@CanKarsiyaka
Motorun hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.
Yağ değişimi hakkında Cbr kullanıcılarından fikir vermelerini rica edeceğim.
Motorun yağını değiştirme vakti gelmiş, internetten biraz araştırdım castrol power 1 alacaktım tam sentetik olduğu için bizim motorlara pek uygun olmadığını yazmışlar o sebeple vazgeçtim alttaki yağ uygun mudur? Ya da motul veya ipone yağlarımı tercih etmeliyim? Tam adını veya linkini gönderebilirseniz çok iyi olur.
Tekerlerimizin düz basması dileğiyle.
Motosikleti yüksek devirde kullanıyorsan, daha iyi performans için Ipone 10/40 yağ tavsiye ederim. Ben Cbr250 varken çoğunlukla bu yağı kullandım.
Bunun dışında Mobil ve Motul yağlar kullandım. Ipone, 5000 Km boyunca performanstan ödün vermezken, Mobil 4500 Km'den sonra yağ değişimi istiyordu.
Motul'u ise Honda Efe'de yaptırdığım bakımda kullanmışlardı. Açıkçası Motul'un Cbr250'deki performansını hiç beğenmedim. Debriyaj kaçırır gibi oluyordu ve gaz tepkisi bayağı kötüydü. Motul'a ancak 2000 Km dayanabildim ve Ipone yağ ile değiştirdim. Motul'dan hemen sonra Ipone'un değerini daha iyi anladım açıkçası.
Kısaca performans için Ipone, normal kullanım için Mobil motor yağlarını tavsiye ediyorum.
---
@Didem17, motosikletin hayırlı olsun. Kazasız belasız günlerde kullan. Tekerin düz bassın :mrgreen:
Lastiklere dikkat etmeni ya da bu lastiklere uygun bir sürüş stili geliştirmeni tavsiye ederim.