Hava 40 dereceye yakın ee bizde arkadaşlarla bi yere gidelim derken internet kafe de bulduk kendimizi ve gene motor sürmek den vaz geçemedim
http://yildirimmotosiklet.com/
Yoshimura USA TRC (CBR 250 ye özel olanı ) susturucu aparatı üzerinde geliyor
Hava 40 dereceye yakın ee bizde arkadaşlarla bi yere gidelim derken internet kafe de bulduk kendimizi ve gene motor sürmek den vaz geçemedim![]()
http://www.upmatik.com/m/2014/08/16/IMG-20140815-WA0002.jpg
Arkadaşlar merhaba, biraz bilgi isteyeceğim..motorum 15 bine yakın 18 binde bakıma gitmeyi düşünüyorum
1- bu tekerlekteki milin orada rulmanlar var oraları yağlatan yada değiştiren varsa fiyatı ne kadar?
2-Gidon kafası rulmanları için birşey yaptıran?
3-Ebc debriyaj balata ile honda debriyaj balata arasında fiyat ve kalite olarak ne gibi farklar vardır ?
4- Fren balatası yine ebc hakkında ne düşünüyorsunuz?
5-zincir ve dişli seti için bilgi lütfen...
Not: Motoru agresif kullanmıyorum fakat 18 binde ilk balata değişimi yapacağım "kma" dan alıp servise götürmek gibi bir niyetim var.. Ömrü bitmemesine rağmen did dişli seti ve debriyaj balatası da alayım diyorum gitmişken.. Yoksa herşeyi servise mi bırakmak mı daha iyi olur? Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..
Bu arada anes,pazarbaşı servis tecrübesinden sonra esengülün ilgi alakası gayet memnun etti servis olarak esengüle gideceğim...
Hocam büyük geçmiş olsun. Gidon yamuklugunu kontrol etmeni tavsiye ederim. Gidonu tam sağa kır ve depoyla olan uzaklığını parmakla ölçüp aynısını sola kırıp da kontrol edebilirsin...Bugün motoru aldığımdan bu yana ilk defa Ayetel Kürsi'yi okumadan yola çıktım ve düştüm. Komedi gibi kazaydı. Gideceğim yere varmak için vakit var diyerek yavaş yavaş, sakin şekilde sürüyordum. Bu durum biraz da rehavete sürükledi beni. Alibeyköy'den Eyüp istikametine doğru giderken trafik ışığı sarı yandı hızımı azalttım tam durmak üzereyken arkadan araba geldiğini farkettim ve hâlâ sarı ışık yanarken geçtim. Kendimi durmaya programladığım için de ileriyi pek hesap etmedim. Bu sırada önümdeki kamyon sola girmek için durdu ve ben arkadan çarpmamak için frenleri biraz fazla sıktım veee bingo.
Yalnız çok güzel düştüm. Motorda en ufak bir çizik bile oluşmadı. Bu nasıl olur diye birkaç defa daha baktım gerçekten çizik yok. Vites değiştirirken farkettim vites pedalı biraz yamulmuş. Belli belirsiz bir yamukluk da yan ayak demirinin açma kapama çubuğunda var.
Kendime çıkardığım birkaç ders oldu; Hangi süratle gidersen git depoyu sıkı kavra! Kolları rahat bırak! Trafiği okumayı asla bırakma! Ve en önemlisi yola çıkmadan önce Ayetel Kürsi okumayı ihmal etme. İnanıyorsanız Ayetel Kürsi'yi öğrenmenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
Hocam büyük geçmiş olsun. Gidon yamuklugunu kontrol etmeni tavsiye ederim. Gidonu tam sağa kır ve depoyla olan uzaklığını parmakla ölçüp aynısını sola kırıp da kontrol edebilirsin...
Bugün motoru aldığımdan bu yana ilk defa Ayetel Kürsi'yi okumadan yola çıktım ve düştüm. Komedi gibi kazaydı. Gideceğim yere varmak için vakit var diyerek yavaş yavaş, sakin şekilde sürüyordum. Bu durum biraz da rehavete sürükledi beni. Alibeyköy'den Eyüp istikametine doğru giderken trafik ışığı sarı yandı hızımı azalttım tam durmak üzereyken arkadan araba geldiğini farkettim ve hâlâ sarı ışık yanarken geçtim. Kendimi durmaya programladığım için de ileriyi pek hesap etmedim. Bu sırada önümdeki kamyon sola girmek için durdu ve ben arkadan çarpmamak için frenleri biraz fazla sıktım veee bingo.
Yalnız çok güzel düştüm. Motorda en ufak bir çizik bile oluşmadı. Bu nasıl olur diye birkaç defa daha baktım gerçekten çizik yok. Vites değiştirirken farkettim vites pedalı biraz yamulmuş. Belli belirsiz bir yamukluk da yan ayak demirinin açma kapama çubuğunda var.
Kendime çıkardığım birkaç ders oldu; Hangi süratle gidersen git depoyu sıkı kavra! Kolları rahat bırak! Trafiği okumayı asla bırakma! Ve en önemlisi yola çıkmadan önce Ayetel Kürsi okumayı ihmal etme. İnanıyorsanız Ayetel Kürsi'yi öğrenmenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
Cok gecmis olsun... iyiki sanada bisey olmamis...
Bugün motoru aldığımdan bu yana ilk defa Ayetel Kürsi'yi okumadan yola çıktım ve düştüm. Komedi gibi kazaydı. Gideceğim yere varmak için vakit var diyerek yavaş yavaş, sakin şekilde sürüyordum. Bu durum biraz da rehavete sürükledi beni. Alibeyköy'den Eyüp istikametine doğru giderken trafik ışığı sarı yandı hızımı azalttım tam durmak üzereyken arkadan araba geldiğini farkettim ve hâlâ sarı ışık yanarken geçtim. Kendimi durmaya programladığım için de ileriyi pek hesap etmedim. Bu sırada önümdeki kamyon sola girmek için durdu ve ben arkadan çarpmamak için frenleri biraz fazla sıktım veee bingo.

1- Biraz araştırdım.. Zincir bitmiş dişli ve zincir değişimi diyenler var..
2- Teker rulmanından yapar diyenler var.. Teker sağ sol yapıyorsa diye.. Ama tekeri salladım oynamıyor bile rulman sağlam görünüyor..
3- Zincir dişli merkezinden kaçık diyenler var.. (bu nasıl oluyor anlamadım ama vardı bi açıklaması)
4- Ayrıca arka dişlide yamukluk olabileceğini söyleyenler var..
Yani sorunu birtek ben yaşamıyorum diğer forumlarda ve diğer başka markalardada bu durumlar oluyor...