Honda CBR 250R mi yoksa S&T GT250R mi ? acil görüşlerinizi bekliyorum :)

Yahu bu ne ilginç bir yorum. :)

Motorsiklet üreticileri isteseler hiç merak etme ki, şimdikilerin yarısı büyüklüğünde motoru rahatlıkla yaparlar. Hiç şüphen olmasın. Ancak olay sadece bu değil. Bir motorun kasa büyüklüğünü ve tasarımını belirleyen yüzlerce etken ve sebep var.

Motorun yüksek hızlarda rüzgardan minimum etkilenmesi.
Kasanın belli bir ağırlığı sağlayabilmesi.
Müşterinin ve hatta üreticinin estetik tasarım tercihi bunlardan sadece bir kaçı.

Yaptığın yorumun doğru olduğunu düşünüyorsan, Yamaha'nın 125R'ının süper bir tasarıma ve gayette büyük bir kasaya sahip olduğu halde sadece 125cc olmasının bu yorumuna ters tezat oluşturduğunu görürsün. Üstelik her detayı mükemmel bir mühendislik harikası. Zaten eğer Yamaha aynı motorun 250'liliğini üretmiş olsaydı çok ciddi bir çoğunluk onu tercih ederdi.

Honda'ya kimse kötüdür zaten diyemez. Ancak, her modeli de süper diyemez. Honda CBR250R'ın özellikle tek silindirli olması, çok yakından tanıdığımız kişilerin ciddi yağ eksiltiğini söylemesi, Satıcılarının her birinin farklı bir servis Km'si aralığından bahsetmesi ama kullanıcılarının bahsedilenden kısa servis aralığına sahip olduğunu söylemeleri, bir arkadaşımızın daha 4000 Km'de motor yakması, titreşimin sanılandan fazla olması, maksimum hızının rakipleri içinde en düşüğü olması, küçük kasası ve en önemlisi de, satıcılarının en azından benim gördüğüm kadarıyla soğuk mesafeli ve biraz da hafif gurur edalı durmaları beni bu modelden uzaklaştırdı. Zorunlu tabiki değiller ama eski motorumu takasa hiç yanaşmamaları, taksit ve kredi konusunda hiç yardımcı olmamaları da diğer bir etken.

Yoksa diğer pek çok modelde lider olduğu tartışılmaz bir gerçek. CBR 600R falan alacak olsan neyse. Ama konu CBR250R'ise Hyosung ve Kawasaki gibi seçenekleri de bir değerlendir. Ancak şu da var ki, Kawasaki de neredeyse 13.000.- TL oldu kur'dan dolayı. Bana göre gene en iyi seçenek Hyosung.

Kalip ve yaris motosikleti mevzusu birbiriyle bagdasmayan mevzular.:)
Motosiklet üreticileri, ARGE için analarinin nikahini harcayip, bu motosikletleri nasil daha kûçük,ciliz hale getirebiliriz diye ugrasiyorlar.
Ama birileri de bu motosikletler ciliz duruyor yahu muhabbeti yapabiliyor.
Simdi bu yapilinca da akil vermenin bir mantigi kalmiyor.
Bu nedenle hangisini begeniyorsaniz, onu hiç düsünmeden alin.
Tercihiniz sizi çok mutlu edecektir.
Nasilsa bu motosikleti faydalanmak için degil, kullanmak için alacaksiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

Yamaha lafı geçmişken 125R'ın bir fotosunu ekliyeyim bari. :)

yamaha-yzr-125-r.jpg

honda cbr ile gt 250 r arasında tercih yapılacaksa hayasung derim. az daha para biriktir. ninja al

Yahu bu ne ilginç bir yorum. :)

Motorsiklet üreticileri isteseler hiç merak etme ki, şimdikilerin yarısı büyüklüğünde motoru rahatlıkla yaparlar. Hiç şüphen olmasın. Ancak olay sadece bu değil. Bir motorun kasa büyüklüğünü ve tasarımını belirleyen yüzlerce etken ve sebep var.

Motorun yüksek hızlarda rüzgardan minimum etkilenmesi.
Kasanın belli bir ağırlığı sağlayabilmesi.
Müşterinin ve hatta üreticinin estetik tasarım tercihi bunlardan sadece bir kaçı.

Yaptığın yorumun doğru olduğunu düşünüyorsan, Yamaha'nın 125R'ının süper bir tasarıma ve gayette büyük bir kasaya sahip olduğu halde sadece 125cc olmasının bu yorumuna ters tezat oluşturduğunu görürsün. Üstelik her detayı mükemmel bir mühendislik harikası. Zaten eğer Yamaha aynı motorun 250'liliğini üretmiş olsaydı çok ciddi bir çoğunluk onu tercih ederdi.

Honda'ya kimse kötüdür zaten diyemez. Ancak, her modeli de süper diyemez. Honda CBR250R'ın özellikle tek silindirli olması, çok yakından tanıdığımız kişilerin ciddi yağ eksiltiğini söylemesi, Satıcılarının her birinin farklı bir servis Km'si aralığından bahsetmesi ama kullanıcılarının bahsedilenden kısa servis aralığına sahip olduğunu söylemeleri, bir arkadaşımızın daha 4000 Km'de motor yakması, titreşimin sanılandan fazla olması, maksimum hızının rakipleri içinde en düşüğü olması, küçük kasası ve en önemlisi de, satıcılarının en azından benim gördüğüm kadarıyla soğuk mesafeli ve biraz da hafif gurur edalı durmaları beni bu modelden uzaklaştırdı. Zorunlu tabiki değiller ama eski motorumu takasa hiç yanaşmamaları, taksit ve kredi konusunda hiç yardımcı olmamaları da diğer bir etken.

Yoksa diğer pek çok modelde lider olduğu tartışılmaz bir gerçek. CBR 600R falan alacak olsan neyse. Ama konu CBR250R'ise Hyosung ve Kawasaki gibi seçenekleri de bir değerlendir. Ancak şu da var ki, Kawasaki de neredeyse 13.000.- TL oldu kur'dan dolayı. Bana göre gene en iyi seçenek Hyosung.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

Belli ki ustasın :)
Sanırsam 2011 S&T kanuni GT250R kullanıyosun benimde gönlüm biraz ona kaydı. Bayisinde fiyatı 9.400 yarı peşin yarı kredi gibi bişey yapıcam, sen kullandın biliyorsun değer mi peki ? yoksa bu 9.400 e alınacak daha iyi bir model var mı benim için ? pek tecrübeli değilim yada fazla hız tutkunu :) yorumunu bekliyorum

aralarında en iyi ninja ama euronun yükselmesiyle uçtu gitti maşallah hangisini alırsan al pişman olucağını sanmam ama hysoung un 2.el fiyatları hondaya göre baya ölü hysoung alıcaksan 2.el almaya çalıs yoksa satarken 3bin tl ciarı zarar edebilirsin

Son düzenleme:
evet arkadaşlar kararımı verdim kawasaki ninja 250R alıcam 9-10 liraya bulursam temiz bulamazsamda sıfır GT250R alıcam . Yorum yapan herkese teşekkürler

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem çirak çiktik iyimi?
:)

Isteseler yaparlar gibi bir düz mantikla olaya bakarsaniz, ben baska bir yere daha bakmanizi isteyebilirim.
Mesela bahsettiginiz motosikletler içerisinde yarisabilen, yaris yetenegine sahip tek bir model varmi?
Bakin pistlere,
125 cc de CBR ve RS disinda yarisabilen model yok.
Neden?

Yaris motosikletleri hizli viraj dönmek için tasarlanmislardir.
Ne kadar hafif ve kullanmasi kolaysa o kadar basarili demektir.
Kalipli motor yaris dunyasinda hantal kalir.
En gûzel örnek, en yûksek hiza ulasmada dünya rekorlari kiran hayabusanin pistlerde var olamamasidir.
Kalkip da tûm dünyanin üzerinde hem fikir oldugu hafiflik konusunu böyle isinize geldigi gibi evirip çeviremezsiniz.

Kalipli motor mantigi, turing motosikletler için geçerli olabilir.
Uzun yol gidecek adamlar daha agir ve oturakli motosikletleri tercih ederler.
Ama yaris motosikleti satin alacak adam o motosikleti ne yapacak?
Ben o nedenle istediginizi alin, çûnkü faydalanmak için degil, kullanmak için aliyorsunuz diye yazdim.
Bu motosikletten faydalanabilecek adam zaten bu konuyu burada tartismaz.

Cbr biraz daha sport touring kaçıyor ve tek silindirli. Gt 250 R ise replikaya daha yakın daha kalıplı ve çift silindirli ayrıca daha kalın tekerler ve ön fren çift disk. Benim tercihim Gt 250 R dan yana olurdu. Ha ninjaya gücüm yeter dersen işler değişir :)

Altın elbiseli adam ön fren çift disk olmasına rağmen fren yok tutmuyor demişti :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar