İnanır mısınız ben de tam olarak bir egzost dilemması yaşıyorum.
Motorum CBR 250R, Tiger komple kitler uygun geldi fiyat olarak fakat gürültü konusu bi yana dursun, acaba diyorum gerçekten buna değer mi, komple bir kit takarsam backpressure denen olayın rasyosunu bozar mıyım, performans kaybı yaşar mıyım diye korkularım var bilakis performans artışı almak yerine.
Komple Tiger kit kullanan arkadaşlar performans konusunda ne der? Tekrardan bir map yaptırdılar mı acaba?
bu kadar arkadsaımız taktırma dıyorsa vardır bı ıs kardesım :bounce:
tek sılındır dogası geregı sesten uzak bı motor.he sadece farkedırlılık acısından taktıracaksan bısey dıyemem ama o da uzun yolda bas agrısı yapar :wiinkk:
backpressure atmosferık motorlarda onemlı.ama alt devırlerı öldüren bu egzoz rahatlatma muhabbetı ust devırlerde ıse ıslerı degıstırıp kılcıgı bogazından atan ınsan gıbı motoru oksurtur-rahatlatır-cıgırtır
Bildiğin soba borusundan hallice bir boruya dünyanın parasını vermek hiç anlamadığım bi iş. Hadi ucuz olsun diyelim, gene anlamıyorum. Motor üreticileri eksoz emisyonu standartlarına uymak için resmen gXXlerini yırtıyorlar. O sesi ve/veya görüntüsü güzel değil diye bir kenara atmak istediğiniz eksozların içinde dünya kadar palladyum, platin ve rodyum var. Motordan çıkan gazlar bu zor bulunan pahalı metallerle kimyasal reaksyona girip hava kirliliğine sebep olan zararlı gazları ciddi oranda indirgiyor. Sırf bu metaller kara borsada iyi fiyatlara alıcı bulduğu için yurt dışında katalitik konverter hırsızlığı var. Bir otomobilin katalitik konverteri 200 dolara kadar alıcı bulabiliyor.
motor uretıcılerı egzozlarını emısyona gore ayarlarken dıger uretıcıler de armut toplamayıorlar heralde ki %+ olarak es gecılmeyecek farklar yaratıyorlar.he sen dıyeceksın ne var kı katalıtıgı ıptal et yeter.o ıs oyle degıl ıste.hem nomınal ses hem guc vs bır suru muhendıslık ısteyen ıs.yoksa kımse kımseye soba borusuna 2500-3000 lıralar ferrolarda 25-30000 dolarlar verdıremezdı :cat:
katalıtık bızım ulkede de para edıyo.gencler bılmeden kırdırdıkları katalıtıklerı babaları kızınca dolduramayınca servıse sorduklarında 1000-1500 lıraları duyunca :sunny: oluyolar hep