Honda Cbr 500 R

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeşim, para senin, verirsin ya da vermezsin senin bileceğin iş, ama gidip de uydurmaca "ilk çıkan modellerinin tamamına kronik problemler varken" de yazma değil mi?

Benim de cbr250r yağ azalttığı için motor arızalandı, honda garantiden motoru değiştirdi, en azından sattığı ürünün arkasında duruyorlar. Kronik problem, parça değiştirsen de tekrar eden, bir türlü çözülemeyen sorunlara deniyor. Motor değişiminden sonra yağda hiç azalma yok.

o arkadas genel olarak japonları yerıcı yorumlar yapıyor hyo cok cok kalıtelıymıs gıbı
kotu mal demıyorum ama bır japon degıl nıhayetınde
o bakımdan cok takılmamak gerekir yorumlara
bknz : acun0'ı kımse sallamıyor artık

Yukarıdaki açıklamalar mantıklı ama böyle bakarsak duke 125, yzf r125 neredeyse bir honda cbr250 fiyatıydı sadece ivmelenme tork hız gibi kriterlerle satılsa bu motorlarında hiç satılmaması gerekirdi ama öyle olmadı. Yukarıda söyledikleriniz ne kadar mantıklı olsada insanlar motosikletten görüntü, malzeme kalitesi, teknoloji farkı..vs şeylerde bekliyorlar ve hondanın bu 3 konuda kawasakinin yanına bile yaklaşamayacağını düşünmekteyim.(cbr500-ninja300 için). Şahsen bu 2 motordan birini tercih edecek olsam tercihim ninjadan yana olurdu sonuçta ben bir yarışçı değilim 150 km sora ivmelenmesi benim için çokta önemli değil görüntü ve kalite açısından ninja benim tercihim olurdu.

Sizin konunuzla cbr500R-Nin300R arasındaki fark şöyle..

Aslında iki motorda ara segmentte kalmış ve 4 silindirli 600'lük SS lerin çekiciliğine çok uzak. Müşteri profili gereği 125 cc ss te tecrube edinmiş veya comuter kullanmış illede grenajlı motor isteyen, 100 ve + beygir düşünmeyen ama üzerinde tecrubesini arttırırken yüksek performanslı ve kolay sıkılmayacağı bir motor isteyenler. Genel profilin %80-90 böyle(ikiside çok satan modeller olmayacaklar)

Cbr250 tarzında bir motordan gelenler içinse iki motorda pek insanın içini açmaz bu yüzden aradaki fiyat farkını gözetmeyip veya denkleştirip cbr600F almak daha çok daha tatmin edici.

YZF125/duke125/cbr250 ye gelirsek bu motorların müsterisi yukardakiler kadar aynı profilden gelmiyorlar.

Duke 125 almak isteyen adam çok rahat kullanılan bir naked isteyen kişi. YZF125 le pek işi olmaz çok arada kalmaz

YZF125 isteyen adamsa net grenajlı motor isteyen adam ve bu uğurda okadar rahatsızlığı göze alan adam. Duke yi net olarak eler.

CBr250 de aslında net olarak 125cc istemiyorum diyen adamın motoru:)

Bu yüzden sizin verdiğiniz örnekte çok daha keskin tercih sebepleri var.

Aralarında çok fazla kalite farkı var sözüne bende hiç katılmıyorum zira ninja 300R nin işçilik ve malzeme kalitesi ninja250 ile kıyaslayanlarda hayal kırıklığı yaratmış yurt dışında ilk alanlar tarafindanforumda yazıldı. Bu kawasakinin Ninja300R nin fiyatını uygun tutma çabasının bir sonucu. Ayrıca boyutlarıda küçülmüş(aks mesafesi, yükseklik vb..) bu yüzden kawasakinin güzelligini yanında boyutları biraz daha büyük ve aks mesafesi daha uzun olan cbr500R çoğu kişi için yine öne geçiyor

Sizin konunuzla cbr500R-Nin300R arasındaki fark şöyle..

Aslında iki motorda ara segmentte kalmış ve 4 silindirli 600'lük SS lerin çekiciliğine çok uzak. Müşteri profili gereği 125 cc ss te tecrube edinmiş veya comuter kullanmış illede grenajlı motor isteyen, 100 ve + beygir düşünmeyen ama üzerinde tecrubesini arttırırken yüksek performanslı ve kolay sıkılmayacağı bir motor isteyenler. Genel profilin %80-90 böyle(ikiside çok satan modeller olmayacaklar)

Cbr250 tarzında bir motordan gelenler içinse iki motorda pek insanın içini açmaz bu yüzden aradaki fiyat farkını gözetmeyip veya denkleştirip cbr600F almak daha çok daha tatmin edici.

YZF125/duke125/cbr250 ye gelirsek bu motorların müsterisi yukardakiler kadar aynı profilden gelmiyorlar.

Duke 125 almak isteyen adam çok rahat kullanılan bir naked isteyen kişi. YZF125 le pek işi olmaz çok arada kalmaz

YZF125 isteyen adamsa net grenajlı motor isteyen adam ve bu uğurda okadar rahatsızlığı göze alan adam. Duke yi net olarak eler.

CBr250 de aslında net olarak 125cc istemiyorum diyen adamın motoru:)

Bu yüzden sizin verdiğiniz örnekte çok daha keskin tercih sebepleri var.

Aralarında çok fazla kalite farkı var sözüne bende hiç katılmıyorum zira ninja 300R nin işçilik ve malzeme kalitesi ninja250 ile kıyaslayanlarda hayal kırıklığı yaratmış yurt dışında ilk alanlar tarafindanforumda yazıldı. Bu kawasakinin Ninja300R nin fiyatını uygun tutma çabasının bir sonucu. Ayrıca boyutlarıda küçülmüş(aks mesafesi, yükseklik vb..) bu yüzden kawasakinin güzelligini yanında boyutları biraz daha büyük ve aks mesafesi daha uzun olan cbr500R çoğu kişi için yine öne geçiyor

Esasında daha uzatabılırız ama gerek yok :) demek ıstedığım her motorun bır alıcısı olduğu kendı tercıhımınde bu 2motosıklet arasında nınjadan yana olacağını söylemektı. Kalıte görünüş güç bunlar terch sebebı ben kawasakının sadece gözüme daha güzel gözükmesı sebebıyle bıle bunu tercıh edebılırım. Bu sebeblede honda kadar olmasada kawasakıde satılacaktır dıye düşünmekteyım.

not: "İ" harfı klavyede çalışmadığı ıcın ı kullanmak zorunda kaldım :)

Esasında daha uzatabılırız ama gerek yok :) demek ıstedığım her motorun bır alıcısı olduğu kendı tercıhımınde bu 2motosıklet arasında nınjadan yana olacağını söylemektı. Kalıte görünüş güç bunlar terch sebebı ben kawasakının sadece gözüme daha güzel gözükmesı sebebıyle bıle bunu tercıh edebılırım. Bu sebeblede honda kadar olmasada kawasakıde satılacaktır dıye düşünmekteyım.

not: "İ" harfı klavyede çalışmadığı ıcın ı kullanmak zorunda kaldım :)

Çaktırmayın ama benzin 5 tl olmasa kawasakiyi devirli devirli kullanmak çok daha zevkli olur:) Bir sportbike için 9.500 maksimum devirde biraz ruhsuz kalıyor. Bu nasıl 470cc bile denebilir.. daha büyük pistonlara sahip SV650S bile 11.000 devir çeviriyor.

Zaten kimse cbr 250 yi ninja 300 ile karşılaştırmıyor. Biz ninja300'ü 470 cc motorla kıyaslıyorsak bu kawasakinin hacmine göre ne kadar eteşli olduğunun ve dizaynının başarılı olduğunun göstergesi...

Burdaki kapak olma sözü kawasakiye değil Z-moto ya idi yalnız:) %37 den vergilendirlen motorun fiyatı aşırı yükselirken Z-moto hala yeni model/yeni kasa mantığında bide üste ellerini ovuşturup kendi zamını-karını koyuyor. Zaten ninja 250 nin arka süspansiyonu 2.000 tl olduktan sonra ve bu kafa değişmedikten sonra Kawasiki TR de adam olmaz...

Diğer yandan Kawasakinin 300 cc ye göre sportif olmasına ve 13.000rpm çevirmesi hoş,iyi güzel ama yolda kazın ayağı öyle olmayacak. Özellikle uzun yolda ve açık yolda ara hızlanmalarında CBR500R ye göre üst viteslerde çok daha zor ivmelenecek ve 150+ akselerasyonu çok tatsız olacak.. Ve ikili karşılaştırmada tüm bu zayıflığına rağmen 120 km ile giderken en az 1500-2000 RPM fazla çevireceğinden yakıt anlamında bir artısı olmayacak belkide geriye düşecek(ara hızlanmalarda vites küçütüp yine yüksek devire çıkılacak buralarda devir farkı en az 4000 olur aynı viteste hızlanabilen ve birbuçuk katı torkunu daha erken sunan cbr500'e göre).

Ninja300R 185 km/s hızda 13.000 rpm'de oluyor. CBR500R ise aynı hızda 10.000 Rpm de olacak. 100 ve 120 km/s teki devirler burdan belli oluyor. Ayrıca yine rakamsal olarak dökersek Kawa 29 nm torkunu 9.000 Rpm de veriken Hondanın 47 nm yi 7000 devirde verecek. Yani gerçek hayatta seleye oturup gaz kolunu çevirince kawasini yüksek teknolojisi ne performans nede yakıt ekonomisi sunabilecek

Alırkende fiyatları arası fark yok gibi bişey olursa Kawa fanatiği olmak dışında reel de Ninja300R nin hiçbir artısı kalmıyor neredeyse(kaydırmalı debriyaj dışında... Ama yurt dışında durum farklı İki motorun fiyatı Türkiyedeki kadar birbirine yakın olmayacak CBR500R le biraz daha ayrılacaklar o bakımdan.

Ninja 300R ÖSS'deki bos tercih gibi kaldı... Bu Yüzden Z-motoya kapak oldu CBR500R:)

teknik veriler çok güzel hiç bir söyleyecek laf bırakmamıssın.. Çok da iyi anlatmışsın ama!! Biri 300 cc biri 500 cc hocam :) Aralarında bu kadar fark olması gayet normal değilmi :)

Shrieker nick'li arkadaşın çok güzel bi tespiti var
yakıt tüketimi !
örnek honda nc 700 s fabrika verisi ortalama 100 km'de ortalama 3,525 lt gibi bi tüketim vaad ediyor
kaynak http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=nc700s&page=Performans
500 cc bi motosiklet ve yaklaşık 250 cc gibi tüketim kulağa bayaa hoş geliyo :)
bunun yanında 4 silindire nazaran daha düşük bakım maliyetleri
bence honda piyasaya süreceği bu 3 değişik model ile yerini dahada sağlamlaştıracağını düşünüyorum

Motosikleti
Cbr 650F
cc büyütmek yerine küçülterek bence akıllıca birşey yapmışlar

performansı muhtemelen tatmin edici olacaktır bende tercihimi bundan kullanabilirim 0 motor alacak olsam hoş ve ülke şartlarına göre bence ekonomik olacaktır

teknik özellikleri için
http://powersports.honda.com/2013/cbr500r/specifications.aspx
gerçi burda beygir gücü ile gili bişii göremdim ama ????

2013 honda yenilikler için
http://www.honda.com/newsandviews/article.aspx?id=6955-en

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:29 ----------

http://powersports.honda.com/2013/cbr250r.aspx
ilgili sitede başlangıç fiyatı olarak 4199 dolar gibi rakam yazılmış
4199 dolar x 1,807 tl = 7587,60 tl gibi bi rakam yapar (14/11/2012 tarihi ile dolar satış kuru esas alınmıştır)
bı motosikletin türkiye satış fiyatı 10000 tl düz hesap % 25 daha pahalı

http://powersports.honda.com/2013/cbr500r.aspx
bununda başlangıç fiyatı 5999 dolar yazılmış
şimdi
5999 x 1,807 tl = 10840,20 tl gibi bi rakam yapar (14/11/2012 tarihi ile dolar satış kuru esas alınmıştır)
koy üzerine % 25 =2710 + 10840 = 13550 tl yapar
böyle bi mantık çıkardım kendimce ama + vergiler + gelen talepler ile bu rakam dahada yukarı çıkar !

CBR500R için 18 bin, abs'lisi için 19 bin isterler bence :salut:. %8 yerine %37 vergiyi ekleyince böyle çıkıyor.

benim şuan cbr 125 r motorum var . büyütmek istiyorum ninja 250 yada cbr 250 arasında gidip geliodum. bu sıralar cbr 500 r . çıkacak eğer fiyati 20 ye yakın olmazsa 15 civarinda olursa. hiç düşünmeden alırım sonçta 0 motor. diğer türlü olursada 10 bin fazla vericeme 250 r alırım daha mantıklı. vergiyi bilmiyorum ama.

ninja 300 r 5 bin $ bizde 16.5 bin tl dediler. ee cbr 500 r 6 bin $ siz düşünün artık :) 18 bin tl den aşa olur mu olmaz mı bilinmez çünkü .

ninja 250 r 4.500 $ bizde 11.5 bin tl cbr 250 r 4.200 $ bizde 10 bin tl. inş. 500 r abartlı fiyatlarla gelmez diyoruz konuyu kapatıp beklioruz ;)

ya şu aletin bi youtubede filan videosu paylaşılmazmı alanlarda önünü arkasını egsozunu çekiyor biride depoya kamerayı koyup 40-50km hızlada olsa bi sürüş yapmıyor ya arkadaş 1 sene oldu cıkalı ayrıca bu motor 16 yı geçmicek die düşünüyorum honda 500 serisi ile kalite ve uygun fiyatı bir arada tutup piyasayı ele geçermek niyetinde die yabancı forumlarda doldurmuşlar :D

paylaşıldıysa affola:

http://www.youtube.com/watch?v=GmJloJfw7iA
http://www.youtube.com/watch?v=3qtGKyeNJxA
http://www.youtube.com/watch?v=uZR2kXLELFc
http://www.youtube.com/watch?v=HK1hs01axHs

tahmin edildiği gibi fıtıfıtı, egsoz değiştirildiğinde de er6 ayarında klasik 2 silindir sesi

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben de en çok, hayatında hiç sahip olmadığı, sürmediği motosikletler hakkında bu kadar engin tecrübe sahibi arkadaşlara hastayım.

Slmlr
Brkn

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar