Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

millet hakatten ölücü ve çok salak adam var,o yüzden uğraşmaktan bıktım motoru verdim mototala kafama uyan motorla takasda yapabilcem orada yada satılırsa birşeyler alıcaz.Barış sana katılıyorum çok beyinsiz adam var şu sahibindende.Hadi motor gitti ne alıcaz oda benim kafama takılıyor =)) 600 rr mı cbf 1000 mi 1000 rr mı yoksa gidip yine kışın arabamı alsam valla işin içinden çıkamıyorum..

hepsıne bıncen oturcan aga :D hatta surmek bıle lazım aslında ama o da pek nasıp olmuyo :) ıst.a geldıgımde ben de mototal'a kesın gıdecegım. maltepede de bı bayı vardı ozel.oraya da.mumkunse 1-2 turlamam lazım :) 1000rr lı cocuk vermıstı ama ne hıkmetse yok mal benım degıl bısey olur dıye kabul etmemıstım.keske basaymısım bı :D heheh

arabayı sattım kafam rahat bakıyorum tum ılanlara.ıst.dan yenı arabayla donerım belkı de ama motoru burada vermezsem ızmıre kalcak ıs.pef. :) gecen sene bana 8500 e bu kadar dolu makıne var dıceklerdı. artvıne'e gıderdım akü :D

arkadaşlar merhaba
kusura bakmayın 579 sayfa var hepsini okumadım

benim motordan şu meşhur şangırtı sesi geliyo (cbr250r)
bunu engellemenin bi yolu var mı

haftaya 4000 bakımına götürcem orda soracam zaten de

bildiğiniz bişi varsa bilgili gidiyim servise diye soruyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şıngırtı diyince pek bir şey anlaşılmıyor ne yazık ki.
Şöyle bir şıngırtı mı? http://www.motordelisi.com/forum/mo...r-250-r-5500-rpm-motordan-gelen-singirti.html
Buysa subap ayarı gerekiyor, bin bakımında yapmaları lazım ama yapmıyorlar. Bende de hala devam eden bir ses, 24 bin bakımında ısrarla düzelttireceğim. Zaten kullanım kılavuzunda 1, 24, 48 ... binlerde kontrol edilmesi yazılmış.

Şurada da ingilizce beş farklı ses probleminden bahsedilmiş, http://www.cbr250.net/forum/cbr250-problems-issues/5785-rattle-problems-solved.html
Daha önce vermiştim. Bu beşi arasında 3. süne karşılık geliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:40 ----------

Forumlarda öyle bir yazmışlar ki her çıkan sese şangırtı, şıngırtı demişler, artık arasan da sorunun kaynağını bulamıyorsun.

arkadaşlar merhaba
kusura bakmayın 579 sayfa var hepsini okumadım

benim motordan şu meşhur şangırtı sesi geliyo (cbr250r)
bunu engellemenin bi yolu var mı

haftaya 4000 bakımına götürcem orda soracam zaten de

bildiğiniz bişi varsa bilgili gidiyim servise diye soruyorum

biz ona zırıltı adını koyduk:)

Şıngırtı diyince pek bir şey anlaşılmıyor ne yazık ki.
Şöyle bir şıngırtı mı? http://www.motordelisi.com/forum/mo...r-250-r-5500-rpm-motordan-gelen-singirti.html
Buysa subap ayarı gerekiyor, bin bakımında yapmaları lazım ama yapmıyorlar. Bende de hala devam eden bir ses, 24 bin bakımında ısrarla düzelttireceğim. Zaten kullanım kılavuzunda 1, 24, 48 ... binlerde kontrol edilmesi yazılmış.

Şurada da ingilizce beş farklı ses probleminden bahsedilmiş, http://www.cbr250.net/forum/cbr250-problems-issues/5785-rattle-problems-solved.html
Daha önce vermiştim. Bu beşi arasında 3. süne karşılık geliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:40 ----------

Forumlarda öyle bir yazmışlar ki her çıkan sese şangırtı, şıngırtı demişler, artık arasan da sorunun kaynağını bulamıyorsun.

evet sübap sesi
gönderdiğin yabancı linkte bu sorunu hava filtresine bağlamış servis, komik :)

bişey daha sorayım ozaman

motoru ilk aldığımdan beri motorda ayrı bi ses var
ilk çalıştırdığımda böyle saniyede bir tık tık diye, bazen senkronu kaçıyo yarım saniyeye falan düşüyo sonra aynen devam saniyede bir
geçen dedim bu olmaması gereken bi ses, debriyaja bastım, geçti bıraktım bi daa gelmedi
sonra farkettim ki her ilk çalışmada geliyo, bazen debriyaja bassam da bi süre daha devam ediyo

bu sorunla karşılaşan var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------

"rattle" tıkırtı demekmiş asında... :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@effacia
Sonda ekstra yapılanları sıralamış. Ayar pulunu değiştirerek çözmüşler asıl.

İkinci söylediğin de yine adamın sorununa çok benziyor. Vites kutusunun oradaki yayların değiştirilmesiyle düzelmiş.

KYJ4E0800.png

Buradaki 7 numaralı yaylar.

Neyse işte servise gittiğinde ısrarla söylersin, rahatsız oluyorum, sorun teşkil etmese bile düzeltin şeklinde. Halledilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

Biz 1-2 sesi kafaya takıyoruz, Hindistan'da MC42 serili yerli üretim cbr250r'ları kullanıyorlar. Motorlarının her yerinden ses geliyor :p. Hatta ikinci kere geri çağrılmışlar, en son ön fren performanslarında sorun varmış. http://www.honda2wheelersindia.com/cbr250r/servicecampaign.aspx

Bir ton sorunla uğraştıkları için en azından çözümlerini bulup yazmış oluyorlar.

evet sübap sesi
gönderdiğin yabancı linkte bu sorunu hava filtresine bağlamış servis, komik :)

bişey daha sorayım ozaman

motoru ilk aldığımdan beri motorda ayrı bi ses var
ilk çalıştırdığımda böyle saniyede bir tık tık diye, bazen senkronu kaçıyo yarım saniyeye falan düşüyo sonra aynen devam saniyede bir
geçen dedim bu olmaması gereken bi ses, debriyaja bastım, geçti bıraktım bi daa gelmedi
sonra farkettim ki her ilk çalışmada geliyo, bazen debriyaja bassam da bi süre daha devam ediyo

bu sorunla karşılaşan var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------

"rattle" tıkırtı demekmiş asında... :)

arkadaş tam bi faciasın valla :) ses olayını forum olarak unutmuştuk ayarımızı bozdun :) bide lastikde tadından yenmesin :-D

yav bu lastik işine bi çözüm bulmam lazım acilen,dün akşam işe giderken ana yola çıkacağım yerde tam usulca dönerken yağmurda ıslanan logar kapağında ön tekerleğim bi yarım metre kadar kaydı.Allah tan oldukça yavastım,valla can havliyle resmen motoru kucaklayıp kaldırdım,nasıl yaptığımı bende bilmiyorum ama,başıma bi iş gelmeden lastikleri yenilemem lazım :santa: sizce lastik ebadını büyütmek asfalta tutunmaya faydalımıdır,lastik önerileriniz varmı,tşkler..

ha bide 1,5 yıl rafta beklemiş lastik alınırmı sizce?

---------- Post added at 15:55 ---------- Previous post was at 15:51 ----------

bu lastikler çok kötü ya karda buzda kayıyor :D

yav bu lastik işine bi çözüm bulmam lazım acilen,dün akşam işe giderken ana yola çıkacağım yerde tam usulca dönerken yağmurda ıslanan logar kapağında ön tekerleğim bi yarım metre kadar kaydı.Allah tan oldukça yavastım,valla can havliyle resmen motoru kucaklayıp kaldırdım,nasıl yaptığımı bende bilmiyorum ama,başıma bi iş gelmeden lastikleri yenilemem lazım :santa: sizce lastik ebadını büyütmek asfalta tutunmaya faydalımıdır,lastik önerileriniz varmı,tşkler..

logarda o kadar kayması normal olmasa da şaşırtıcı değil...lastik ebadı büyüdükçe asfalta değme yüzeyi artarken bieim alan başına düşen kuvvet azaldığı için daha az bir tutunma bile sağlayabilir...hesaplamak lazım....

1.5 yıl beklemiş lastiğin fiyat avantajı varsa alınabilir bence...sıkıntı yok...

michelin pilot power ön arka 540 lira fiyat verdi izmir buz motor.normal fiyatı 700 ün üzerinde..

140 mı alsam 160 a mı büyütsem arka lastiği bilemedim şimdi. jant değişmediği için büyük lastiğin yüzeyi iyice ovalleşicek,buda temas alanını düşürebilir gerçekten,sanırım orjinal takmak daha mantıklı olucak:sunny:

140 mı alsam 160 a mı büyütsem arka lastiği bilemedim şimdi. jant değişmediği için büyük lastiğin yüzeyi iyice ovalleşicek,buda temas alanını düşürebilir gerçekten,sanırım orjinal takmak daha mantıklı olucak:sunny:

o işler hesap kitap işi işte...sen orjinalini takıl zaten satarsın bi süre sonra...bilmiyorum ne zamandır kullanıyosun gerçi...

bu haftasonu güzel gezdim , motorumu özlemişim. üniversiteye götüremiyorum da koyacak yer bulamadığım için. arada gidip özlem gideriyorum. sonbaharda yolculuk bambaşka :)

Rafta 1.5 sene beklemiş lastiği almanızı tavsiye etmem. Kullanım her ne kadar (kullanım şartlarına göre görelilik arz eden bir durum olsa da) yıpratıcı bir etmen olarak kabul görse de, zaman da yadsınamaz derecede yıpratıcıdır. Kauçuk sertleşiyor ve özelliğini yitiriyor. 1.5 yıl korkunç bir süre değil fakat lastiğinizin ömür sonuna erken ulaşmasına neden olabilir.

Yaşadığınız kayma durumu ise, bence de normal. IRC yerine bir Michelin ya da Pirelli lastiğiniz olsa bile eş durumda kaymazdı demek çok zor.

110-70-17, 160-60-17 Pilot Power kullaniyorum. Cok cok memnunum. Hem goruntu hem performans olarak. Evet kullanmayi ogrenince IRC lastikler de idare ediyor ama bunlar baska. Endiselerinizin tersine bu tur lastiklerin Lean Angle diye tabir edilen virajlarda yere basan yuzey alani daha genis. Ozellikle virajlarda cok guvenli. Tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar