aman aman da bir tecrübeye gerek yoktur..bu konuyu merak eden arkadaş bayiye gidip motorların üzerine oturdumu saten farkı anlayacaktır.
Bu arada 650 f çok dandik bir motor olduğu için dünyanın bir çok yerin de gerek stunt gösterilerinde gerek pistlerde görüyoruz.