Honda Honda CBR 650F (Yeni)

xj6 nın akranı CB 650f tir ikiside Naked tir.
Ben bir CB650F kullanıcısı olarak söylüyorum. Xj6 bunun yanında devede karınca. Her türlü; motor bakımından duruşu bakımından, Güç bakımından kullanım bakımından teknoloji bakımından ve 4 yıl garanti bakımından CB650f önde...

cbr650f oncelikle yeni motor.
xj nin ne kadar daha ortada olacagi tartisilir mt 07 ve 09 un grenajli versiyonlar cikinca.
arti honda daha guclu. tipide bence daha guzel ama tartisilir tabi zevkler.

beyler bu motoru yikama isini nasil yapiyorsunuz? bende onceden cbr 250r vardi. yikamaya gidip kendim yikamanin kopugu ve tazzikli suyuyla yikiyordum. 650f te bu hos olmaz. ama sunger al kova al temiz yikama yapmak icinde yer lazim. yikama isini yapanlar nasil yapiyor?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosiklete kompresörle ile tazyikli su tutmayın. Ben spreyli şişelere bol sabunlu su koyuyorum. Motoru önce bahçe hortumuyla ıslatıp sonra sabunlu su sıkıyorum. 2-3 dk bekledikten sonra siliyorum. Sonra yine bahçe hortumu ile duruluyorum. Zincir yağlama ve hareketli parçalara wd40 la noktalıyorum. Anahtar kontakta olmasın motoru yıkarken.

Slmlar arkaşlar cbr 250'den sonra 650 f mi yoksa xj 6 'mı mantıklı bi karar olur herkeze saygılar.

Sn. dyavol-77, Aksine, çok hoş bir makine. 1.si Karenajlı hornet olan 600f, cbr imajına aykırıydı diye düşünüyorum. 2.si ise tamamen başka sebepten, honda'nın son zamanlarda hep işin ucuzuna kaçma politikası, amiyane tabirle kabak tadı vermişti artık. Bu bakışla değişiklik hoşuma gitti :)

Selamlar,
Ömer

Son düzenleme:
arkadaşlar egzoz taktırmayı düşünüyorum ancak ankarada motosiklet egzozundan anlayan birini bulamadım var mı bi önerisi olan?malum bizim motor yeni olduğu için egzoz konusunda pek fazla seçeneğimiz yok :)

Mecburen önceki sayfalarda belirttiğim 3 egzozdan birini alacaksınız çünkü şu an başka üreten yok. Bu egzozlardan birini aldığınızda servise götürün (efe ya da bora) montajını yaparlar. Mümkün oldukça servis harici yerlerden motorunuza müdahale ettirmeyin. Çünkü motorunuz 2+2 yıl garantili ve son 2 yıl ki garanti sizin işlemlerinizi ve bakım periyodunu kaçırmamanıza bağlı

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:46 ----------

Ben cbr 250 den sonra aldım. Çok memnunum ve de tavsiyemdir

beyler bu motoru yikama isini nasil yapiyorsunuz? bende onceden cbr 250r vardi. yikamaya gidip kendim yikamanin kopugu ve tazzikli suyuyla yikiyordum. 650f te bu hos olmaz. ama sunger al kova al temiz yikama yapmak icinde yer lazim. yikama isini yapanlar nasil yapiyor?

vallahi ben yikatiyorum. profesyonel motor yikama yerlerinde. eger evde yikarsam temiz sunger ve Johnson's baby sampuani kullaniyorum:) ve sungeri her 2 dakikada bir yikayip, temizleyip duruluyorum ki makinayi cizecek toz ve ufak parcalar gitsin.

arkadaşlar egzoz taktırmayı düşünüyorum ancak ankarada motosiklet egzozundan anlayan birini bulamadım var mı bi önerisi olan?malum bizim motor yeni olduğu için egzoz konusunda pek fazla seçeneğimiz yok :)

arkadasim, eger egsoz iyi dizayn edilemisse, performansi dusurur. o yuzden oyle herhangi bir egsoz tavsiye etmem.makina icin ozel dizayn edilmis olmasi lazim oda oyle dogaclama! olacak bir is degil, 3d dizayn vs lazim.
two bros, arrow, devil ve K Speed egsoz lari iyi ve performansi arttiriyor.
k speed Taylandda bir marka ve fiyati uygun - 1200 tl ve kargo - ve 3.3 ps - 3,25 hp arti veriyor. http://www.k-speed.net/product.detail_1055880_th_6052679
K speed bircok aksesuvar yapiyor 650 serisi icin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Slmlar arkaşlar cbr 250'den sonra 650 f mi yoksa xj 6 'mı mantıklı bi karar olur herkeze saygılar.

Bana sorarsan ikisini de kullan eğer imkanın varsa. Sonra karar ver çünkü aralarında dağlar kadar fark yok. Hangisi hoşuna giderse onu al. İkisi de taş gibi japon. Teknik verilerini zaten bulmuşsundur internetten. Tek söyleyebileceğim 650F daha büyük bir motordur xj6 ya kıyasla. Benim için motosiklette arka teker ölçüsü çok önemlidir. 650f'in tekeri 180, xj6'nın 160 bu bile 650f seçmeme sebeptir. Tamamen zevk meselesi yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------

motosiklette bayıldığım analog devir saatinin xj6 da olmasını da es geçmek olmaz şimdi:)

cevaplar icin tesekkur. bir de soyle bir sorum olucak. simdi ben rodaj yaptigim icin deviri sabit tutmuyordum ve dusuk devirlerde kullanmiyordum. ama rodajdan sonra surekli degil belki ama genel olarak devri biraz daha dusurup yakittan da tasarruf etmeyi planliyordumki bunu cbr 250ideyken de yapiyordum. ama soyle bir yorum aldim, bu motorun cbr250 gibi olmadigi, 3000-3500 devirlerinde kullanmanin motora saglikli olmayacagi gibi seyler soyledi bi arkadas. daha yuksek devirlerde kullanmak bu motor icin dogru olanmis. siz ne dersiniz bu ise?

vallahi ben yikatiyorum. profesyonel motor yikama yerlerinde. eger evde yikarsam temiz sunger ve Johnson's baby sampuani kullaniyorum:) ve sungeri her 2 dakikada bir yikayip, temizleyip duruluyorum ki makinayi cizecek toz ve ufak parcalar gitsin.

arkadasim, eger egsoz iyi dizayn edilemisse, performansi dusurur. o yuzden oyle herhangi bir egsoz tavsiye etmem.makina icin ozel dizayn edilmis olmasi lazim oda oyle dogaclama! olacak bir is degil, 3d dizayn vs lazim.
two bros, arrow, devil ve K Speed egsoz lari iyi ve performansi arttiriyor.
k speed Taylandda bir marka ve fiyati uygun - 1200 tl ve kargo - ve 3.3 ps - 3,25 hp arti veriyor. http://www.k-speed.net/product.detail_1055880_th_6052679
K speed bircok aksesuvar yapiyor 650 serisi icin.
K-speed biraz tel maşa gibi geliyo bana.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------

Bana sorarsan ikisini de kullan eğer imkanın varsa. Sonra karar ver çünkü aralarında dağlar kadar fark yok. Hangisi hoşuna giderse onu al. İkisi de taş gibi japon. Teknik verilerini zaten bulmuşsundur internetten. Tek söyleyebileceğim 650F daha büyük bir motordur xj6 ya kıyasla. Benim için motosiklette arka teker ölçüsü çok önemlidir. 650f'in tekeri 180, xj6'nın 160 bu bile 650f seçmeme sebeptir. Tamamen zevk meselesi yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------

motosiklette bayıldığım analog devir saatinin xj6 da olmasını da es geçmek olmaz şimdi:)

Evet görsel olarakta güc olarakta 650f önde tabiki ama xj6 da fena deil fiyata göre

Sayın Arkadaşlar. K-speed.net ten Spariş geçtiğim motor koruma ve komple eksoz sistemi toplam 600$ tuttu. ancak payment method ta bank transfer yazıyor. en sonda beni ne bi kredi kartı ödeme sayfasına yönlendirdi nede paypal sayfasına. öylece kaldı sparişiniz ödeme bekliyor diyor. Nasıl ödeme yapacam arkadaş. eksoz bu http://www.k-speed.net/product.detail_1055880_en_6161437

^
En iyi secim degil belki tel masa gozukuyor fakat digerlerinin 3 te 1 i fiyatina ve digerleri kadar neredeyse performans arttiriyor, yani kisacasi o kadar da tel masa degil. Akilli bir secim ama two bros yada arrow kalitesi ve dayanikliligi bekleme tabiki. Bence yinede guzel duruyor.
Buradan register oldun mu?http://www.k-speed.net/register?lang=th

Google ceviri kullan. Arti k speed i arayabilirsin. Ingilizce konusan calisanlari var. bildigim kadariyla banka transferiyle calisiyorlar, ama guvenebilirsin. Kolay gelsin!

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

taylanddan sele fikirleri.
oldum olasi muz sele sevmem ve bence cift seleyle motor cok cok guzel oluyor havasi degisiyor. daha spor daha bir ss gozukuyor:)
pahali ama, neredeyse 250 dolar. yinede bence daha ucuza yaptirilabilir:
site:
http://www.mocyc999.com/

ihcb3.jpg

t9ob5.jpg

05wb6.jpg

3eb10.jpg

siteyi gezerken gozume carpti! sunuda atayim dedim ki gozumuz senlensin biraz:)
216691.jpg

Son düzenleme:
K-speed internet sitesi ömrümde gördüğüm en berbat site. Aradığını bulana helal olsun. Ben sitelerinden bir şey anlamadım!

Geçen pazar günü Aslantepe stadın orada karşılaştığım siyah CBR650F sürücüsü(siyah kasklı) buradan mı? en Sağ'dan 70-80 km/h sürüyordu (rodajda old.)...Siyah 2011(yüklenmiş)Hornet 600'den selam olsun..:bounce:

Cevap icin tesekkurler arkadaslar. K speed deki egzoz gumruk vergisi vs ile yine 2.500 lirayi bulabilir.o da benim cebime uygun değil şuan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar