Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

valla ayar konusunda bi bilgim yok onu bilgili arkadaşlarımız cevaplar ;)

ama bak belki burdaki video işine yarar ;)
altın elbiseli adam'ın videosunda bilgilendirme var kayma kitlenme gibi durumlarla ilgili ilk 5 dk içinde var izlemen faydalı olacaktır

http://www.youtube.com/watch?v=7zqrIyYtFiw

Geçen cumartesi 5-6 haftadır yatan motorumu çalıştırdım tek marşta çalıştı maşallah. Ama biraz gaz verdim stop etti sonra :D
Sonra bosta 10 dakika falan boşta çalıştıktan sonra 1-2 km gezdim yerine koydum.
1-1,5 ayda bir çalıştırmak yeterli sanırım akünün şarjı için.

uzun suredır calısmayan motorunuza kısa surelı gaz verırsenız stop edıyor.stabıl bı sekılde devır arttırın gazı bırakmayarak.2-3-4-5000gıbı.hafıf ısındıktan sonra stop etmez bır daha.

tuc

ben 1 haftadır çalıştırmadığım motoruma marşı verdim verdim çalışmadı acaba aküde mi problem var dedim çalıştırırken hafiften gaz verdim bu sefer çalıştı 30 dakika felan çalıştırdım boşta sonra geri kapattım.anladım ki motor çalışmayınca korkmuyoruz hafif gaz vererek marşa basıyoruz çalışıyor :D

tuc

birde arkadaşlar motoru yıkatınca kontak artık eskisi gibi rahat girmiyor onun için wd 40 siparişi verdim internetten onu nasıl uygulamam gerek kontak yerine üstünde koruyan metali yana çektirtip mi sıkayım yoksa direk sıksamda aynı işi yapar mı.birde zincirin su değen bazı yerleri (lastikten tarafı) biraz pas yapmış orayada wd 40 sıksak fark eder mi balata temizleyicim bitti de :D

Pas sökücüdür ama yağlamaz, ayrıca yağlamak gerekir.Yanlış kullanılırsa daha kötü yapabilir.

valla ayar konusunda bi bilgim yok onu bilgili arkadaşlarımız cevaplar ;)

ama bak belki burdaki video işine yarar ;)
altın elbiseli adam'ın videosunda bilgilendirme var kayma kitlenme gibi durumlarla ilgili ilk 5 dk içinde var izlemen faydalı olacaktır

http://www.youtube.com/watch?v=7zqrIyYtFiw

teşekkürler yardımcı oldu baya :) bide şu ön frenin daha zor kilitlenmesi için sıkma mesafesini ayarlamayı öğrenebilirsem süper olcak çünkü az nişey sıkınca bile kilitlio sıkıntı orda fazla gergin heralde teli :)

birde aklıma gelmişken sorayım arkadaşlar 125 likte olan bu turuncu model 2013 te 250 liğe de gelecek demi öle bişeyler okumuştum sanırım? yoksa repsol falan mıydı?

Selam arkadaşlar, yeni CBR 250R kullanıcısı olarak tanışmak isterim. İzmir Merkezdeyim. 25 yıllık bir motosiklet kullanıcısı olarak (son 13 yıl Honda) bilgi ve birikimlerinizi payşalırsanız sevinirim. Herkese şimdiden mutlu sağlıklı ve kazasız bir 2013 yılı dilerim.

Merhabalar...
benimde ilk motorum cbr olsun istiyorum..fakat karar vermekte zorlanıyor gibiyim..
250 lik mi 125 lik ile mi başlasam.öneri ve fikirleriniz varmı..almışken 250lik aliyim diyorum,
çok fark varmı 125lik arasında..şimdiden teşekkürler..:king:

Merhabalar...
benimde ilk motorum cbr olsun istiyorum..fakat karar vermekte zorlanıyor gibiyim..
250 lik mi 125 lik ile mi başlasam.öneri ve fikirleriniz varmı..almışken 250lik aliyim diyorum,
çok fark varmı 125lik arasında..şimdiden teşekkürler..:king:

fark var bence...250 ile başlamak eğitim akabinde yeterli ve yerindedir biraz adaptasyon süresinden sonra...

arkadaşlar izmirde bugun hava güzel bi tur atayım dedim eve geldikten sonra arka lastiğime çivi battıgını görvdüm.izmir bornova yakınlarında bildiğiniz lastikçi moto tamirci artık kim yapıyosa (ilk motorum olması sebebiyle pek haberdar değilimde :) ) bildiğiniz bi yer var mı bornova yakınlarında?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Honda servisine git. Gerçi yakın bir yer olsun diye mi arıyorsun?

Yükseliş bu işi sadece para için yapıyor. Bodrumda servisçilik gibi bir olay. Elemanlar yetersiz ve kabiliyetsiz. Çıraklara iş yaptırılıyor. Rodaj bakımını bile baştan savma yapıyorlar. Rodajda yağ değiştirmekten başka bir iş yapmıyorlar. Tabi 18 tl yağ filtresini de satmayı iyi biliyorlar. Rodaj 78 tl ye patlıyor. 60+18. içine 1,5 lt yağ koyuyor 60 tlye. 25 yıllık bir motosiklet kullanıcısı olarak böyle rezalet görmedim. Servis işi mesleğinde tecrübe sahibi ehil kişilere verilmeli. asgari ücretle çalışan belgesiz çıraklar servisçilik yapmamalı.

abi izmirde bildiğin başka yetkili servis var m? yükşelişten başka merkezde?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------

Yükseliş bu işi sadece para için yapıyor. Bodrumda servisçilik gibi bir olay. Elemanlar yetersiz ve kabiliyetsiz. Çıraklara iş yaptırılıyor. Rodaj bakımını bile baştan savma yapıyorlar. Rodajda yağ değiştirmekten başka bir iş yapmıyorlar. Tabi 18 tl yağ filtresini de satmayı iyi biliyorlar. Rodaj 78 tl ye patlıyor. 60+18. içine 1,5 lt yağ koyuyor 60 tlye. 25 yıllık bir motosiklet kullanıcısı olarak böyle rezalet görmedim. Servis işi mesleğinde tecrübe sahibi ehil kişilere verilmeli. asgari ücretle çalışan belgesiz çıraklar servisçilik yapmamalı.

abi izmirde bildiğin başka yetkili servis var m? yükşelişten başka merkezde?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar