Motosikletimin bakımlarını hep kendım yaptım sımdıye kadar. su anda 16000 Kmdeyim. 1000 kmde servise gitmiştim o kazığı yedıkten sonra gitmedım. 2013 model CBR'ım var.
Her 4000 kmde bakım yaptım . Her bakımda Yağ- Yağ Filtresi-Hava Fİltresi - Yağ tıpa Contası değiştirdim.
Her 500 Kmde zinciri yağlamadım. Önce gaz Yağı ile sildim SONRA YAĞLADIMÖn kapağı kesin açacaksınız.
18000 bakımında ise yine aynı seyleri yapacam. Yalnız bunlara ek olarak Buji + Ön ve Arka Balata değişimi yapacam. Balataları Aldım. Bujiyi ALMADIM. Onuda alacam. daha var![]()
Günaydın,
Bakımını kendi yapmak isteyenlere fikir vermeniz üstelik de detayli bilgi vermeniz bana yardımcı oldu.
Sahsen ben motorsikletimin bakımı ile uğraşmaktan keyif alıyorum.
İyi günler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:46 ----------
Merhaba
1 haftayı güzel virajlar da 1000 km yaparak kapattim.
İnanilmaz keyifliydi kazdağlarının virajları
Ama uyararak söylüyorum bir o kadarda tehlikeli buldum.
Rotam şehir bazında : 1istanbul-2çanakkale-3balıkesir-
4çanakkale-5istanbul oldu.
Cok süratli kullanmiyorum genelde belkide o yuzden virajlarda teklikeler biraz daha indirgenmis olarak kaldılar.
Kisacası iyi zamanlar hep kısa sürer, kuzgun'un bakımı var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:05 ----------
Hayırlı olsun makina çok şık.Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta yeni kasa, çift farlı bir cbr250 alarak aranıza katıldım. Şu anda hayatımın en mutlu en keyifli günlerini yaşıyorum diyebilirim. Neredeyse tüm ulaşımımı motosiklet ile sağlar oldum. İstanbul ataşehir ve Çanakkale bölgelerindeki arkadaşlar ile tanışmak isterim. Saygılar
http://i.imgur.com/VefuAcc.jpg
Kazasız keyifli sürüşler dilerim.
Bu renk kendini trafikte belli eder kanımca.
İyi günler.