Arkadaşlar merhaba aranıza 2018 CBR500R kırmızı rengiyle katılmış bulunuyorum. Motor hakkında farkettiğim eksilerden biri aksesuar kıtlığı. Eski kasada az da olsa aksesuar bulunabilirken yeni kasa için nerdeyse hiç aksesuar bulamadım.Yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum ama kargo gibi sıkıntılar çıkıyor.
S.a
Arkadaşlar yaş 31 aracımı satmak zorunda kaldım hatun çenesinden dolayı otomatik aldık artık 4 tekerle işim bitti araçsızım yani bunun içinde şart koştum arabamı satarsam motor alırım diye kabul gördü
şöyle bir problem var motor ehliyetim yok en son da 7-8 yıl önce kullandım bu hafta ehliyete yazılıp cbr500 almak istiyorum öyle agresif takılan biri değilim hafif sport görüntü olsun fıtı fıtı gideyim diyorum 250 cc almayı düşündüm alırsam birdaha değiştirme imkanım yok cbr500r için dengeli hata affeden motor olarak tanıdım sizler aracılığıyla, alırsam bu sezon trafiğe çıkmam istanbulda tenha bir yerde oturuyorum boş alan çok yavaş yavaş 1 sezon takılırım öğrenirim diyorum. okuduklarıma göre öyle gaza basınca kafamıza geçecek bir motor değilmiş, zaten top speed meraklısıda değilim. kullanım amacı sadece haftasonu olacak keyfi belki mesaiye gidersem trafiğe çıkarım. sürekli tenhalarda olacam yani.
Yaş 31 ama hayat tecrübelerle dolu, yeri geldiğinde 18 yaşındakilere de danışmak lazım. Yanlış mı yaparım yorum ve tavsiyelerinize açığım.
Bu arada Boy 174 kilo 74
2014 model 30 bin civarında motor almak ne derece mantıklı olur herhangi bir problemle karşılaşırmıyım, alırken nelere dikkat etmeli ve en önemlisi piyasası nedir.
Değerli tavsiye ve yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.
sıfır tecrübe ile 500cc makina ile başlanmaz,tavsiye etmem. Ağır ve güçlü bir motosiklet. 30.000km Hondanın 500cc paralel çift silindirleri için rodaj bitmiş anlama gelir. 100k deviren tanıdığım var, yurt dışında 107.000 milde sorunsuz gideni var. Honda dan bahsediyoruz, bajaj dan değil.
Valla hocam çok araştırdım herkes çok dengeli,hata affeden,gaz tepkisi,yumuşak, abs oluşu falan dediler aklım çelindi. Memur motoru felan dediler az yakar az gider top speed diğer 500cc lere göre düşükne yapsam bilemedim. fiyatlarından da haberim yok 30 binde kazasızına 19 felan çekiyorlar oda biraz sıkıntı ama cbr 250 felan bakıyordum 14-15 abssi olmayan motora vereceğime birdaha değiştirme muhabberi pek mümkün olmayacağı için sıcak baktım açıkcası.
olmaz diyorsun yani![]()
cbr250 den 21bg ve 20nm tork fazlası var(cbr250'den 2.kat fazla güç), 0-100km akselarasyonu 5sn nasıl yumuşak gaz tepkisiymiş anlamadım.2.motor ancak olur,başlangıç olmaz kardeşim. Motosiklet her zaman alırsın,y.parçası da keza, fakat kendinin y.parçanı???...Rahmetli B.Bayoğlu değil 250'lik, 125cc ile başlayın derdi duayen rahmetli.
Çok güzel de olur. Amerika'da bu motor başlangıç motoru. Sadece gazla kafaya geçecek bir motor değil. 2-3 eğitim alıp ömürlük binersin bu makineye. Kullanımı kolay bir makine. İlk başlarda ağır vs gelecek ama en fazla 1 ay. Eğitimsiz binersen tabii karenaj masrafları için biraz bütçe ayır. Motor hızlı hızlanıyor ama öyle kontrolsuz bir güç yok.
Teşekkürler hocam eğitim kesin alacam fakat motorda henüz karar veremedim, 500r bulup ilk önce bir tartmak deneyimlemek lazım yer mi yemez miCbr500r ile başlanır baslanmasina ama bu motorun diğer ufak 250ccler gibi şakası olmaz. 195 kilo civarlarında 120-160 lastikli hakiki motosiklet. Racingden bozma 250lilik oyuncaklara benzemez.
130-140kmh hızlara kadar r6nin kicinda geziyor eğitim alabilecek sehirlerdeyseniz önce eğitim ile baslayin derim
Çok güzel de olur. Amerika'da bu motor başlangıç motoru.
Trafik kurallarına uyulan bir yerde gerçekten güzel bir başlangıç motoru olur. Ne tekere gelir, ne stoppie yapar, orta halli, her şeyi yerinde bir motor özünde.
Ancak burası Amerika değil, Türkiye. Sinyalsiz dalanlar, otoyolda U dönüşü yapanlar, sarı ışıkta gazı kökleyenler, köprü yolunda yürüyerek karşıya geçenlerle dolu memleket. Acemi sürücü motoru sürebilir, hızlanabilir ama bu gibi durumlarda 200 kiloluk motoru kaçırabilecek ya da durdurabilecek mi?
Dolayısıyla "Amerika'da başlangıç motoru zaten" deyip ilk motor olarak önermeden önce bir daha düşünün derim.
Bugün bir tane cbr 500r'a bakmaya gittik motoru kullandım gaza basınca harbi gidiyor da motorda çizik var felan demişti arkadaş fakat gittiğimde baktım sağ grenaj çatlak sol iç grenaj çatlak sinyallleri değişmiş sinyal kabloları sallanıyor sağ farda ufak çatlak var sol farı sürtmüş çizik var motor açılmış conta acayip kalmış dışarda, eli sürünce kabak gibi belli en son 18,5 dedi ve çıktık geldik 30 bindeki motorun açılması normal mi ? o motorun eğitimsiz hakkından gelmem mümkün değil gibi geldi![]()
zaten piyası yüksek büyük ihtimal vazgeçecem.
Bugün bir tane cbr 500r'a bakmaya gittik motoru kullandım gaza basınca harbi gidiyor da motorda çizik var felan demişti arkadaş fakat gittiğimde baktım sağ grenaj çatlak sol iç grenaj çatlak sinyallleri değişmiş sinyal kabloları sallanıyor sağ farda ufak çatlak var sol farı sürtmüş çizik var motor açılmış conta acayip kalmış dışarda, eli sürünce kabak gibi belli en son 18,5 dedi ve çıktık geldik 30 bindeki motorun açılması normal mi ? o motorun eğitimsiz hakkından gelmem mümkün değil gibi geldi![]()
zaten piyası yüksek büyük ihtimal vazgeçecem.
6.viteste 90-100 arası giderken 110'la gittiğimden daha fazla yakıyorum. Normal midir bu durum yoksa benim gösterge mi hatalı gösteriyor?
6.viteste 90-100 arası giderken 110'la gittiğimden daha fazla yakıyorum. Normal midir bu durum yoksa benim gösterge mi hatalı gösteriyor?
Bu motosiklet en ekonomik deviri 5.000d/dk, üstü ve altı biraz fazla yakar. Uzun yolda 6.vites 5.000devir 110km/h 3,5lt/100km'de . Bu veri bir çok 250cc den daha az.
Bu motosiklet en ekonomik deviri 5.000d/dk, üstü ve altı biraz fazla yakar. Uzun yolda 6.vites 5.000devir 110km/h 3,5lt/100km'de . Bu veri bir çok 250cc den daha az.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------
bi ekleme yapayım; bu veri 3'lü Givi çanta seti( Arkada B47 litre+ 2x V35 litre dolu çantalar)+185 boy ve 90kg sürücü...çantaları söktüğümde aynı yolda aynı hz ve viteste 3,2lt/100km de.![]()