Cbr 650 f de bazı sıkıntıların oldugu dogrumudur arkadaşlar ?
Yabancı forumları araştır yeterince bilgi bulacaksın, Japon imalat kalitesinden uzak bir makina, birçok ufak hatası mevcut, Makinasıda çok sağlıklı değil,600 ss ler gibi sıkışık, yüksek devirli,yüksek sıkıştıma oranlı, spor borexstroke lu makina kullanmamasına rağmen , hararet şehir içi kullanımlarda 600 ler gibiymiş, ayrıca titreşim problemi kronik, ne yaparsanız yapın düzelmiyor, uzun yolda çok rahatsız edici oluyormuş,
heleki üstüne birde türkiyedeki fiyatı eklenince insanın aklı şaşıyor bu fiyata nasıl bu motoru satıyolar? diye. Hondada yetkili uzun yıllardır çalışan bir arkadaşım isim beyan etmeyeceğim kesinlikle alınacak bir motor değil dedi, aynısını CB 500 F/R modeli içinde söyledi laf aramızda.
Honda resmen bu modeliyle saçmalamış
Aynen isim vermeyeyim ama hep olunsuz yorumlar aldım.saglam kaynaklardan
Mesajima saldiranlar hep nedense cbr650f sahipleri, kuyruk acilari var cunku, ayrica bircok yorum atandan cok daha uzun bir motosiklet tecrubem var, hem yasça, hem yaptigim kilometre, motosiklet uzerinde gecirdigim zaman, en onemliside sahibi oldugum motosiklet sayisi ve model cesitliligi bakimindan, millet mobilet super52 pejo 103 lerle 90 li yillarin basinda dolasirken ben ayni yillarda gilera gfr ve rs 125 kullanicisiydim, millet motosikletine araba yagi koyarken, ben yurt disindan yag getirtip gsx600f ime koyardim yine 90 li yillarda .
Zamanindada sifir alip kullanmis oldugum zx636, ktm690smc, cbr1000rr .. vs saymiyorum, ayrica 2008 yilinda bir sezon yaristigimida saymiyorum, benim diyen adamla, ustayla motosiklet teknik konulari, guvenli surus, motosiklet binici testleri konusunda karsilasirim, artik tek iddea edemeyecegim konu performans motosiklet surusu, oda yasimin, kilomun, eski reflexlerimin ve cesaretimin izin vermemesi yuzunden.
Cok motosiklet tecrube ettim, son donemde ozellikle hondanin iscilik ve genel sorunsuzluk yuzunden sinifta kaldigini gordum, hatta bunu 0 km almis oldugum 1000 rr imdada japon uretimi olmasina ragmen bizzat yasadim.
Bazi gercekler var
Honda turkiyede fiyatini haketmiyor, cok kaliteli ve sorunsuz urunler eski honda sanina yakisacak bicimde sunamiyor, heleki hondanin son donemlerde japonya harici fason uretim yerlerinde yaptirdigi kucuk hacimli motosiklet ve scooter ve son donemlerde 250 cc ve ustu motosikletleri ki buna 650f de dahil, iscilik kaliteleri japon uretimlerininde altinda bariz kötü, sadece kulaktan dolma bilgilerle degil bizzat gidip buyuk kucuk japonya uretim olmayan modelleri bizzat inceledim cok bariz ve basit kusurlar var, gerci japon uretimlerindede oyle en basitinden kullandiklari boya kalitesi, ne bileyim kumanda kollari , 1000 rr i arkadaslarin diger marka ss lari ile karsilastirinca bariz siritmasi, mesela bur yamaha r6 , cbr1000rr a gore bariz ustun, iscilik, boya ve parca kalitesi sunuyordu.
Neyse konu dagilmasin, honda belli modelleri haric iyi , kaliteli, sorunsuz motorlar uretemiyor eskisi gibi, cbr650 de buna ornek fiyatina gore kalitesi cok kotu olan bir motor, problemli, makinasi efektif degil ekonomi yapicaz diye 650 cc den 87 ps cikarmislar ama bunu 11k rpm gibi yuksek bir devirde veriyor, guc,tork grafigi cok iyi degil, soyle soyleyim yamaha xj veya eski cbr600 kullanicisi degilim, olmayida dusunmuyorum, ama ozellikle bu iki makinayla yeni 650f kesinlikle kiyaslanamaz heleki xj6 gibi rustunu ispatlamis kronik 0 promlemsiz kalite akan iscilik ve parcalariyla japon uretimi bir motorla.
Alinmasin arkadaslar ama kotu motor fiyatina gore. Ha soyle denseydi fiyat 22 uretimde japon, ufak tefek kusurlari japon uretimi ve fiyati uygun deyip gormezden gelirdik.
Ama bu nedir 27 dalga geciyorlar resmen, scooterlerin uretildigi merdiven alti fabrika uretimi motora , vallaha sahsi olarak 20 bin vermem bu motorun ikinci eline, heleki motosiklette tecrubelu olup bu motoru aldim sorunsuzmus diyen adamada inanmam yada tecrubesinden suphe ederim.
Gecmiste suzukide denedi 650 sporttouring sinifini ve cok basarili oldu gsx650 f , frenleri , yoltutusu, saglam ve 0 sorunsuz makinasi , kaliteli parca ve isciligi ile mukemmel bir motordu, hatta simdiki xj6 dan bile halen cok mukemmel bir motor, ( suzuki gsx650f sahibide degilim olmayi dusunmuyorum)
Bakalim biraz kullanin ne kronik problemler gelicek daha 650f den, illa acik verdireceksiniz ya soyleyim, kalabalik buyuk bir sehirde cok bilinen ve gidilen honda servisinin bas ustasi arkadasim, en cok soru ve sikayetin 650f den geldigini, hatta 0 alinmasina ragmen servise ufak tefek suradi boyle, burasi boyle seklinde sorunlarla en cok getirilen motosiklet oldugunu israrla soyluyor. Tesaduf olamaz bu degilmi?
600F ya da Hornet 600 kullanıcıları motorlarını 22-25bin arasında satabilmek amacıyla buraya ağ atıyor gibi geliyor bana![]()
cok yersiz bır yorum olmuş.
Nolmus ya buraya yine kavga dovushatta arada bize bile tas gelmis o ne alaka onu hic anlamadim
)
Motorundan memnun olan arkadaslar hic alinmaya sinirlenmeye gerek yok umarim uzun yillar keyifle binersiniz, motor resimlerden gayet guzel gorunuyor.
Bu arada porsuk80 sen de Ankara'daymissin bi gun uygun olursan bulusalim hem tanismis oluruz hem de su motorlari bi yanya gorururz bakalim ne farklari ne benzerlikleri varmis.
Hatta oturalim bi de objektif karsilastirma yazisi yazalim hem senin hem benim gözümden, boylece hem bir cok kisinin kafasindaki soruya cevap vermis oluruz hem de bitsin su basliktaki hayasizca akin![]()